Mletí máku

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
322
22.12.06 16:04

Mletí máku

Ahoj,
chtěla bych se zeptat v čem melete mák. Mám sice doma klasický ocelový mlýnek na mák, ale mele špatně, hrozně se u toho nadřu, tak bych ráda něco lepšího. Našla jsem spoustu mlýnků na maso, ale na mák nic. Tak jak na to? Jsou i nějaké mlýnky co umí maso i mák? Máme malou kuchyň, tak by se to hodilo.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
283
22.12.06 17:45

Já mám teď asi tak rok nový klasický ocelový, který mele skvěle. Hlavně, když mele manžel…

Ale bez práce to má moje máma. K ručnímu šlehači (s metličkama, takovýma těma drátama a ponorným mixérem) má nádobku, původně jako mlýnek na kafe. Ta se nasazuje jako ten ponorný mixér. Ona to používá výhradně na mák. Pozor však, je to relikvie - zakoupeno v NDR za pár východních marek asi v roce 1980!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.06 19:37

Ahoj Evi,
já už dost dlouhou dobu obhlížím mlýnky v obchodě, je dost velký výběr, v každém případě bych šla do „celokovového“. Zatím s nákupem dost váhám, protože doma moc nepeču (nemá to kdo jíst), ale časem, až se prcci více rozjí :lol: , tak nějaký koupím. Zatím to řeším kupovaným mletým mákem .
A taky se zkus poptat v obchodě s elektro, jestli se nedá dokoupit mlýnek k Tvému robotu (podle toho jestli a jaký máš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
22.12.06 19:59

Ahoj,
děkuju za odpovědi. Bohužel k mému robotu se nic nedělá, mám jen takový dost jednoduchý, starší, ale stačí mi. Chtěla bych samostatný mlýnek na mák, nebo mlýnek na mák + maso, jestli se něco takového dělá. Nezkušená maminko, nemáš nějaký konkrétní tip co se třeba Tobě líbí? Abych si udělala představu, co tak existuje…
Kupovaný letý mák jsem taky zkoušela, ale moc mi to nevyhovuje. Dělá se myslím jen takový už slazený, mletý neslazený jsem neviděla.
Mojí mamince taky dobře funguje klasický starý mlýnek na mák, já mám skoro stejný, ale prostě to nějak skoro nemele :roll: .
Díky
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
22.12.06 20:43

ahoj,my taky meleme na kávovém, který byl u už hooodně starého robotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.06 20:47

Evi,
tak já nemám vyhlídnutou konkrétní značku, ale líbí se mi tento:
http://www.hrnec.cz/index.php?…
Mám něco podobného na maso (mjasorubka, sdělano v CCCP 1982 od babičky :lol: ) a jsem spokojená, ale počítám s tím, že to prostě „jedním prstem“ nepůjde.
A u nás se prodává mletý mák nijak neochucený, jsem ani nevěděla, že bývá i slazený.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
22.12.06 21:36

Ahoj Míšo,
to je přesně ten, co mám. Máma s ním má dobré zkušenosti, tak mi koupila stejný, ale ouha, on prostě nemele :cry: … tedy mele, ale je to tak půl hrníčku máku za půl hodiny usilovného mletí, fakt to nejde. Studovala jsem to i s mamkou a sestrou, ale na nic jsme nepřišly, nevím, čím to je, jeden prostě mele, druhý ne :cry: . Asi mám smůlu a mám zrovna nějaký nepovedený exemplář, ale odradilo mě to, fakt se mi nechce kupovat ještě jeden a doufat, že bude v pořádku :? , tak koukám po něčem jiném. Neexistuje něco? Mlýnků na maso je přece spousta i elektrických, na mák není?
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
23.12.06 09:06

ahoj holky,
Ja melu mak normane v robotu se sekacima nozema! Trva to teda trochu dyl (cca 8minut) a je potreba pridat trochu cukru, ale mak je v pohode rozsekanej a v podstate bez prace… :wink:
Robota mam Braun CombiMax 750.
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
4.1.07 23:39

Já kupuju taky mletý mák neochucený a je skvělý. Ty slazené a ochucené jsou příšerně sladké, ale tenhle je fakt jen umletý a myslím, že bez konzervačních látek.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.1.07 20:36

Ahoj,mletý mák bez příchutě se dá koupit třeba v Intersparu.A já si chci koupit mlýnek na mák na robota-mám bosch mum a na to je přímo mlýnek.Sice dražší,ale u nás se to využije. Matty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.2.07 23:04

Ahoj, já jsem naposledy „umlela“ mák v mixeru. Makovec dopadl dobře, všem chutnal. Kupovat mlýnek na mák, to je možná další zbytečná věcička do kuchyně :D

• Citovat
  • Upravit
magdilka
6.2.10 15:37

zkus kávomlýnek :)

Ahoj,
já používám elektrický kávomlýnek. Je potřeba ten s rotačními (tříšivými) noži, ne ten s kameny (to bys nevyčistila). Mele mák úplně v pohodě a „bez práce“. ;)Mám kávomlýnek od Fagoru, ale stačí jakýkoli, hlavní a zásadní jsou tam ty tříštivé nože (takové ty placaté nože uprostřed nádobky na mletí).

• Citovat
  • Upravit
lobo1
8.5.11 22:08

makovice

Milé dámy,ženy či děvčata.Já se naučil vařit i péci od své matky a babiček.Mák tu byl již velmi dlouho předtím,než kdokoli vymyslel jakýkoli mechanický stroj na jeho drcení,který usnadňuje jeho další zpracování.Je to téměř stejné jako s obilninou a následně moukou,s tím rozdílem,že mák obsahuje tuky.Jelikož nepředpokládám,že budete drtit mák mezi kameny či v hmoždíři po prapa…,doporučuji používat pouze ruční celokovový mlýnek.Většinou el.strojků mák tzv.„přepálíte“,takže je nepoužitelný.
Přeji vám hodně úspěchů ve vašem konání.

• Citovat
  • Upravit
Vak
11.7.11 20:57

mlýnek

Já mám tenhle mlýnek (viz foto). Celokovový, nezabere moc místa a je na ekologickou energii! :-D

• Citovat
  • Upravit
151
12.7.11 23:48

Doma používáme takovýto: http://www.cuketka.cz/?p=44
jen teda spodek toho mlýnku je stejně podlouhlý jako vršek,má černou barvu a je vyroben ještě v ČSR.

Je sice na kafe.ale melem snim jen mák,sice člověk si snim musí sednout a dát siho mezi stehna,na stole by jsteho hned převrhly při mletí.

Mlýnek slouží zárověn jako zásobník na mák a i při mesíčnim odstavení mlýnku (uklizeného ve skřince) je mák stále po umletí krásně voňavej).

Sice se člověk docela natočí kvůli krátké kličce,ale zas když zato pořádně vezmete tak máte behem pár sekund spodní zásobník plnej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný