jak odprašnit byt???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4705
14.12.06 08:04

jak odprašnit byt???

Nejen kvůli předvánočnímu úklidu…

HOlky, nevíte, jak co nejefektivněji odprašnit byt?
Můžu utírat prach 2× denně a dělám to téměř každý den a když náhodou zapomenu, je tam pak nános jak blázen. Přitahuje ho hlavně televize. Máme tmavý nábytek, takže je to dost vidět. Když vysvitne sluníčko, je to tragédie, jak se to víří z koberce.

Bojujem poctivě:

• po výměně oken jsme vzali koberce namokro
  • zrušila jsem záclony
  • teď jsme zasklili lodžii, tak se snad sníží prašnost zvenku

Prášíme též poctivě

• děsně práší oblečení, jakákoliv manipulace. A to i oblečení fungl nové, prostě se odlamují částečky vláken
  • kočka tomu taky nepřidá
  • větrat se musí, ale ve městě se vzduchem frčí i prach. Ostatně na vesnici taky, hlavně o žních :lol:

Tak holky, máte ještě nějaký nápady na co největší odprašnění????
Co dělají alergici, to si neumím představit, mě to prostě vadí „psychicky“…
Díky
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
687
14.12.06 09:03

NiKi koukám, že jsme stejně postižené). Manželovi už tím lezu prý pěkně na nervy :lol:
Hele já myslím, že jsi udělala maximum, prostě nám asi nezbyde než denně utírat :?
Kdybys ale na něco přišla…:-).
Pa Slanka z deníčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
14.12.06 09:35

Nikino,odpoveď alergika.Alergici občas trpí

Taky mám tmavy nabytek,prach utírám denně nebo obden a to na mokro.Stříkám Prontem.Jenže kluci mají pokojíček k hlavní cestě a v obyvaku spíme.Takže tomu prachu asi bohužel nezabráním.je silnější:-).A záclon se nevzdám:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
14.12.06 15:07

Já tento problém nemám. Postavili jsem nízkoenergetický dům - výborně zaizolovaný s rekupečační jednotkou. Je to taková veliká bedna do které se přes filtry nasává vzduch z venku, míchá se s teplým (příp. přihřívaným) vzduchem z domu - samozřejmě podle ročního období atd. Kdybyste viděly ty filtry při výměně, no to je někdy fakt humus. A pokud větráte okny, dostane se vám to prostě do bytu a neuděláte s tím nic, jen utírat a utírat … :? Musím říct, že jednotka je super. Je v domě fakt čisto a o úspoře energie na topení ani nemluvím :D Takže pokud uvažujete o novém domě, mohu vřele doporučit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rendy.Kate
8.2.10 14:02

Existuje pomoc

Ahojky, poradím ti jediné…vysavač Rainbow…vím, pro někoho velká investice, ale sluníčko si může svítit jak chce a prach nikde nelétá…je to bomba…vlastní zkušenost :) a není to ode mě reklama a ani nejsem dealer, ale dlouhou dobu tenhle vysavač používám a sám manžel, když jsme ho pořídili, začal nenávidět prach. Od té doby je to super…fakt to stojí za zkoušku…třeba ho někdo ve tvém okolí má a může ti ho půjčit na vyzkoušení…abys věděla co umí. A když vyklepeš peřiny nebo matrace vysavačem, tak se ti bude chtít asi zvracet…a to je tvoje matrace :) prostě ať si každý říká co chce, ty peníze za to stojí :) opravdu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný