Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
potřebujin poradit.
Včera se mi zničeho nic objevily takové mainké mušky.Připomíná mi to něco čemui se říká vinné mušky.A je jich moc.Nevíte prosím někdo jak se jich zbavit?Nemůžu nikde nic nechat ležet,stačí když sin nechá rozpitý čaj a iuž se tam houfují.
Budu ráda za každou radu.
dana
Jestli jdou z hliny kvetinacu, tak na to se prodavaji takove zlute lepive „lapace skudcu“ (v kvetinarstvi), tkere zapichnes do hliny a ono je to pritahuje a nalepi se na to ![]()
Jestli jsou to opravdu vinne musky, tak to uz asi nekdo psal - do sklenice dat neco sladkeho tekuteho, prekryt igelitem s gumickou a udelat dirky nebo propichanym vickem a pak cekat, jak se nalapaji…a uz nevyleti ven…
Je to vsude, vid? Taky to nesnasim, ja mam vetsinou ty z kytek… tak drzim pesti!
Hromix
Ahoj Dano,
stejný problém jsem měla cca před 2 měsíci, taky jsem se tu ptala, zkus vyhledta ve st. diskusi (kromě jiného mi radili i masožravou kytku
. Na ty žlutý lepíky v květináči se mi jich pár chytlo, ale do misky s papírovým víčkem ani jedna. Bylo jich hrozně moc (nejvíce kolem koše, ale i v čaji, ve sklenici od šťávy…) i přesto, že jsem měla všechno ovoce a jídlo v lednici. Použili jsme i biolit, po pár dnech zabral, mušek byly snad stovky. Nějak to s ochlazením vymizelo. Zkus odtranit všechno ovoce ze stolů, koupit biolit i lepíky do květináčů, nenechávat dlouho zbytky od jídla v koši, větrat a vpustit studenější vzduch do místností. Držím palce, ať se toho brzo zbavíš.
Radka
DANO - http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
rada c. 16, 1.den nic, zadna zmena, 2.den musek podstatne ubylo a pak uz nebyly vubec, vsechny se chytli do pasticky ![]()
D
jo a casto jsou z kytek ala muskat, kalanchoe apod… prohledla bych kytky,prip.se nekt. z nich zbavila- darovala „milemu“ sousedovi ci tchyni ![]()
D
Ahoj,děkuju za rady.
kytky doma nemám.Takže s těch to není.Objevily se opravdu z ničeho nic a je jich hafo.Všechno jidlo se snažím schovavat,ale někdy to nejde.Třeba včera než si manžel vzal večeři,tak ležela na stole.A ty potvory měly mejdan
.
Odzkouším tipy a snad se jich zbavím
Mně pomohly ty žluté květiny, jak se lepí jako nálepky na okno. Mají je u Rossmanna, mají působit 4 měsíce, ale mám je od září a fungují ještě teď. Jak bylo období vinných mušek, tak jsem to pod tím musela brát vysavačem
Ty samolepky (2 ks) stojí 99 kč.
Ahoj, mě se dřív dělávali mušky z ovoce, ale už asi druhý rok nic, ani nevím proč, ovoce na stole stále je. Pomáhal mi Raid (nebo Biolit-to je fuk) do elektřiny a večné luxování. Na ty kytky mám přímo spray (insekticid) a taky občas (pokud mušky jsou) postříkám Raid spreyem-kytky žijou všechny. Prý také pomáhá lógr z kávy, ale nemám vyzkoušené ![]()
Mě se jich vždycky objeví stovka když delší dobu nevynesu koš. Vždycky stačí ten koš vynést, vzít vysavač a vysát je z linky, úchytek a kde všude jsou (vžydcky kolem zdroje) a potom i ve vzduchu jak poletují, nasává je to dost z dálky. Potom je zase klidně měsíc klid než zase zapomenu vynést koš.
Já je mám taky, od neděle se mi tu množí a houfují!!!
Ble. No, jdu taky číst rady…
No jelikož ty jdou po něčem shnilém nebo prostě po odpadkách v koši, stačilo by možná vynést koš, popř.se podívat do mísy s ovocem, jestli tam není něco nahnilého ![]()
Měl jsem s nimi spoustu problémů, četl jsem různé návody, všechny byly směšné a na nic. Mám dvě prosté, ale velmi účinné rady:
1. Mucholapku. Za pár dní jich tam bylo několik set.
2. Ještě lepší: Do malé misky 3-4 ohryzky z jablek. Za pár hodin se tam začnou mušky hemžit, vystříkat biolitem. (Biolit jen tak do povětři není na nic.) Není nutno ohryzky vyměňovat, za několik hodin se tam začnou hemžit další mušky. Biolit, pic pic. Zase čekat atd. Po nějaké době mohou jabka vyschnout a tak už mušky nelákají, takže dáme čerstvé ohryzky. Když se to muškové vraždění chýlí ke konci, vidíte, že už vám na jablka chodí jen maličké, čerstvě narozené mušky.
Myslel jsem, že mám v bytě tak 20-30 mušek, ale ty hromady mrtvolek mě přesvědčily o něčem úplně jiném. Stovky, stovky. Takže to vybíjejte hned jak nějakou uvidíte. Mušky se množí strašně rychle, proto se využívají při studiu genetických souvislostí. Mám dojem, že jejich vývoj od narození do sexuální zralosti trvá jediný den.
Stačí dať do každého kvetináča kúsok celej škorice…