Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, prosim cim bezne cistite calounenou sedacku? Ta nase je uz takova usmudlana, sem tam flek… Nevim co na to mam vzit… Mydlo? Cistic na koberce??? Zkousela jsem takovou penu ve spreji a plastovym kartackem, ale bylo to dosti na prd. Poradi mi nekdo please?
ahoj
u nás v čistírně oděvů půjčují i „čistič koberců a čalounění“ - je to v podstatě „mokrý“ vysavač - naliješ vodu a šampon který nám taky prodali (30 kč za litr) při jednom tahu vstříkneš vodu, při zpětném vysaješ…
máme světloulince zelenou sedačku a bylo na ní naprosto vše… čokoláda, čaj, jabko, sardinky v tomatě no … no prostě fakt všechno…
a šlo to tím nádherně .. nikdy bych nevěřila 6sedáková sedačka + 1 bobek trvala cca 2,5 hodiny - dělal to manžel - a to 2× a poté co to dodělal byla naprosto čistá…
Navíc to má tu výhodu že ti to vysává i tu vodu, takže když to uděláš odpoledne, druhý den ráno je sedačka úplně suchá..... já byla nadšená… čistíme ji každého půl roku…
a té špíny co z toho vysavače teče… to je děs…
Momentálně je asi 1,5 měsíce vyčištěná a pořád je jak nová.....
Ten vysavač byla taková stará Rowenta myslím… ale pořád fungovala… zkoušeli jsme i 2 kusový koberce co doma máme a v obou případech byl výsledek lepší než při ručním čištění kartáčem a vanishem
ahoj,
na ty čistící stroje existují spešl firmy, bud je půjčují nebo ti přijdou sedačku vyčistit. zkus pohledat ve vašich Zl. stránkách.
irias
Holky jak vyčistit ze sedačky flek od vylité cocacoly??? ![]()
Čistila jsem to všeličím ale furt to tam je, nepustilo to ani trochu. Kolik může stát odborně si to nechat vyčistit, že by k nám někdo přijel? Nebo půjčení nějakého přístroje?
Už se to bojím drhnout, je to takový ten hrubý proplétaný materiál.
Máme tuhle sedačku, je tam krásná detailní fotka toho materiálu:
http://www.kasvo.cz/…-33789.phtml
@BlueFairy Ahoj jámy máme tu samou ale takovou do krémova ne uplně bílou. A jde to hrozně blbě
jen fakt odborný čištění to bude asi cca kolem 1500 si myslím
já to akorát vždy utřu vlhčeným ubrouskem ![]()
@Slunicko.Chlad píše:
@BlueFairy Ahoj jámy máme tu samou ale takovou do krémova ne uplně bílou. A jde to hrozně blbějen fakt odborný čištění to bude asi cca kolem 1500 si myslím
já to akorát vždy utřu vlhčeným ubrouskem
No já chci vyčistit to čalounění, ne kůžu.
@BlueFairy No však, já to pochopila jde to blbě jak je to propletený skus mrknout tady http://www.jakcistit.cz/…d-coca-coly/
Napěnit rozetřít rovnoměrně houbou a vysát vysavačem, násada bez kartáče jinak nevím tak čistí naši
@BlueFairy a zkousela jsi ten vlhceny ubrousek? Jinak ja na skvrny pouzivam cistic na koberce z Lidlu a zatim vycistil vse vcetne vyliteho kakaa ![]()