MM pro 3,5 leté dítě na zlepšení imunity

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.10.23 22:06

MM pro 3,5 leté dítě na zlepšení imunity

Dobrý večer,

mám dotaz, momentálně mám 2 měsíční miminko a kojím, první dítě jsem nekojila, chtěla jsem, ale nějak mi to nešlo. Ale teď k tématu, starší dítě (3,5) začalo chodit do školky a je imrvere nemocné, napadlo mě, zda by mu pomohlo, kdybych mu každý den dala třeba 150ml MM co mám odstřikaný, jestli by mu to třeba zlepšilo imunitu, nebo je to blbost? zkoušela jste to některá?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
6.10.23 22:44

Neni to blbost. Klidne to delej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
6.10.23 22:51

To je zvláštní - ještě jsem o tom neslyšela/vůbec by mě to nenapadlo. Ale vlastně proč ne. Některé děti jsou v tom věku ještě kojené. Spíš si myslím, že nebude chtít - mléko má i dost specifickou chuť. :think: No, kdyžtak napiš, jak to dopadlo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
6.10.23 22:55

S vysokou nemocností dítěte první rok ve školce neudělá nic ani svěcená voda z Vatikánu, natož mateřské mléko.

Pokud máte navíc doma 2měsíční miminko, je v době zimních a podzimních viróz velice riskantní dávat starší dítě do školky. Školkové dítě bude mít kašel nebo rýmu, ale u kojence stejný virový patogen může vyvolat i zánět průdušek či průdušinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.10.23 22:59
@Doctus píše:
S vysokou nemocností dítěte první rok ve školce neudělá nic ani svěcená voda z Vatikánu, natož mateřské mléko.Pokud máte navíc doma 2měsíční miminko, je v době zimních a podzimních viróz velice riskantní dávat starší dítě do školky. Školkové dítě bude mít kašel nebo rýmu, ale u kojence stejný virový patogen může vyvolat i zánět průdušek či průdušinek.

Ono to materske mleko (obsahujici protilatky, ve chvili, kdy doma bude litat bacil) bude super a pomuze, ale je fakt, ze nebude urcite vsespasne.
Chce to cely soubor opatreni, aby bylo lip.
To nechozeni do skolky se nabizi jako reseni cislo jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
6.10.23 23:02
@Lucie_Sx píše:
Ono to materske mleko (obsahujici protilatky, ve chvili, kdy doma bude litat bacil) bude super a pomuze, ale je fakt, ze nebude urcite vsespasne.
Chce to cely soubor opatreni, aby bylo lip.
To nechozeni do skolky se nabizi jako reseni cislo jedna.

Bohužel placentálové jako člověk nemají v trávicím traktu transportéry pro tak velké molekuly jako imunoglobuliny, systémová imunizace skrz mateřské mléko tudíž neprobíhá. Navíc imunoglobuliny M a G nemají šanci přežít kyselé prostředí v žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.10.23 01:16
@Doctus píše:
Bohužel placentálové jako člověk nemají v trávicím traktu transportéry pro tak velké molekuly jako imunoglobuliny, systémová imunizace skrz mateřské mléko tudíž neprobíhá. Navíc imunoglobuliny M a G nemají šanci přežít kyselé prostředí v žaludku.

Zpochybnujes imunizaci materskym mlekem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
7.10.23 01:55
@Anonymní píše:
Dobrý večer,mám dotaz, momentálně mám 2 měsíční miminko a kojím, první dítě jsem nekojila, chtěla jsem, ale nějak mi to nešlo. Ale teď k tématu, starší dítě (3,5) začalo chodit do školky a je imrvere nemocné, napadlo mě, zda by mu pomohlo, kdybych mu každý den dala třeba 150ml MM co mám odstřikaný, jestli by mu to třeba zlepšilo imunitu, nebo je to blbost? zkoušela jste to některá?

Zkusila bych to, jestli Ti to bude pít.
Lepší než kupovat drahé kolostrum z lékárny. Určitě to neuškodí.

Jednu dceru jsem kojila skoro 4 roky. Je zdravá, minimální nemocnost.
Ale je to náhoda. Mám i opačnou zkušenost s kojenými dětmi, astma, porucha imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.10.23 07:04
@Lucie_Sx píše:
Zpochybnujes imunizaci materskym mlekem?

Systémovou imunizaci určitě. Píšu totiž o IgM a IgG, nikoliv o slizničních IgA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
7.10.23 11:04

Já měla čtyřletou dceru a pártydenní miminko a zpětně bych starší ze školky na nějakou dobu stáhla. Obě byly toho prvního půl roku furt nemocné, a byly to docela humusy, hnisavé záněty středouší, záněty dutin… Přes všechna podpůrná opatření (starší jsem teda už nekojila, mladší jo, ale v tu chvíli to velký vliv nemělo). Dodnes mladší trpí na průdušky, minulou zimu dvakrát promodrávala a dusila se, ventolin je náš nejlepší kámoš. Těžko říct jestli na to měla nemocnost v miminkovském věku až takový vliv, ale zpětně mi za všechny ty šílenosti co jsme zažili, školková docházka nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.10.23 11:19
@Doctus píše:
Systémovou imunizaci určitě. Píšu totiž o IgM a IgG, nikoliv o slizničních IgA.

Svoje misto tam maji vsechny :nevim:.
Staci, ze to funguje. Stejne je presne slozeni a presny mechanismus pusobeni stale neprozkoumane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
7.10.23 12:12
@Lucie_Sx píše:
Svoje misto tam maji vsechny :nevim:.
Staci, ze to funguje. Stejne je presne slozeni a presny mechanismus pusobeni stale neprozkoumane.

Co funguje?

Hladina mateřských protilátek přenesených placentou po porodu postupně klesá, jak se startuje vlastní imunitní systém.

Kdyby byly v mateřském mléce dostatečné hladiny protilátek, tak se děti nemusejí očkovat a očkovaly by se matky, ne? A děti na umělé mléčné výživě by byly naprosto imunitně zdecimované. Tak to ale u placentálních savců není. Ač se to možná některým nemusí zdát očividné, tak skutečně děti nejsou do slova a do písmene telata či kůzlata a lidské matky nejsou do slova a do písmene krávy či kozy. Co funguje u zvířat, nefunguje automaticky u člověka druhu Homo sapiens sapiens.

A největší legrace je, když na preparátech kolostra je napsané, že se může obsah kapsle vysypat. To už to můžete házet rovnou do záchodu. Kyselé prostředí v žaludku rozloží obsažený animální (nikoliv tedy lidský) imunoglobulin G (lidský imunoglobulin G a M by se samozřejmě rozložil stejně, acidostabilní bývá imunoglobulin A).

Navíc když jsou těžké poruchy imunity (případně stavy, které vyžadují podání imunoglobulinů), tak se imunoglobuliny podávají do žíly, nikoliv perorálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
7.10.23 14:16

Ok, tak já mu to pít dávat nebudu, ale včera večer mě to tak napadlo, že by to mohlo pomoct, zas si ale říkám, že starší už pár nemoci prodělalo, takže nějakou imunitu už prostě má, co se školky týká, je to boj, protože mi doma každý den brečí, že do školky chce :roll: takže přemýšlím, že ho tam budu dávat aspoň 2× týdně, prostě nejde ho držet už doma, bude mít 4 roky a ty vrstevníky už potřebuje jako sůl a ne doma čumět na matku co dokola přebaluje a kojí mimino :nevim: já čím, že ty nemoci jsou na prd, ale kdyby starší nastupoval do první třídy, tak bych taky nemohla říct, že on teď nepůjde, protože mám doma mimino a půjde později :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.10.23 14:50
@Doctus píše:
Co funguje?

Hladina mateřských protilátek přenesených placentou po porodu postupně klesá, jak se startuje vlastní imunitní systém.

Kdyby byly v mateřském mléce dostatečné hladiny protilátek, tak se děti nemusejí očkovat a očkovaly by se matky, ne? A děti na umělé mléčné výživě by byly naprosto imunitně zdecimované. Tak to ale u placentálních savců není. Ač se to možná některým nemusí zdát očividné, tak skutečně děti nejsou do slova a do písmene telata či kůzlata a lidské matky nejsou do slova a do písmene krávy či kozy. Co funguje u zvířat, nefunguje automaticky u člověka druhu Homo sapiens sapiens.

A největší legrace je, když na preparátech kolostra je napsané, že se může obsah kapsle vysypat. To už to můžete házet rovnou do záchodu. Kyselé prostředí v žaludku rozloží obsažený animální (nikoliv tedy lidský) imunoglobulin G (lidský imunoglobulin G a M by se samozřejmě rozložil stejně, acidostabilní bývá imunoglobulin A).

Navíc když jsou těžké poruchy imunity (případně stavy, které vyžadují podání imunoglobulinů), tak se imunoglobuliny podávají do žíly, nikoliv perorálně.

Tohle prece nemuze napsat doktor.
Ja vim, ze uz je to od skoly dlouho, ale stejne…

Uplne vytrhnes z kontextu zlomek informace, zjednodusis to, osekas o dalsi zasadni fakta a pak to tady hlasas jako reklamni slogany :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.10.23 14:53
@Milanovak píše:
Ok, tak já mu to pít dávat nebudu, ale včera večer mě to tak napadlo, že by to mohlo pomoct, zas si ale říkám, že starší už pár nemoci prodělalo, takže nějakou imunitu už prostě má, co se školky týká, je to boj, protože mi doma každý den brečí, že do školky chce :roll: takže přemýšlím, že ho tam budu dávat aspoň 2× týdně, prostě nejde ho držet už doma, bude mít 4 roky a ty vrstevníky už potřebuje jako sůl a ne doma čumět na matku co dokola přebaluje a kojí mimino :nevim: já čím, že ty nemoci jsou na prd, ale kdyby starší nastupoval do první třídy, tak bych taky nemohla říct, že on teď nepůjde, protože mám doma mimino a půjde později :nevim:

Proc mu to nechces davat?
Naprosto nicemu to neskodi, jen to pomuze.
Materske mleko je superpotravina, kdyz pouziju tohle oblibene slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí