Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, má otázka zní jak vaše děti reagovali na očkování MMR? A kdy jste nechali očkovat. Děkuji 🌷 My jdeme teď ve 20mesisich na očkování. Tak mě to zajímá.
Starší měla Priorix a měla po týdnu 3 dny horečku. Mladší dostala mmr a bez reakce. Obě byly očkované v 15mesicich.
Nechces to nechat, az se prevali ta mega vlna viroz a chripek…?
Ted ockovat je silene.
U nás bez reakce, obě děti.
Očkovat jsem nechala v době, kdy - děti byly zcela zdravé, rodina byla zdravá, nebyla před námi žádná větší akce nebo dovolená či rodinná oslava. Počasí bylo tak akorát, žádné extrémy, ani letní vedra. A kolem nelítaly žádné divoké nemoci. Prvé dítko šlo někdy před nástupem do školky, druhé asi v roce a půl.
@Jannina98 obě děti očkované v roce, obě měly jen lehce zvýšenou teplotu cca po 9 dnech. A mrzutost, ta ale ke zvýšené teplotě patří a u staršího se objevovala často i bez očkování
.
Obe moje deti maji 2 davky, cca v roce a pul a ve 2 (zili jsme v zahranici, dle jejich ockovaciho kalendare). Starsi tusim 1 den zvysena teplota, to v zasade nepocitam, mladsi mel asi pseudovysev, ale jen po 1. davce.
Ted bych ale neockovala…v epidemii respiracnicb onemocneni.
@Lucie_Sx určitě nechci. Počítám s tím že 14 dní nepůjde mezi lidi. Zkrátka jako by byl nemocný. Už tak jsme měli očkování dost posunuté Skrk operaci záněty ledvin atd. Takže už chceme mít vše za a sebou. A v září do školky
My byli ve 14 ti měsících, přesně po týdnu dostala horečku, cca 3 dny. Po odeznění teploty vyrážka, která trvala cca další 3-4 dny a jinak v pohodě. Nebyli jsme 14 dní po očkovaní mezi lidma a proto asi měla takový celkem fajn průběh, naštěstí od někoho nechytla nic horšího, ta izolace je podle mě trochu třeba.
@Cucajz ano, máte pravdu. I naše doktorka nám říkala prostě se chovat jako by dítě bylo nemocné a nechodit těch 14 dní mezi lidi.
Ahoj, dcera těsně před nástupem do školky tzn. ve 2,5 letech. Horečky, ani jiné komplikace nebyly.
MMR v necelych 14 mesicich, zhruba tyden po ockovani jeden den lehce zvysena teplota. Zadne rezimove opatreni jsme nedelali, byli jsme na dovolene.
Syn mel prvni MMR nekdy v 16 mesicich. Reakce zadna neumerna. Akorat mu do toho zacaly rust tenkrat zuby, tak to bylo trosku narocnejsi.
Ve 3 letech a bylo to tak hrozny, ze se mi vubec nechce nechat ockovat to druhY. Teploty, sileny prujmy, hrozny zmeny nalad, co sem nezazila doposud (trvaly asi 3 tydny), vyrazka, spavost.. ![]()
@Jannina98 ještě ho nemá, no je teď objednaný na příští týden
věk 26 měsíců.. normálně bych na to kašlala, ale nechci, abyi jeho termín očkování vyselnna dobu, kdy se narodí mimco ![]()