MMR přeočkování 5-6 let

15.11.21 20:15

MMR přeočkování 5-6 let

Ahojky zkušené maminky :palec:
Mám dotaz, máme za sebou poslední dávku MMR (byl v 5,5 letech). Dnes je to 10 den a zatím teda klepu, na co mužu, jsme bez reakce. Vím, ze zde je to 10-14 dnů po očkováni. Ale chci se zeptat, první dávku(y) jsme ohoreckovali. Teď to snad vypada, ze to zvládneme.
Mate někdo zkušenosti? Jak děti reagovali na tu dávku mezi 5-6 rokem?
Děkuji moc za vaše zkušenosti a přeji všem krasny den a pevné zdraví :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14718
15.11.21 20:22

Nejstarsi dcera mela po prvni davce asi 8. den parhodinovou horecku 38,5. Po dalsi davce uz nic. Ostatni deti vsechny davky bez reakce. Ale ony maji vsechno bez reakce, u te prvni MMR byla vyjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
15.11.21 20:22

Žádná reakce nebyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
15.11.21 20:26

Druhá dávka bez reakce, po první horečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.11.21 20:32

U nás úplně bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.21 20:51

Tak snad to u nás bude taky tak. Děkuji vám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.21 21:14

Dcera i syn měli reakci právě na tuhle 2.dávku, jinak nikdy nic. Dcera začala zvracet asi 2 hodiny po očkování(dle doktorky to prý z očkování není), za dva dny byla v pohodě. Syn ted aktuálně 12. den po očko angína(nikdy předtím ji neměl). Snad to u u vás proběhne lépe :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15.11.21 21:16
@Anonymní píše:
Dcera i syn měli reakci právě na tuhle 2.dávku, jinak nikdy nic. Dcera začala zvracet asi 2 hodiny po očkování(dle doktorky to prý z očkování není), za dva dny byla v pohodě. Syn ted aktuálně 12. den po očko angína(nikdy předtím ji neměl). Snad to u u vás proběhne lépe :kytka:

Ježíš. Znám to taky, vždy mi bylo řečeno, ze to z očkováni není, ze se k tomu přidala nějaká viróza,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.11.21 21:35

Mladší syn měl veškerá očkování bez jakékoliv reakce, protivný je furt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.21 21:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
16.11.21 07:00

Syn byl nedávno a po první mu zůstal na noze rudý flek a stěžoval se, že nožičká bolí i v ní měl horkost… Za dva dny v pohodě, ale mapa po fleku zůstává ;) teď je dva týdny po druhém očkování úplně v pohodě, nic na něm nepozoruji a to jsem měla strach…kromě toho jednoho zvládá očkování v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
3.3.22 07:02

Ahoj, obnovuji diskuzi. Dcera má jít teď v 5 letech na přeočkování Priorixem. Po první dávce měla asi 10. den jeden den horečku. Jaké máte zkušenosti po 2. dávce? Četla jsem, že by snad horečky a další vedlejší účinky měly být ojedinělé, na rozdíl od první dávky. Jde o to, že cca 10 dní po očkování bychom měli letět na dovolenou. Taky bych se chtěla ještě zeptat, zda by kontraindikací nemohlo být prodělání covidu v posledních týdnech před očkováním? Covid jsme patrně měli někdy kolem poloviny února (jen já tedy potvrzený, děti měly max rýmu), odstup by byl tedy cca 3 týdny. Předem moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14718
3.3.22 10:28
@Rrody píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. Dcera má jít teď v 5 letech na přeočkování Priorixem. Po první dávce měla asi 10. den jeden den horečku. Jaké máte zkušenosti po 2. dávce? Četla jsem, že by snad horečky a další vedlejší účinky měly být ojedinělé, na rozdíl od první dávky. Jde o to, že cca 10 dní po očkování bychom měli letět na dovolenou. Taky bych se chtěla ještě zeptat, zda by kontraindikací nemohlo být prodělání covidu v posledních týdnech před očkováním? Covid jsme patrně měli někdy kolem poloviny února (jen já tedy potvrzený, děti měly max rýmu), odstup by byl tedy cca 3 týdny. Předem moc díky!

Ohledne covidu pred ockovanim neporadim. Ohledne nezadoucich ucinku - prvni dcera mela 8. den po prvni davce MMR horecku 38,5. Rano uz byla v pohode a normalne s nami sla na pesi vylet. Po druhe davce ji nebylo vubec nic. Ta prvni davka MMR byla jedine ockovani, po kterem mela reakci, po ostatnich nemela ani minimalni reakce.

Dalsi dcery nemely absolutne zadne reakce po zadnem ockovani.

Pokud jde o dovolenou, vubec bych se nebala. I kdyby mela dcera den horecku, tak vite z ceho a dalsi den bude ok. Jediny problem by mohl byt, kdyby ji treba na hranicich nebo v hotelu apod. merili teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.5.25 11:30

Dneska se mi dcera chvilku po očkování pozvracela v lékárně na koberec 🙆🏼‍♀️ 😨, tak doufám, že už žádná reakce nebude 🙏🏼.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.12.25 06:53

U nás zánět spojivek a bolest kloubu 11. den po. Neměla kde co chytit, takže to je jasně z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek