MMR - jak vaše děti snášely vakcínu?

Anonymní
18.3.19 20:35

MMR prosím o zkušenosti

Zdravím ženy, brzy nás se synem čeká MMR. Jak to vaše děti snášely? Mám z toho hrozny strach, o te vakcine si myslím své a popravdě ji necháme dat hlavně kvůli školce, bez ni by nám syna nevzali..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1259
18.3.19 20:41

Dve deti,prvni ockovana v terminu,naprosty klid,trochu protivna,jedla,spala,normal. Druhy ockovan s odkladem tesne pred skolkou. Klid,bez teplot,bez protivenstvi,jedl,spal,normal. Absolutni. Mela jsem taky sve obavy a nervy ale u nas dikbohu klid. U tretiho planuju stejny postup jak u druheho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
18.3.19 20:41

Normalne. Nic mu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
18.3.19 20:44

bez problemu, zadna reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 20:44

@Khalesi My jedeme celkově později, než očkovací kalendář. První hexa byla az v 8M, MMR bude cca. v roce a půl ale přemýšlím ze si ji ještě vyhadam az ve dvou letech..

• Citovat
  • Upravit
63
18.3.19 20:50

Očkování minulý týden a naprosto bez reakce, a to mi reagoval vždy na hexu i prevenar, takže jsem měla obrovský strach, když jsme tam šli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
18.3.19 20:50

Ale vyhadat si ji neni potreba. Mmr je treba jako povinne ockovani pro nastup do skolky ale neni stanovene kdy ma byt aplikovana. Tedy kdy nejdriv ano ale pak je to ciste na tobe. Jestli ve dvou,trech nebo 4…me slo dite do skolky ve 4 letech takze mmr dostal ve 3 a 3/4. Pred letem aby zas nemel tuhle naloz na vedro,leto atd. Me dr tedy staci rict ze ockovat se bude pred nastupem do skolky a konec debaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.3.19 20:51

První syn očkovaný v 18 M měl vysoké horečky po 3 dny a další dva dny zvýšenou teplotu. Dcera měla jen tři dny zvýšenou teplotu, také očkována v 18 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
18.3.19 20:52

Úplně v pohodě, neměl žádnou reakci, takže stejně jako jakékoliv jiné očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
18.3.19 20:52

dcera 14m bez reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.3.19 20:53
@LucieDom píše:
Očkování minulý týden a naprosto bez reakce, a to mi reagoval vždy na hexu i prevenar, takže jsem měla obrovský strach, když jsme tam šli :kytka:

Reakce bývají až kolem 10. dne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
18.3.19 21:00

1. dávka - první syn i druhý syn bez problémů, 2.várka - u prvního syna velké reakce, nahlášeno na súkl a odklad dalšího přeočkování - prodělal pseudospalničky. Zpětně to hodnotím, že to bylo kvůli tomu, že v okolí řádily chřipky, mladší syn měl rýmu, starší měl oslabený organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.19 21:00

@Khalesi u naší dr to potřeba je, chce očkovat co nejdříve, ale to nějak dam :palec:

• Citovat
  • Upravit
1259
18.3.19 21:04

No,pro me by to byl problem mit dr co me nuti do veci co ja nechci ale to je jina debata. Drzim palec at se zadari a je to bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
18.3.19 21:05

moje děti neměly reakci ani na jednu dávku. U dcery bylo očkováno dle klasického starého kalendáře (je jí 12 let), syn to měl rozložené a první dávku dostal až ve 2,5 letech a ještě s preventivním podáním fenistilu kvůli riziku alergické rekace (z krevních testů mu vyšla vysoká alergie na bílek a to je u této vakcíny problém). Přeočkování jsme dali vloni na podzim, v 8 letech, a absolutně žádná reakce nebyla. Myslím si, že zrovna v současné době, kdy se ve zvýšené míře objevují spalničky v populaci, je toto očkování fakt důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek