Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dve deti,prvni ockovana v terminu,naprosty klid,trochu protivna,jedla,spala,normal. Druhy ockovan s odkladem tesne pred skolkou. Klid,bez teplot,bez protivenstvi,jedl,spal,normal. Absolutni. Mela jsem taky sve obavy a nervy ale u nas dikbohu klid. U tretiho planuju stejny postup jak u druheho.
@Khalesi My jedeme celkově později, než očkovací kalendář. První hexa byla az v 8M, MMR bude cca. v roce a půl ale přemýšlím ze si ji ještě vyhadam az ve dvou letech..
Očkování minulý týden a naprosto bez reakce, a to mi reagoval vždy na hexu i prevenar, takže jsem měla obrovský strach, když jsme tam šli ![]()
Ale vyhadat si ji neni potreba. Mmr je treba jako povinne ockovani pro nastup do skolky ale neni stanovene kdy ma byt aplikovana. Tedy kdy nejdriv ano ale pak je to ciste na tobe. Jestli ve dvou,trech nebo 4…me slo dite do skolky ve 4 letech takze mmr dostal ve 3 a 3/4. Pred letem aby zas nemel tuhle naloz na vedro,leto atd. Me dr tedy staci rict ze ockovat se bude pred nastupem do skolky a konec debaty.
První syn očkovaný v 18 M měl vysoké horečky po 3 dny a další dva dny zvýšenou teplotu. Dcera měla jen tři dny zvýšenou teplotu, také očkována v 18 M.
Úplně v pohodě, neměl žádnou reakci, takže stejně jako jakékoliv jiné očkování.
@LucieDom píše:
Očkování minulý týden a naprosto bez reakce, a to mi reagoval vždy na hexu i prevenar, takže jsem měla obrovský strach, když jsme tam šli
Reakce bývají až kolem 10. dne
1. dávka - první syn i druhý syn bez problémů, 2.várka - u prvního syna velké reakce, nahlášeno na súkl a odklad dalšího přeočkování - prodělal pseudospalničky. Zpětně to hodnotím, že to bylo kvůli tomu, že v okolí řádily chřipky, mladší syn měl rýmu, starší měl oslabený organismus.
@Khalesi u naší dr to potřeba je, chce očkovat co nejdříve, ale to nějak dam ![]()
No,pro me by to byl problem mit dr co me nuti do veci co ja nechci ale to je jina debata. Drzim palec at se zadari a je to bez reakce.
moje děti neměly reakci ani na jednu dávku. U dcery bylo očkováno dle klasického starého kalendáře (je jí 12 let), syn to měl rozložené a první dávku dostal až ve 2,5 letech a ještě s preventivním podáním fenistilu kvůli riziku alergické rekace (z krevních testů mu vyšla vysoká alergie na bílek a to je u této vakcíny problém). Přeočkování jsme dali vloni na podzim, v 8 letech, a absolutně žádná reakce nebyla. Myslím si, že zrovna v současné době, kdy se ve zvýšené míře objevují spalničky v populaci, je toto očkování fakt důležité.
Zdravím ženy, brzy nás se synem čeká MMR. Jak to vaše děti snášely? Mám z toho hrozny strach, o te vakcine si myslím své a popravdě ji necháme dat hlavně kvůli školce, bez ni by nám syna nevzali..