Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martinarosecka78 píše:
Dobrý den, doslechla jsem se, že s narustajiicím výskytem africkych imigrantu hrozí žlutá zimnice, bojim se ted u nas s mojim miminkem chodit ven, protože mi prijde, že se tu někdo takovy potuluje, nevíte nahodou proti tomu existuje nejake očkovaní? Děkuji
Myslíš, že migranti jsou tak zákeřní, že sem vozí i tropické komáry? ![]()
@martinarosecka78 píše:
Dobrý den, doslechla jsem se, že s narustajiicím výskytem africkych imigrantu hrozí žlutá zimnice, bojim se ted u nas s mojim miminkem chodit ven, protože mi prijde, že se tu někdo takovy potuluje, nevíte nahodou proti tomu existuje nejake očkovaní? Děkuji
Stačí si přečíst jediný odkaz na internetu, abys věděla, že žlutou zimnici přenášení komáři a ne afriččtí migranti. Mimochodem kolik si jich už u nás viděla?
Tím samozřejmě nechci říct, že nemůže nastat doba, kdy se i u nás budou vyskytovat infikovaní komáři, ale v tuhle chvíli to není aktuální. Proti žluté zimnici existuje očkování, ale určitě bych neočkovala mimino jen kvůli vlastní fóbii.
Svoje strachy bys měla řešit, není normální se kvůli tomu bát chodit ven.
Spíš než migrantů bych se bála, že se sem ti komáři dostanou vlivem oteplování planety ![]()
Tvoje problémy bych chtěla mít, mám přítele po operaci mozku a doma roční mimino, nechceš mi přijít spíš pomoct než tady řešit blbiny?
pritel i dite ted spi tak jsem si dala relax u internetu, pardon ja nevedela ze se to nesmi
Ja se nechtela hadat, jen naznacit, ze si umele vytvarite starosti, ktere vas trapi uplne zbytecne
Žlutou zimnici přenášejí komáři. Můžete v klidu s miminkem chodit na procházku. ![]()
@ShadowDancer píše: Žlutou zimnici přenášejí komáři. Můžete v klidu s miminkem chodit na procházku.
Myslí si, že migranti si vozí komáry s sebou. Psala to…
@martinarosecka78 píše:
ANO
a to je sem vozí migranti cíleně?
Co třeba turisti, ty ti toho komára, který by u nás zatím stejně zimou pošel, dovézt nemůžou? ![]()
@martinarosecka78 píše:
@Bábrdl Vy si to nemyslíte?
Nemyslím, já to vím jistě.
Bylo to na FB s poznámkou Sdílejte než to smažou"""!!!
Ale smazali to, než jsme stihla sdílet. ![]()
@martinarosecka78 píše:
@ivašot. a jak víte, že jako to není aktualní? Ja se bojim ted vyjít ven
Jak vím, že to není aktuální? Třeba proto, že se u nás ještě nikdo žlutou zimnicí nenakazil…