Chytily Vaše děti spalničky? - Praha

7112
1.3.19 12:25

Podle mě se ty nové případy výskytu spalnicek týkají hlavně dospělých s prošlym očkováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1212
1.3.19 12:36

Kontakt s dítětem Praha 6, od dítěte to chytli dospělí, mě to nerozhazi, díte mám očkováne a my dospělí máme protilátky v pohodě… Není pravdou, že postiženými jsou hlavně dospělí, ty to chytaji od dětí, ale antivax si vzdy odpověď a důvod neočkovat najde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
1.3.19 12:55
@Tejule píše:
Kontakt s dítětem Praha 6, od dítěte to chytli dospělí, mě to nerozhazi, díte mám očkováne a my dospělí máme protilátky v pohodě… Není pravdou, že postiženými jsou hlavně dospělí, ty to chytaji od dětí, ale antivax si vzdy odpověď a důvod neočkovat najde!!!

Nejsem antivax :P, jen vycházím z dostupných informací.
Ještě k těm dospělym, např. ročníky 1969-1975 jsou docela ohrožené, neboť mají jen jednu dávku a ta už jaxi vysumela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.3.19 13:13
@edding400 píše:
Nejsem antivax :P, jen vycházím z dostupných informací.
Ještě k těm dospělym, např. ročníky 1969-1975 jsou docela ohrožené, neboť mají jen jednu dávku a ta už jaxi vysumela.

Ti ale nemaji ockovani prosle, jen nedokoncene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
1.3.19 13:19
@mroe píše:
Ti ale nemaji ockovani prosle, jen nedokoncene.

Cze? Tenkrát se ockovalo jen jednou vakcínou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.3.19 13:34

Ano. Ale z dnešního pohledu je tedy nedokoncene ( a diky tomu mozna nedostatecne), dneska se ockuji davky dve.
Za prosle bych povazovala ockovani, kde je doporuceno po case preockovani a byla prekrocena maximalni urcena doba.
Vysledek je mozna stejny, ale není to jejich chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
1.3.19 13:36

@Tejule můžu se zeptat na oblast Prahy 6,klidne do sz, mám kuli nemocnosti neockovane půlroční mimčo. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
1.3.19 13:37

@masinka69 pulrocni dite na spalnicky ockovane jeste byt nemuze, nemocnost nenemocnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.3.19 13:40
@masinka69 píše:
@Tejule můžu se zeptat na oblast Prahy 6,klidne do sz, mám kuli nemocnosti neockovane půlroční mimčo. Děkuji

V Praze, kde se dostanes metrem za půlhodinu na druhy konec, je to uplne jedno. Pokud ho chces co nejvic chranit, vyhybala bych se vetsim srocenim lidi, nakupnim centrum a MHD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
1.3.19 21:13

@mroe tak ono stačí jít do menšího obchodu pro nutný nákup a tam někdo může „prsknout“ a je vymalováno..
@masinka69 spalničky se očkují až od 15.měsíce věku
Hygienická stanice Prahy registruje 65 nemocných k 15.2. ale KDE v Praze??? :roll:
Co jsem se dočetla, tak museli být před časem mimořádně očkováni zdravotníci v motolské nemocnici takže oblast PRAHA 5 a ve Sněmovně ( takže PRAHA 1) prý byla kvůli výskytu nemoci uzavřena jedna z restaurací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
1.3.19 21:17
@eileithia píše:
@mroe tak ono stačí jít do menšího obchodu pro nutný nákup a tam někdo může „prsknout“ a je vymalováno..
Hygienická stanice Prahy registruje 65 nemocných k 15.2. ale KDE v Praze??? :roll:
Co jsem se dočetla, tak museli být před časem mimořádně očkováni zdravotníci v motolské nemocnici takže oblast PRAHA 5 a ve Sněmovně ( takže PRAHA 1) prý byla kvůli výskytu nemoci uzavřena jedna z restaurací.

Jenze personal Motola vubec nemusi bydlet v Praze 5 ( velmi pravdepodobne bydli velka cast jinde), dokonce nemusi vubec bydlet v Praze a zamestnanci restaurace asi taky nebydli na Praze 1. Takze k cemu ta informace je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.3.19 22:49
@eileithia píše:

A jak s tou informací naložís? :think: začneš jezdit do malého obchodu na Prahu 9?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
2.3.19 00:01

@eileithia Spalničky se teď už očkují v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
7.4.19 21:01
@Tejule píše:

ale blbost, už mě to fakt štve tohleto. spalničky sem v mnoha případech jsou přitažené ze zahraničí dospělým člověkem. Jsem očkující, ale tohle mě už fakt trochu vytáčí. Podívej se na statistiky
http://www.szu.cz/…info17_3.pdf
největší procento je mezi dospělými, takže i kdyby tady byly krásně očkované všechny děti a někdo to sem doveze, tak se to bude šířit mezi dospělou populací, které vyprchaly protilátky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek