Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dělej jak myslíš. Já očkuju normálně, dnes i nepovinné. Covid tady s námi bude ještě spoustu let, pokud ne navěky. Ohledně očkování je to co člověk, to názor. Nehledě na pandemii. V tom ti fakt nikdo neporadí.
Ano, dala. Covid není jediné onemocnění a proč riskovat jiné tím, že nenaočkuju, když zrovna můžu.
Ano, urcite bych ockovat dala. Covid tady s nami bude uz naporad.. a kdyz ne covid, tak to bude zas nejaka jina nemoc 🤷♀️
Dala bych, jdu se synem za týden. Sama teda do práce nechodím, ale zbytek rodiny mám v první linii a nebojím se. To muze chytit kdykoli cokoli.
Kdybys to chtěla odsunout, máš čas minimálně do té doby, než po ní budeš chtít potvrzení do školky.
Ano, oba s manželem pracujeme v domově pro seniory, Covid jsme tam měli a zřejmě znovu máme a dcera byla předevčírem na MMR očkování.
Dala jsem na jare. Sice do prace nechodim ale manzel ano a taky se u nich covid vyskytoval. Ono to hned tak nezmizi. Ale kestli nebudes jeste davat do skolky, tak asi muzes pockat.
Mám 20m a zatím to naočkované nemá. Podařilo se nám na začátku prosince doočkovat hexu a na MMR jsme měli jít minulý týden, ale to jsme byli v karanténě. Holky byly s pozitivní učitelkou v MŠ. Tak jsme přeobjednaní na únor a uvidí se co bude. Holky mají jít zase příští týden do školky a uvidíme, jak dlouho tam vydrží. Ale u nás to teď doktorka moc neřeší. U starších to bylo o nervy, tam mi nechtěli očkování odložit vůbec, ale teď dr. nic nenamítá. Ani nemá jak, přece by si do ordinace nepozvala někoho, kdo může být nakažen.
A ty nejsi očkovaná proti covidu? U nás už všichni, co dělají na covid jednotce to buď prodělali nebo se nechali ockovat. S očkováním bude riziko přenosu (nebo alespon delka nakažlivosti a nálož viru) menší. Po druhé dávce tvého očkování proti covidu bych svoje dite MMR vakcínou očkovat nechala bez problemu. BTW. moje mamka dělá na zubním v nemocnici a už je taky očkovaná a dnes jsem mluvila s doktorkou z očkovacího centra v naší okresní nemocnici a 99%zdravotníků v nemocnici je očkováno min. první dávkou.
V takovém případě bych odložila. Zrovna Priorix ano, za mě stačí začít očkovat před školkou
Zrovna dneska jsme byla se synem na toto očkování. To bych ho od loňského března nemohla očkovat na nic. Zrovna v tu dobu jsme začínali s očkováním.. Covid tady už bude napořád.
Počítáme s mmr někdy o prázdninách, to bude dítěti lehce přes dva roky. To očekávám pokles covidu a zároveň dítě půjde od září do kolektivu, tak ať to má…
Na tvém místě bych počkala, až budeš očkovaná na covid, jako zdravotník to bude asi brzo, ne?
Ahoj holky, dneska jsem byla u MUDr kvůli jednomu papíru a ona na mě že menší dítě nemá očkované MMR a že je mu už 18mesicu a jako začala že je to povinný a jako proc nechci a tak… No tak ji vysvětluju (slušně a asertivne), že pracuji na oddělení kde je teď plno covidu a zápalu plic a že v této době NE… No tak jsem byla za debilka že jako proc a že nesmí do kolektivu bez očkování… Tak znova… Že mám velkou šanci že můžu covid dotáhnout domu a že oslabený dítě po očku… A znova… Na to odpověď že si to tak nemysli… No jako očkování ano… Ale dýl proboha… Tak jsem se jí ptala kdy nejdyl můžeme dorazit a to se mi vysmala že mi kdyžtak nenapíše papír do školky… Daly byste teď v této době MMR když jste skoro denně v kontaktu s Covid 19?I když se chráním, prostě nemám dobrej pocit
Anonym-osobní údaje.