MMR, vysoké teploty 4. den

1025
24.6.16 09:48

MMR, vysoke teploty 4.den

Holky, mam 23 mesicniho syna, ktery mel 7. den aplikovani Priorixu teploty,, do toho prujem. Jenze uz je to 4. den, a stale ma po odezneni nurofenu a panadolu vysoke teploty. Dnes rano 39,2. Ma 12 kg, chtela jsem pockat do 30 mesicu, ale bohuzel. Nechala jsem se prinutit. Nechci prosim, abyste psaly, co se muze stat, jsem velky plasan. Chci jen vedet, zda je to normalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
24.6.16 09:53

No, nevím, zdá se mi to dlouho. Možná k tomu má nějakou virózu.. Jinak je ok? Syn měl taky 40 horečky, ale jen asi na dva Paraleny za sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.6.16 09:54

Jela bych k doktorce, nechat ho zkontrolovat(CRP?, moč, krk,…), jestli náhodou nechytil nějakou letní virozu, angínu,…Horečky už jsou dlouho a v první řadě bych se snažila vyloučit jiné faktory, než očkování. I když i z očkování si myslím, že to být může(u naší malé prběhlo reakcí několik- jedna teda hodně děsivá).A právě i proto, že to trvá už 4 dny, bych konzultovala s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.6.16 09:59

@sebaanez po takové době bych šla k doktorce. Je to už dlouhé. Starší neměl horečku, ale taky se z toho hrabal dlouho - měl zvýšenou teplotu a celkově byl rozhozený.

• Citovat
  • Upravit
4215
24.6.16 10:03

Já už bych jela k doktorovi, tohle nemusí s očkováním souviset, jestli nemá nějakou střevní virozu. Reakce na MMR prý bývají častěji až po těch 10 až 14 dnech. Taky se mu může rozjet nějaká ta nemoc, proti který byl očkovaný :nevim: Ale dcera, když má horečku dýl jak tři dny, tak hned volám pediatra a domlouvám se na postupu s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.6.16 10:12

Ano, my jsme horeckovali v 7.den. U doktorky jsme byli vcera, maly ma do.toho jeste prujem, takze jsem cekala, ze treba udela vyter, no jsem to ja ale naivka. Dnes je to tedy ten 10. den. K doktorce se prave chystam. Chvi jen at mu klesne trochu horecka. Mel pred chvili 39,2. Silim tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
24.6.16 10:15
@PapeJ píše:
Já už bych jela k doktorovi, tohle nemusí s očkováním souviset, jestli nemá nějakou střevní virozu. Reakce na MMR prý bývají častěji až po těch 10 až 14 dnech. Taky se mu může rozjet nějaká ta nemoc, proti který byl očkovaný :nevim: Ale dcera, když má horečku dýl jak tři dny, tak hned volám pediatra a domlouvám se na postupu s ním.

U nás reakce probíhaly průběžně od 5.dne :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.6.16 10:24

Holky, malemu se nesnizila horecka. Z 39,2 je po skoro hodine 39,5 po Nurofenu. Co ted? Volala jsem doktorce a ona ze mam pockat az to klesne. To taky muzu cekat do nekonecna. Ma jen do pul 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
24.6.16 10:24

Reakce je přibližně 10-14 den, což znamená, že klidně může být i týden v kuse… neplaš, k doktorce nechoď, když jsi tam byla včera ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
24.6.16 10:25
@sebaanez píše:
Holky, malemu se nesnizila horecka. Z 39,2 je po skoro hodine 39,5 po Nurofenu. Co ted? Volala jsem doktorce a ona ze mam pockat az to klesne. To taky muzu cekat do nekonecna. Ma jen do pul 12.

udělej mu studený zábal, stačí studené ponožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
24.6.16 10:31

@sebaanez Na pohotovosti mi jednou doporučili raději rychlou vlažnou sprchu než zábal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
24.6.16 10:32

Chladit velké tepny. Osvědčilo se mi u dcery chladit třísla. Měla jsem v mrazáku zamražené ty žluté plastové vnitřky z kindervajíček a dala jsem ji to do kalhotek na třísla. Kleslo to vždycky. Zkus obalit led do kapesníku a dát mu to na třísla.

Někdo má dobré zkušenosti s octovými ponožkami - samozřejmě ponožky namočit do ředěného octu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.6.16 10:32

Ted mu to klesa. Dokonce vylezl z postele a chtel litat budulinek jeden :lol: Pocakm az se vypoti a jdu at mu udela CRP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
24.6.16 10:33

@sebaanez může to být normální. Ty vedra tomu asi moc nepomáhají… Doporučuje se po 3 hodinách střídat 2 účinné látky. Takže vzít nurofen, po 3 hodinách panadol, pak zase nurofen, pokud je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
24.6.16 10:33

@Apaji Tohle mi doktorka vzhledem j jeho male vaze nedoporucila. A malej se tomu brani zuby nehty. Takze pry to nemam delat kdyz se brani…ze pry jeho telo vi, proc to nechce. Ja uz nicemu nerozumim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek