Priorix a febrilní křeče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
890
16.6.16 09:37

priorix a febrilky

Ahoj maminy, mám 3letého syna, dnes má jít na první dávku Priorixu. Měl ji odloženou kvůli febrilním křečím. Ty měl poprvé v 15měsích 2× v jednom dni a pak ve 2 letech 1×. Takže se hrozně bojím jaká bude reakce a aby se zas neobjevily křeče, kdo zažil u svého dítěte, chápe…
Přemýšlela jsem, jestli existuje nějaká možnost, jak možnost křečí po tomto očkování snížit na minimum. Dávat Diazepam? Nebo existuje nějaký preparát? Děkuji za vaše zkušenosti a rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
126
16.6.16 09:46

Ten Diazepam určitě, máme doma jak tablety, které se dávají preventivně při teplotě, tak tu emulzi do zadečku, která se dává při tom záchvatu..o ničem jiném nevím..
Je to hrůza, malej je měl teď v dubnu taky dvakrát v jednom dni, od tý doby zatím klid..my teda stihli první dávku Priorixu a teď nad druhou mávla doktorka rukou, že se domluvíme koncem roku, ale tvářila se, že by mu ji už radši vůbec nedávala..
Moc Vám držím palce, držte se! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
16.6.16 09:54

Mne pediatr doporučil jako prevenci proti feb. krecim homeopatika Beladona, zatim jsem je nepotřebovala, jinak týden pred ockovanim zavadim přípravu na očko dle Elekove, u nas to teda moc pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
16.6.16 10:02

Neockovat…jedina moznost, jak tomu predejit…jinak je to bud a nebo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
16.6.16 10:21

Neockovat!!! Riskujes epilepsii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.6.16 10:24

Diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
16.6.16 10:44

Určitě diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
16.6.16 10:44

Jak píšou holky, syn dostával preventivně Diazepam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
16.6.16 10:46

Já bych v takovém případě neočkovala…a kombinace s diazepamen, to je strašné pro to tělíčko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
16.6.16 11:02

Pokud je možné, tak neočkovat. Mě řekli v nemocnici, že po febrilkách minimálně půl roku neočkovat. My máme všechna očkování kromě druhé mmr a tu nechám až v 6-7 letech kdy febrilky mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
16.6.16 12:14

Muj syn mel FK trikrat, poprve v reakci na 4. hexavakcinu. Priorix jsem taky ockovala az ve trech letech. Synovi jsem zvysila prijem vitaminu C, D, omega kyselin, byl stoprocentne zdravi.. A na na toto ockovani nemel zadnou reakci..
Modlila jsem se ke vsem svatym :)

Sleduj ho, kdyz poroste teplota, hned Nurofen a pulku diazepamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.6.16 12:55

@crazymisha a proč ho proboha chceš očkovat? Priorix je zbytečnost, tak ho prostě neděj a máš klid :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
18.6.16 23:20

Tak díky všem za rady a zkušenosti. Pro ty co psali neockovat, tak já určitě jsem pro očkování alespoň tím povinným, takže neockovat v našem případě nepřipadalo v úvahu. Měl to odložené o rok od posledních FK.
Jinak je tedy od čtvrtka naockovany tím Priorixem a Mudra říkala že za 7-10 dni se můžou objevit horečky a vyrážka, ale taky může být bez reakce. Syn bere už od podzimu imunoglukan, jelikož téměř nejí ovoce a zeleninu. Jinak mu nic Nedávám…
S tím diazepamem - to preventivně jste ale myslely podat až při propuknutí teploty, ne? Ne ho tím cpat už teď od očkování… Každopádně se modlim, ať je bez reakce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
19.6.16 08:16

@crazymisha Jasně, až při teplotě. V lékárně a v příbaláku píšou dávat od 38,5, ale v nemocnici jsme mu ho dávali už jak to lezlo na 38..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
19.6.16 11:01

@kaciih Nám řekl i neurolog, že máme dávat čtvrtku jakmile je to přes 37,5 a tím by měl být 8hodin krytý… :nevim: Doufám že to nebudem potřebovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek