Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@crazymisha zvládáte to skvěle…šikovní. většinou je to tak 3 dny a pak konec.
Kuba byl přes den úplně v pohodě i bez teplot a vždy na noc mu to stouplo. Drž se!!!
@lucie.edgar Tak snad už bude zítra po všem. Naposledy měl nurofen v půl 5 ráno, od té doby nic, teď má 37,1.
@crazymisha to je super
jak dáváš ten diazepam? Necháš ho rozpustit na lžičce s čajem?
@lucie.edgar Rozdrtím ho mezi lžičkama a dám na tu lžičku s práškem trošku vody nebo jakýhokoliv pití a pak mu to dám ještě hodně zapít ![]()
@lucie.edgar Jinak měl v 15:00 37,8, po hodině mu to po panadolu kleslo na 37,7 a teď je zatím bez teploty.
@crazymisha já jsem totiž nikdy moc neřešila teploty, prože do roku vůbec nebyl nemocnej, vlastně do teď kromě rými a kašle nic neměl. Jen občas teploty a to stačil 2× sirup a konec. Až teď od toho března řešíme ty febrilky abjsem z toho furt vyplašená. Teď naposledy jak měl teplotu, tak jsem mu dala půlku diazepamu tak jak píšeš a asi jsem ho do něj nedostala celý, protože dostal večer křeče nebo měl malou dávku, že mu tak nezabral. Teď má dostávat kdyby náhodou, tak celý, tak asi to bylo pro ně ta půlka málo ![]()
Jak má takhle ty teplotky, tak už bude dobrej ![]()
@lucie.edgar On ten diazepam není totiž vždycky úplná jistota. Náš malej měl první křeč doma, sanita nás dovezla do špitálu, kde mu dali diazepam a něco na teplotu a on hodinu po dizepamu dostal křeč znovu. Na netu se doctes, že křeče se většinou neopakují v jeden den - mám vyzkoušeno, opakují. A to i přes diazepam. Záleží totiž prý i na tom, jak moc už je to telicko vysílený tou horečkou a bojem s tou nemoci, pak prý se může stát, že prostě ten diazepam nezabere a musí se při záchvatu striknout do zadečku ten rektální diazepam. Máme ho doma, všude ho vozim, ale doufám, že ho nikdy nepoužijeme.
Jo a jinak já mám ještě starší dceru sedmiletou a u ty jsem se nikdy horecek nebála, prostě dostala léky (a to až od nějakých 38), zalehla a nestresovala jsem. A že dodnes umí i 40ky horečky
Ale tak nějak to dobře zvládá a za druhé mě nikdy nevydesila zadnyma krecema, takže nebyl důvod panikařit, pokud se na teploměru ukázalo víc jak 36,9 ![]()
@crazymisha taky jsem dostala ten rektální a vozím ho všude. No my máme teď 3 týdny co nás pustili z nemocnice a jsem furt vyplašená. Furt na něj sahám jak blázen. Jaký máš teploměr. Chci koupit bezdotykový a furt nevím jaký. Zatím vede Thermoval, ten chválí, že měří jak má.
S tím diazepamem to bude nejspíš jak píšeš, protože jinak si to nedovedu vysvětlit. A doktor ze záchranky byl udivenej, že dostal křeče i po tom. No snad už ty febrilky nezažijem, je to hrozný zážitek. Fuj.
@crazymisha píše:
@lucie.edgar On ten diazepam není totiž vždycky úplná jistota. Náš malej měl první křeč doma, sanita nás dovezla do špitálu, kde mu dali diazepam a něco na teplotu a on hodinu po dizepamu dostal křeč znovu.
U nás se na diazepam vykašlali a malej měl křeče taky znova ve špitále…a do propouštěcí zprávy ty druhý křeče dokonce zapřeli
![]()
A je po všem
3 dny teplota od 37 do 38,6, jeden den nechutenství a jinak nic ![]()
@kaciih to snad není ani možný ![]()
Já co se týká Kubi, tak jsem jak pes.
Když jsem přijela rychlovkou s prvníma křečema, tak mi ho chtěli mezi dveřama vzít a že můžu jít domů a zítra si zavolat…že nemají pokoj…za 10 minut byl?..jen se jim nechtěl chystat.
@lucie.edgar kolikátý je den po očko? Neboj, zvládnete to
Jen to horko tomu moc nepřidá, no..