Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@crazymisha taky tak, pokud teplota nebude klesat ( my musíme srážet už 37) tak dát diazepam - my bohužel celý ![]()
@Jana525 píše:
Neockovat!!! Riskujes epilepsii
Nestraš, proboha ![]()
Pokud se tu bavíte o epilepsii, tak nás preventivně poslali po druhých křečích na EEG kde vám řeknou. U nás vyloučili, vše má v pořádku. A pokud má už rok od febrilek, tak není důvod neočkovat. To zvládne
a jak píše tak už naočkovala a bez reakce.
No dnes je to 4.den od očkování, reakce má být prý 7.-10.den, tak ještě trnu a čekám… ![]()
@lucie.edgar celý diazepam??
Kolik je malýmu? My máme tu čtvrtku a teď teda nevím, jestli už by neměl mít víc… ![]()
@crazymisha já jsem z toho byla taky hotová, to čekání je děsný, ale neboj bude to dobré.
Kuba má rok a 9 měsíců, 11kg a febrilky měl 2×. V Brně jak jsme byli na eeg u neurologa, tak nám řekli celý a i v nemocnici jak jsme byli při těch křečích. A ještě mám ten rektální diazepam ( ten mám nosit stále u sebe), ale ten se má dát jen kdyby dostal další křeč tak při ní. A to snad nikdy nepoužijem. Mě se zdá, že je to taky palba ten celý, ale když to řekli na 2 místech, tak věřím. Vy jste je měli kolikrát ty febrilky?
@lucie.edgar Ty jo tak to se musím poptat, jestli nám ta čtvrtka pořád stačí…
Malej měl poprvé 2× křeč v jednom dni v 15ti měsících a pak ve 2 letech 1×. A teda nikdy to nebyla vyloženě křeč jako taková, neškubal sebou, rovnou upadl do bezvědomí, zmodral a mlaskal pusinkou… ![]()
@crazymisha tak mi jsme měli totál křeč, třepání celého těla, oči v sloup, modrání rtů, bezvědomí vše 2 minuty a pak konec. Během toho přijela vždy rychlá.
Třeba to máte jinak než mi. Na to se musíš zeptat. A hele pokud jste v pohodě, tak to neřeš a buď v klidu. My jsme je měli 2 měsíce od sebe. Teď jsme 2 týdny doma z nemocnice a já furt lítám a sahám na něho jak blbá ![]()
@lucie.edgar píše:
@crazymisha já jsem z toho byla taky hotová, to čekání je děsný, ale neboj bude to dobré.
Kuba má rok a 9 měsíců, 11kg a febrilky měl 2×. V Brně jak jsme byli na eeg u neurologa, tak nám řekli celý a i v nemocnici jak jsme byli při těch křečích. A ještě mám ten rektální diazepam ( ten mám nosit stále u sebe), ale ten se má dát jen kdyby dostal další křeč tak při ní. A to snad nikdy nepoužijem. Mě se zdá, že je to taky palba ten celý, ale když to řekli na 2 místech, tak věřím. Vy jste je měli kolikrát ty febrilky?
My už máme také celý, bude mu 6,poprvé je měl až ve 4 letech a také rovnou mdorý a bezvědomí. Srážet musíme hned při 37 a při 38 diazepam. Febrilky měl při 39,2
Tak hlásím, syn má od 8.dne po očku teploty, v pátek odpo to začalo mírně zvýšenou, v sobotu polehaval, nejedl a měl mezi 37,5 až 38,3, vcera se vzbudil se slovy PAPAT, celý den veselý, jedl, hrál si, teplota kolem 37,5. Večer už 38,6 a hodně unavený. Dneska brzy ráno 38,5 a teď nic, baští, hraje si. Tak jsem zvědavá co bude dál. Už by to mohlo končit, ne?
Jinak mu střídám při teplotě nurofen s pnadolem po 4hodinach a měl už i dvakrát diazepam.