Množství jídla

9868
28.2.10 21:58

Množství jídla v 8 měsících

Vojtíškovi je 8,5 měsíce - korigovaně 7 měsíců, ale u příkrmů se to podle našeho doktora neřeší, no ale on toho vůbec moc neřeší, takže to je dost těžký se s ním radit.

Dokrmovala jsem ho Bebou od listopadu, kdy už mu moje mlíko úplně nestačilo, a postupně čím dál víc, kojit jsem přestala v jeho 8 měsících.

Teď mu dávám

kolem 7h 150-180ml Beby
kolem 10h 100-150g ovoce, občas s pár lž. jogurtu
kolem 13h cca 200g zeleniny vč. masa (6× týdně)
kolem 16h 100-150g ovoce
kolem 19h 150ml Beby, zahuštěnou kaší, ve flašce
(nemléčné rýžová, rýžovo-kukuřičná, obilná švestková, jinou zatím neměl)
kolem 3h 120ml Beby

k pití během dne kolem 300ml čaje slazenýho laktózou nebo pytlík. čaje s trochou ovocné šťávy (Hipp, Hami).

Chtěla jsem se poradit, protože mi doma furt předhazujou, že má syslí tváře, že je nařvanej, jestli mu toho dávám moc?
On teda většinou sní všechno, apetit má dobrej, málokdy už nechce, mlíko dopije vždycky…

Váží tak 8,5-9 kilo, měří 73cm.
Je fakt, že co jsem ho plně kojila, byla to dlouhá hubená vyžle, přibíral tak 100g/týden.
Jakmile jsem přidala Bebu, začal nabírat, a od příkrmů to jede fakt rychle… v podstatě to teď vychází skorem 250g/týden.

Nechci z něj mít buřtíka, na druhou stranu mám pocit, že mu nedávám moc přepálený dávky, a vlastně ještě nedávám ani žádný sušenky jedu podle rad z www.kojeni.net
Ještě neleze, tak doufám, že to pak vyběhá, protože akční je celkem dost, pohyblivej je jak malej rarach…

Poradíte mi tedy, jestli mu toho nedávám moc, a jestli už a čím bych mu to jídlo mohla ještě zpestřit? Díky :kytka:

jinak přidávám 2 fotky našeho syslíka před Bebou a 2 nyní, kdy mě tchýně a tchán neustále vytáčí poznámkami typu „tebe zase nějak přifoukli“… :cert:

podzim
http://photos-a.ak.fbcdn.net/…240561_n.jpg
http://photos-f.ak.fbcdn.net/…282788_n.jpg

a před cca 14ti dny
http://photos-c.ak.fbcdn.net/…644460_n.jpg
 http://photos-d.ak.fbcdn.net/…178630_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zdenka_v
28.2.10 22:05

mám to obdobně, až na to noční pití. Naší Aničce je 7M, měří 68,5 cm a váží 7,6 kg.
V noci jsme odbourali pití a když se vzbudí, dáváme jen čaj. Večer má po 19 h kaši a ta by měla být dostatečně sytá až do rána.
Pár nocí bylo těžších, ale dnes už je tohle v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
8297
28.2.10 22:05

Me podle fotek prijde naprosto normalni. Tvarickama bych se nezabyvala, Mates ma tvare jak slabikare po me, spis jaky ma trup, jestli je kolem zeber moc oplacany, tam se podle me nejlip pozna, jestli je nekdo tlusty nebo normos.

Jinak Mates 77cm a 10kg, stehynka ma poradny, ale zebirka mu lezou, outly kotnicky, ze by clovek zaplakal a sni priblizne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
28.2.10 22:13

Obrazku, taky pořád slýchávám: No ty jsi ale pěkná, čím tě krmí? … Bych je majzla něčím po papuli… Je normální, až bude běhat, tak z něj bude hubeňour… Např synovec byl jako miminko pěkně oplácanej a teď je z něj vyžlička…
Fakt bych to neřešila a tchánovce poslala k šípku.
Myslím, že jídla dáváš akorát ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30311
28.2.10 22:20

Mě podle těch fotek nepřijde nějaký moc oplácaný. Holt to není úplné vyžle, ale vykrmené dítě vypadá taky jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.2.10 22:26

Dávám zhruba stejné dávky,možná spíš míň.Víc nesní,takže spíš opačný problém.Má skoro 9 měsíců.a bude mít asi 8,75-9kg.Podle mě je tak normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
28.2.10 22:32

Hmhm, no tak je pravda, že tělíčko má urostlý, nicméně vyloženě otučněnej není. Žebírka má taky vidět :-D
Hlavní u něj jsou ty tváře, ty jsou prostě první na ráně
a nejvíce komentovaný (v kočárku)…

Mj. taky si říkám, že bude po tatínkovi, neboť Milan má 2 metry a momentálně po zimě 106 kilo…

To noční pití - zkoušela jsem ho ošidit čajem, ale nedá se…
spustí šílenej povyk…
Zkoušela jsem vypočítat množství mlíka, měl by vypít 500ml, a vypije takhle 450-480ml…
Zkoušela jsem i místo odpoledního ovoce dát 150ml mlíka, ale taky ho to neodradilo od toho nočního.

Kdy by měl přestat dostávat mlíko v noci? Četla jsem, že ani čaj v noci nepotřebujou (ten taky prostě nechce).

Jo a k tý kaši, ještě mu nedávám „plnou dávku“, jen zahušťuju, protože trpívá na bolení bříška a po pár probdělých nocích si dávám pozor… proto ani nedávám zatím mléčné kaše.
Děkuji za reakce :kytka:

tatínek, tady je asi nejlíp vidět, že je ho kus :wink:
 http://photos-d.ak.fbcdn.net/…390600_n.jpg

a tady jsme spolu, ještě před Vojtíškem, snad je tu poznat, že nejsme žádný mrňata :wink:
 http://photos-c.ak.fbcdn.net/…217797_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.2.10 23:29

Tak tatinka je poradnej kousek, tak nikdo nemuze cekat, ze syn bude subtilni zizalka :wink: Ja jsem nocni kojeni utla v 9m, bohuzel pak vyschlo mliko celkove :-( Ale delam to tak, ze kasi dostane v 6 vecer, pak je koupani, pak dostane UM, to je cca v 7, nechavam ho ve vode vyradit, vypije tak 100ml a treba v 9 ten zbytek jeste dopije. Pak uz davam jen vodu, vetsinou se vzbudi az v 6 az 7 rano. Trvalo to cca 3 noce, nez si zvyknul, ze mliko v noci neni, nenechavala jsem vyrvat, ale nosila jsem, povidala a davala vodu nebo caj. Ted se obcas vzbudi treba ve 4, tak dostane napit vody a hned usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
28.2.10 23:40

čiči prosímtě a kolik tak dáváš tý kaše a potom toho UM?
přijde mi to blízko u sebe, zkusím to podle tebe, ale abych to nepřepálila, nechávám mu obvykle kolem 3h mezi jídly… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
1.3.10 00:23

Kase 200ml, vetsinou nestle. A mlika udelam 170ml, vypije tak 80-100ml a pak dopije ten zbytek.

Delam to tak, ze zbasti kasi v tech 6 a hned delam mliko, to si cucne. Pak koupani, obleceni, ulozeni do postylky, to je necomezi 3/4 na 7 a 7, v postylce s uz zhasnutyma svetlama cast vypije a pak se jeste vzbudi a dopije si to, cca v 9. Pokud se vzbudi jeste podeji, dostane uz vodu.

Kdyz dostaval jen UM, tak se budil, kase a UM je dobra kombinace, po kasi byva zizen, takze doplni tekutiny a jeste se finalne dozasyti mlikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
1.3.10 09:42

Moje mala (a nejen ona, ale spousta stejne starych deti) vyzadovala v noci mliko zhruba do roku a pul… a vim ze nektere deti i dele, i do dvou let. Taky neni zadne tintitko, ale kdyz ho chtela, tak jsem ji ho dala. A beda kdyz jsem dala o trochu min :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
10.3.10 20:33

My to máme podobně, jenom o trochu menší porce, ale ne o moc. Malému je 6m, váží skoro 8kg a má 71 cm.
Taky říkám že je to náš malej otesánek :-) Ale to u nás v rodině vypadají v tomhle věku všechny děti, a jak začali běhat, tak vytáhli a jsou normální postavy. :mrgreen:

Podle fotek bych neřekla, je pěknej, ale tlustej rozhodně ne. PRostě mu chutná a to je dobře, lepší než kdyby nejedl :lol:

Já mu občas udělám UM a rozpustím v tom pár sušenek - banánové Sunarky, nejí mi ovoce, tak aby neměl pořád mléko, tak zkouším tohle, občas do toho zamíchám trochu přesnídávky. Docela mu to chutná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.3.10 20:47

Obrázku, myslím, že dávky, které dáváš jsou ideální. Malé je 7 měsíců a máme to hodně podobné(májme za sebou zeleninku v poledne a začínáme dopolední svačinkou z ovoce, dál jsme se zatím nedostaly - přikrmuju teprve 6 týdnů). Mlíčka mi vypije denně cca 750-800ml, s tou vyjímkou, že se mi nebudí v noci. Malá má něco málo přes 9kg, takže taky pěkný kousek :palec: . Také slýchám od příbuzných, že je tlusťoučká, ale až začnou chodit, tak to určo vyběhaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí