Kousky v příkrmech - 9 měsíců mimi

1612
28.2.10 21:22

Kousky v příkrmech - 9 měsíců mimi

Ahojky.

Řeším problém s krmením mého malého prcka (9měsíců). Malý jí celkem ukázkově k obědu Hami masozeleninové příkrmy, ale bohužel jen ty malinké, které jsou hodně rozmixované. Zkoušela jsem dát ty větší skleničky od 6. měsíce a výše, ale jsou s malinkými kousky, které zásadně odmítá. Jakmile ochutná sousto s malými kousky, hrozně ho to „natahuje“ a mám pocit, že se pozvrací, potom už do něj nedostanu ani lžičku i když mu to později rozmixuju na kaši.

Takže mixuju už tedy dopředu a nevím, jak ho tedy těm „kouskům“ mám naučit :nevim: To samé je i s rohlíkem, chlebem, kukuřičnou křupkou apod. Opět vezme do rukou, velmi ale velmi opatrně ochutná, trochu ocucá, ale rozhodně nesní. :-)

Jo a má dole dvě spodní jedničky :-D

Poraďte, jak ho naučit jíst kousky nebo tomu mám dát volný průběh? :think: Ovšem nerada bych mu mixovala ještě v patnácti :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
28.2.10 21:26

Neboj do patnácti mixovat určitě nebudeš. Zkoušela bych postupně a nenutila, buď přes tu křupku nebo rohlík. Ale spíš křupku, ta se rozpustí. Chce to prostě trpělivost.

Moje malá kousky jakž takž zmákne, občas si i ukousne z banánu nebo z rohlíků ale občas se taky ještě dáví. Jinak já vařím doma a nechám to hodně rozvařit takže pak nemá problém s tím to „rozkousat“ zuby má taky dva dole.Ale to prý na kousání nemá vliv. Jinak ve skleničkách mi přijde, že to někdy není tak měkké. tak jestli to nemůže být tím. :nevim:

Takže vydrž trpělivost a zkoušet zkoušet. Hlavně abys mu tím jídlo nezprotivila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.2.10 21:31

Jeee, koukám, že máme téměř na chlup staré děti. :dance:
To je malé šikulka, že už baští kousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
28.2.10 21:52

Ahojky…tak já bych to po svých zkušenostech nehrotila. Syn se ještě i chvíli po 1. roce u každého jídla s kousky doslova dusil. Takže to u nás vypadalo: jedna (zkušební) lžička - dušení - otočit na bříško - „vybouchat“ jídlo ven - konec krmení. Pořád jsem musela poslouchat chytré rady z okolí, že se malý nenaučí jíst normální jídlo a že mu to prostě vnutit musím. Ale kdo se mnou krmení zažil, tak pochopil. Nechala jsem tomu volný průběh a postupně se baštit naučil. I když rohlík zkusil snad až v roce a půl - ne -li později (a to měl první zub v necelých 4 měsících)…
Takže - radím trpělivost a nechat tomu čas…

• Citovat
  • Upravit
8297
28.2.10 21:55

Nechala bych ho byt, Mates zbasti takova ta vlakynka z tech prikrmu od 6m, ale ty od 8m mu jeste mackam vidlickou, protoze ho to natahuje. Jednou jsem ho vyslovene nutila a on se pak chudak poblil, vyhodil skoro cely obed, tak kaslu na udaje na sklenkach a jede podle sveho, krupky teda basti, i rohlik rad zmoula.
Myslim, ze az bude chtit ochutnavat vase jidlo, tak ho ten odpor ke kouskum velmi rychle prejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
28.2.10 21:58

zuby určitě nemají vliv na „kousání“, já jsem nikdy nemixovala, možná proto jsme ani nikdy tenhle problém nemuseli řešit, vždycky jsem jen domácí příkrmy pomačkala vidličkou a malá „kousala“ od 4m, ale švarová mixovala až do roku a i pribinák byl moc hustý. možná bych prostě zkoušela, i když nechce, tak bych mu tu křupku, rohlík do ruky dávala, možná bude ochutnávat a časem se „zakousne“. držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.2.10 22:02

Palina - :lol: jo jo, proces krmení vypadá úplně stejně vnutit - vyklepat - konec jídla :lol:

Čičinko - díky :-D taky doufám, že se to samo upraví, ale pediatr mě k tomu pořád nutí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.2.10 22:03

Ahoj.Řeším to samé. Malé je zítra 9 měsíců, ty skleničky od Hami s kousky taky nejí. Ale když ji davám po soustech rohlík nebo banán,tak úplně v pohodě baští. Takže zatím to řešit nebudu a nechám to plynout, určitě na to postupně sama přejde.Budu zkoušet :-) Zatím jsem toho doma moc neuvařila,jen občas zeleninu,ale chtěla bych s tím začít.I kvůli úspoře,ty skleničky se prodraží jako blázen. I když ted kupuji značku z DM drogerie Babylove,jsou lacinější,bio a malé chutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.2.10 22:16

Pediatr si to klidne resit muze, ty neres, byla bych rada, ze ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
28.2.10 22:20

Macinka - mě malý nechce ani banán. To se mu zvedá kufr taky.

Mmch. taky má malý zítra 9 m. :lol:

Ještě k těm skleničkám, taky moc nevařím (když jsem to párkrát zkusila, tak to malej taky moc nechtěl), ale je fakt, že se skleničky celkem prodraží :roll: Já zatím kupuju pouze Hami, ale chci se zeptat od Babylove jsou dobré??? Jaké jsou zkušenosti? Mě třeba nechtěl od Hamánka :nevim: Asi je hrozný mlsoun :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
28.2.10 22:43

Řeším trochu stejný problém.Příkrmy od 6 měsíců sní,od osmi ne.Rohlík ne křupky ano.Dětské sušenky jak kdy.Hlavně příkrm nesmý být moc hustý-to musím naředit-jinak se poblije.
Ale oproti jiným jsme na tom ještě dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.2.10 22:56

Kupuju temer vyhradne sklenicky, jsem lina :oops: Ale domaci stravu bastil taky, tak nevim, jak moc smerodatny to bude. Kazdopadne basti Hami, Babylove a Alnaturu, ta je hodne hladka i v tech prikrmech od vic jak 4m, ocividne tam na nejake kousky nehrajou.
Domaci jsem mixovala do hladka, zkousela jsem kombinaci kureci, pohanka, brokolice a porek a bastil to taky, stejne tak rajcata, mrkev, kukuricna kase a kureci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
28.2.10 23:01
martice píše:
Macinka - mě malý nechce ani banán. To se mu zvedá kufr taky.

Mmch. taky má malý zítra 9 m. :lol:

Ještě k těm skleničkám, taky moc nevařím (když jsem to párkrát zkusila, tak to malej taky moc nechtěl), ale je fakt, že se skleničky celkem prodraží :roll: Já zatím kupuju pouze Hami, ale chci se zeptat od Babylove jsou dobré??? Jaké jsou zkušenosti? Mě třeba nechtěl od Hamánka :nevim: Asi je hrozný mlsoun :think:

jéé to je prima,že jste stejně staří :lol:
Babylove krasne voní, mají různé druhy a my jsme s nima moc spokojené.I konzistence je fajn.Hovězí se zeleninkou je trošku hrubší kaše,ale bez kousků.I ovocné přesnídávky nejsou zlé.Jo a ted jsme zkusila Babylove kaši banánovou a taky dobrá.Jinak i Alnatura z DM je prima.
Co se týká krmení po soustíčkách, tak u toho se vždycky moc bavím.Malá už se docela zdatně přemisťuje,takže se ke mně dostrká a klečí u mně na čtyřech jako pejsek a otvírá papulku.Odlamuju malé kousíčky i toho banánu.Jak je to sladké,tak jí to jede :mrgreen:
Jo a teda taky se mi stalo,že se jí při krmení normálním příkrmem jakoby zvednul kufr,ale dělala to spíš,když už měla dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.3.10 10:16

Naše malá také nadavuje při každém pididrobku v jídle, ale to mě neodradí jí to stále nenabízet. Když povolím, tak se to nenaučí nikdy - vyplatilo se a dnes snědla trochu chlebíku s lučinou.. fakt zázrak, protože dělala to samé co tvoje mimčo a i když u toho házela dávení tak to nakonec snědla..Chce to pořád nabízet a vytrvat - výsledky se dostaví.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.3.10 10:17

také 1.6 :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie