Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
nevíte někdo jestli vadí když překročím dávku mléka na den, co je napsaná na krabici.
Používám pokračovací mléko Hamilon ( malá žádné jiné nejí) a tam píší že při 1-2 malých příkrmech má být 800ml za den. A po ukončeném 6 měsíci dokonce jen 700ml za den při dvou příkrmech.
No nám dělá problém se do toho vejít. A to za celý den toho nesní málo. Nebo si myslím.
Jidelníček:
5,00 UM 200ml
9,00 UM 200ml
12,00 40g zeleniny a 70ml UM
15,00 100g přesnídávky
16,30 UM 200ml
19,00 UM 100ml + kaše ze 70ml UM ( cca 100g)
za celý den vypije tak 50-100ml čaje
Děkuji za názory a rady
Achesa a Anička 5m+14d
Ahojky.
Myslím, že na krabici sice píšou doporučené dávkování, ale každé dítko je jiné. Jedno sní víc druhé míň. Koukala jsem co jíte a jediné co mi přijde je krátký rozestup mezi jídlem 16:30 a 19:00. Ale pokud to dítku vyhovuje, tak bych to neřešila.
Ahoj, podle me Dr. to nevadi. Malou sem prestala kojit velice brzy a presli sme na UM (Nutrilon) ktery nam Dr. doporucovala davat kazde 3h cimz by se doporucena denni davka prekrocila. Ja se nakonec drzela davkovani, nechtela sem aby byla mala tlustosek a taky aby nebyla timto rozjedena. Ale pro nas urcene davkovani bylo jaks taks dostacujici. Sany.
achesa:vubec se tim netrap!my meli od mala zroutika-ten to vubec nedodrzoval!kdyz jsem byla ve skole a nemohla jsem kojit mel UM a vypil 200ml uz mesic po narozeni a tam je myslim mnohem min.proste dej mu kolik vypije.prece ho nebudes trapit hlady.pak to event. vybeha,neboj ![]()