Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mam desetimesicniho syna a premyslim, jestli stale jeste mam prat jeho veci zvlast v detskem prasku a nebo uz je muzu prat dohromady s nasim strojenim v normalnim prasku. Jako mimino mel trosku atopicky ekzem, ale ztratilo se mu to a jinak se nezda, ze by mel s kuzi nejake problemy.
Dik
Stania
Ahojky,
tak já měla dětský prášek jenom v malém balení
a když došel, začala jsem prát v Persil Sensitive nebo v Ariel Kids. A v pohodě, žádné problémy s tím kluci neměli. Filip má taky lehkého atopa, na tělíčku nic, občas se mu dělají ložiska na obličejíčku (děsivě slintá).
Katka a spol.
Asi měsíc peru v normálním prášku, jinak jsem prala v Persilu sensitiv.
Ahoj,
dcera i já máme AE, taky jsem řešila, jestli prát zvlášť nebo dohromady a asi od 1,5 roku peru dohromady, ale v dětském prášku. Žijeme v Anglii a používám něco jako Persil Sensitive, prostě bezfosfátový prostředek pro všechny. Jsem s ním moc spokojená a asi na podobnou taktiku přejdu i v ČR.
Jana
Ahoj, ja peru uz nejmene 3 roky pro nas v Permonu od Missivy a ted i pro malou. Je vhodny pro kojence, alergiky a navic je ekologicky. Pouziva se minimum gelu, clovek si micha prasek podle zaspineni. Belici slozka mi vydrzela jedna skoro ty 3 roky, temer ji nevyuzivam. Slozku na skvrny vyuzivam az ted s malou, hlavne na plinky (pouzivam Bambino Mio). Takze od konce sestinedeli peru nase i jeji veci najednou.
Aja
já bych doporučovala těm, u kterých se objevil atopický ekzém, prát ve speciálním prášku alespon do dvou let. Pokud se ekzém objevil jen v mírné formě, je to skvělé, ale jsou provokační faktory, které ho mohou výrazně zhoršit. Prášek na praní je jeden z nich.
Ahoj Stáňo,
já myslím, že čím dýl budeš prát v dětským prášku, tím líp. Pro Tedíka, i když nikdy žádný ekzém apod. neměl, teď používám prášek Lovela Woolite a i tak mám výčitky svědomí, že mu neperu v obyč mýdle s jelenem, jak mi doporučovala dr. Ale v ruce se mi opravdu už prát nechce (dělala jsem to do 5 měsíců). Alespoň vždy ještě 2× máchám ![]()
Papa, Pavlína,
pozdravuje vás David
Ahoj,
já peru v Lovele,ale když mám různé barevné oblečení, a to má už dost často,tak to dávám k našemu prášku.A nic se neděje, ekzém se nehorší.Takže bych řekla půl na půl.
Jenom na kožním nám paní doktorka říkala,že nejvíce alergizující je prý Ariel.Tak nevím,ale raději ho nekupuji.
Jinak si myslím,že u ročního dítěte už je potřeba to zkoušet a prát normálně.
Ještě nebezpečné jsou aviváže,ty jsou víc alergizující než prášek.Já má AE taky a nesnesu Quanto - nevím proč.Takže peru bez ní a dá se to.Je to o zvyku. ![]()
Holky a když jste tady nakously ty aviváže - nemáte některá zkušenosti s aviváží Lovela. Já jsem jí koupila, krásně voní, ale přece jenom, je to aviváž - starší dítě má AE, doufám, že mladší mít nebude, ale kdyby, máte to některá vyzkoušené?
Nikka
Ahoj holky
Já prala v lovele dokud mi nedošla. Měla jsem 9-ti kg balení, tak mi vydržela přes rok. Vůbec jsem nepoužívala žádné aviváže.
Teď si zase koupím Lovelu. Mám s ní výborné zkušenosti.
Ahojky. Periem v Lovele stale a asi aj bude navzdy
.
Nam proste vyhovuje aj na ostatne pradlo, perie super (aj ked nie kazdy to tvrdi). 8kg balenie za 400sk+detske obrusky nam vydrzi minimalne na pol roka, skor na tristvrte.
Avivaz davam persil sensitiv ale to len ked periem nieco nase. Nohavicky a maleho pradlo periem bez avivaze. Sama som mala problemy, palenie, stipanie ked som to davala aj na nohavicky.
Myslim si, ze cim menej chemie, tym lepsie.
Nase pradlo spolu s jeho periem uz hodne davno (neviem presne odkedy)
Lovela nie je len pre mimina, pouzivaju ju v pohode aj dospely s citlivou pokozkou, takze neviem preco by bola potreba to skusat od roka
ako pisala Tynda. Ked niekomu lovela nevyhovuje, tak nech skusa, ale ked v vyhovuje, tak nechapem, preco je to potreba?
Urcite pri nej zostaneme aj muzovi vyriesila podrazdenu pokozku.
Ked nahodou nejaky flak nejde, tak to preperiem vo vanishi a potom to dam este oprat v lovele. Davam 2× plakat.
Maly AE nikdy nemal, ale kozu ma citlivu. Stale sme pouzivali kozmetiku od exomegy, ktora nam zvladala suche kolieska na pokozke.
Jedneho dna som si povedala, ze je to drahe, ze uz problemy nema, ze je velky a zacala pouzivat Bubchen a Niveu senzitiv, no a kolesa sa nam spravili take, ze som si nadavala ako som to mohla dopoustit.
Odvtedy opat pouzivame exomegu, aj ked je draha, na zdravi maleho setrit nebudeme.
Tym som chcela povedat, ze nie vzdy sa oplati riskovat a skusat, co koza deti znesie, aky je ariel senzitiv, alebo persil senzitiv neviem, mozno je rovnako dobry, este som ho neskusala (bojim sa). Mozno sa casom odhodlam, len dufam, ze nedopadneme ako s tym bubchenom ![]()