Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky Holky, mám dotaz. Chtěla bych synovi (je mu 12)koupit mobil, asi opět tlačítkový. Ale aby to nebyl šmejd a ne drahý. Syn by chtěl dotykáč, ale mám obavy, že by brzy „odešel“. Syn nemá moc vztah k tomu, aby zajistil nějaké věci péči. Prostě by ho jistě hned rozbil nebo ztratil. Poraďte mi prosím. Hlavní je baterie, aby dlouho vydržela baterie a byl srozumitelný. Anebo mi poraďte levný, ale dobrý dotykový a jak ho zahjistit proti rozbitnosti- s dotykovým nemám sama zkušenosti. Moc díky za odpověď. Iv ![]()
Preje si dotykac, tak bych akceptovala jeho prani a dala mu dotykac.
@ivculi Promiň, ale tlačítkový mobil to ještě existuje? Vybrala bych dotykový, vždyť nemusí být hned za 10 tisíc
Já mám třeba Xiaomi redmi 4a a poměr cena výkon mi přijde super. Dítěti bych na něj dala tvrzené sklo a silikonový návlek, aby vstřebal pád. Mně z menší výšky spadnul dvakrát a drží.
@ivašot. píše:
@ivculi Promiň, ale tlačítkový mobil to ještě existuje? Vybrala bych dotykový, vždyť nemusí být hned za 10 tisíc
Existuje, loni jsem kupovala manželovi Nokii za asi 800,–. On dotykáče nesnáší.
Ale na rozdíl od puberťáka to má jen na telefonování a sms.
A proč mu nepořídíte levnější dotykový? Mám na svém tvrzené sklo nalepené, plus silikonový obal a přežil už pěkných pár pádů a dokonce i dvě děti
starší si na něm hraje, mladší ho rád slintá a hází s ním..
@ivašot. píše:
Ja mam tlacitkovy a nudu se s nim loucit se slzou v oku.
Myslim ze bude zklamany kdyz dostane tlacitkovy a bude ve skole za „trageda“.Tobe by se taky nelibilo kdyby sis prala kozenou kabelku a dostala bys batoh protoze je preci praktictejsi. Dotykac se da koupit za par korun.
@Helileli píše:
Já mám třeba Xiaomi redmi 4a a poměr cena výkon mi přijde super. Dítěti bych na něj dala tvrzené sklo a silikonový návlek, aby vstřebal pád. Mně z menší výšky spadnul dvakrát a drží.
Taky mám Xiaomi, dlouho jsem odolávala a byla proti dotykáči, ale tenhle je za slušný peníz a rychle jsem si zvykla. Mám na něm nějakou tu nálepku na sklo proti rozbití a mám ho v obalu. Taky už párkrát spadnul, na to jsem já expert a dobrý.
Samozřejmě, že existují tlačítkové telefony, sama ho mám zcela dobrovolně (Samsung asi za 1500) a dotykáč nechci a nepotřebuju. Ale je mi jasné, že až mé dítě bude „potřebovat“ ve škole telefon, s tlačítkovým by byla za absolutního outsidera, tak holt bude mít „lepší“ telefon než já. Ztratit je může oba stejně. A u dvanáctiletého dítěte už bych nastavila nějaká pravidla, co se stane, když o něj vlastní vinou přijde nebo ho zničí, jestli na nový nějakou finanční spoluúčast nebo „za trest“ jako náhradu dostane ten tlačítkový
Ale jinak jo, výdrž baterie je jedním z hlavních důvodů, proč mám tlačítkový, až někde vyrobí něco, co vydrží při běžném provozu bez nabíjení minimálně týden, možná změním názor ![]()
Když si přeje dotykový tak bych mu ho koupilal taky se dají sehnat i levné ![]()
Řekla bych že 12ti letý by se mi na tlačítkový zvysoka…:)
pořiď levnější dotykový a na něj silikový obal a extra krycí sklo. na ebay o mají za 30 korun.
no a vysvětli, že když ho ztratí tak nebude mít žádný. nebo holt v případě nouze tlačítkový a bude si dávat pozor.
Dcera 9r. dostala loni dotykac byl v akci kolem 2tis., rok mela zanovni tlacitkovy.
Nic neztratila, nerozbila. Neni treba drahy.
Pokud si preje kluk dotykac a pod stromkem najde tlacitkovy, tak muze byt zklamany. Mi by to za autoritativni vnucovani rodicu diteti nestalo. Je jina doba, ty tlacitkove si porizuji odpurci dotykacu a starsi generace.
Já chápu, jak to myslíte, ale mě se jedná o to, že často něco ztratí, rozbije, mobil nosí v kapse kalhot, na rozbití je prostě expert.. NO a jak koupím správné sklo na určitý telefon a jak ho tam na ten telefon dostanu? A poradíte dotykáč do dvou tisíc, co není šmejd? Díky A jinak díky za názory ![]()