Mobilheim nebo dřevostavba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
7.5.17 13:52

Mobilheim nebo drevostavba

Ahoj vsichni.
Vim, ze toto tema tu uz je probirano, ale chtel jsem to ozivit.
Je tu nekdo kdo bydli celorocne v tomto zarizeni?? Co vsechno to obnasi, kdyz to chcete vyuzivat celorocne v tom zit. Je mi 27 a s pritelkyni uz chceme mit neco sveho. Chtel jsem hypoteku, ale obavam se, ze tolik abych kopil dum nedostanu. Tak me napadlo, ze to vyresim nak jinak. Mobilheim nebo drevostavba. Vubec nevim jak to udelat. V dnesni dobe je to vsechno na…???????????? Ale jediny co vim 100% je ze nechci byt v panelaku. :) :) Predem diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3327
7.5.17 14:19

Upřímně, kvalitní bydlení v mobilhouse stojí stejně jak nějaká starší nemovitosti, to stejné s dřevostavbou. Jenom pozemek je darda. Pokud nemáš zbytečné miliony, najdi něco staršího :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.5.17 15:23

Dekuji ua odpoved. No ja myslel, ze misto hyposky bych vzal jen pujcu treba 700 tacu. Koupil za 500 pozemek a za 200 mobilheim. Ja ani nevim jak je to dneska s hyposkama :roll: :roll: Neni to zadna sranda, ale nechci bydlet v podnajmu a zbytecne platit a nikdy to nebude moje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
7.5.17 15:59

Za 200 litrů se obávám, že mobilheim nekoupíš ani omylem, teda nějaký ne velikosti psí boudy. Také jsem se na ně dívala a i tak by tam navíc byla dost velká investice, zateplení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.17 16:00

Pokud něco přítelkyně chce, tak at šetří, at máte něco do začátku. Je ti 27 let, nenech se do ničeho natlačit. Pokud budete chtít, aby to za něco stálo, peníze budete potřebovat. Chce to trochu plánovat, ne jen chtít něco svého, zadarmo nic není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.5.17 16:05

Tak vim, ze neni nic zadarmo. Ale roky leti. Zachvilku deti a pod. A prijde mi ze jsem jeste nic nedokazal. Chci to spis vic ja nez ona. Dekuji moc za prispevky a rady :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
7.5.17 16:22

Napřed se seber a jeď se do nějakého centra mobilheimů podívat, ať víš jaká je nabídka a jak musíš nastavit rozpočet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.5.17 16:38

To je dobra rada. Pojedu se kouknout. A je tady nekdo, kdo v tom bydli celej rok?? Rad bych slysel reference :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
7.5.17 16:41
@Hans-0 píše:
Dekuji ua odpoved. No ja myslel, ze misto hyposky bych vzal jen pujcu treba 700 tacu. Koupil za 500 pozemek a za 200 mobilheim. Ja ani nevim jak je to dneska s hyposkama :roll: :roll: Neni to zadna sranda, ale nechci bydlet v podnajmu a zbytecne platit a nikdy to nebude moje.

Tak to se obávám, že jsi naprosto bez šance. Za takový peníze bys nesehnal v dnešní době už ani ten 1+1 v to nenáviděnem paneláku, natož pozemek a drevostavbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.5.17 17:04

Asi bude fakticky vyhodnejsi kdyz vemu hyposku a koupim naky starsi RD. Nejhorsi je, ze bsechno sprisnuji. Bojim se aby mi vubec ty cca 2 melouny pujcili. Je to des bes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
7.5.17 17:19

Já jenom není to jen mobilheim tam usadit. Musíš mít přípojky, sítě, prakticky stavební či územní povolení… to jsou další peníze (elektrika, atd)…

V jednom jsem se byla podívat, nevím, přijde mi to jako letní byt. V zimě, když je venku dvacet pod nulou, nevim nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
7.5.17 19:02

@Emilie Dělají se zateplené. Vzhledem k velikosti náklady na teplo asi nebudou velké. Nicméně jak tu padlo, je třeba řešit přípojky, což jsou třeba taky další statisíce.

Jinak k @Hans-0 myslím, že reálnější, než řešit jak s tak pár korun vyčarovat bydlení je řešit jak zvýšit svůj příjem, aby vlastní bydlení nebylo nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.5.17 10:07

Minuli tok v prosinci jsem odesel po 7 letech prace u soukromeho zamestnavatele. Protoze jsem mel psany minimum a zbytek na ruku. Sel jsem tedy do normalniho podniku a beru o dva tisice min. Slibuji, ze pridaji, tak jsem zvedav.
Ono je to tezky najit praci v ktere bych bral aspon 25 tis. cisteho. Dneska kazdy skudli a kdyz se ti to nelibi muzes jit, protoze dalsich 20 ceka za dverma. Po maturite jsem byl pul roku na pracaku a cely dny posilal zivotopis jak mourovatej. Vzdycky kdyz jsem prisel pak na pohovor dopadlo to stejne. Nemate zadne zkusenosti, tak zbohen. Je to tady cely postaveny na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
8.5.17 12:39

@Hans-0 teď aby to dali hypotéku, musíš mít dost nasetreno. Už nedávají plnou částku. Na dva miliony to bude min. 200 tis že svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
8.5.17 16:15

Já si na rozdíl od jiných myslím, že nápad s mobilheimem je dobrý. Není potřeba kupovat nový, dovážejí se použité za kulantní cenu a téměř za stejnou je pak možné ho prodat. Není potřeba kupovat vlastní pozemek bez sítí. Stačí se s někým domluvit na pronájmu na zahradě nebo na zasíťovaném pozemku. Žádné stavební povolení není potřeba.
Spíš mne zaráží to, že si na to musíte půjčit. Myslím, že dva mladí a zřejmě svobodní, kvalifikovaní lidé po tolika letech praxe by na takovou věc měli mít z běžných úspor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí