Mobilní masérka

4115
12.11.15 09:28

Mobilní masérka

Ahoj všem,

chci se zeptat zda je tu někdo kdo vykonává povolání na ŽL jako mobílní masér. Mám 5 oborů mezi nimi i masérku, ale kvůli svému zdrav. stavu nesmím vykonávat ani jeden a toto je snad poslední možnost, protože to co bych dělat mohla, tak na to zase nemám vzdělání.
A tak by mne zajímalo, zda se tímto povoláním jako mobilní masér dá uživit.
Potom co je potřeba vyplnit, zaplatit, jak to prosím chodí, jak je to s odvodem daní, když neumím udělat vyúčtování, atd…

Budu ráda za veškeré informace, či zkušenosti, něco z internetu mám nastudováno, ale zkušenosti jsou zkušenosti.

Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4115
12.11.15 12:25

Vážně tu nikdo takový není? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
12.11.15 17:27

?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
12.11.15 17:49

Zkušenost nemám, ale daně by ti dělala účetní. Nepředpokládá se, že bys to musela umět. Od toho účetní jsou ;) Buď někdo známý nebo bys ji musela platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
14.11.15 15:11

@leslie01 děkuji a myslíš že se takto dá uživit? Mě třeba zajíma jak je to s daněmi, když si třeba vydělám jen 5tis za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
9.2.16 17:07

Též mám v plánu mobilní masáže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
9.2.16 18:38

@sven a kdy hodlas zacit? Ja porad premyslim co a jak, byla jsem zjistovat a celkem masakr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
9.2.16 20:28

@Frederi nejde říct, jak to bude s daněmi, když si vyděláš tolik a tolik. Závisí to na spoustě věcí. :-) (jsem účetní) Jinak co se masérství týče - mám dva známé, kteří to mají jako přivýdělek a mají toho takzvaně plné kecky. Ale asi kdyby to nic moc nevynášelo, tak to nedělají. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
10.2.16 12:48

@Parisien ja uz si to zjistovala, ty dane me prave za cely rok desi :roll: ale mam chut do toho jit, ale porad se bojim, co kdyz nesezenu klientelu :nevim: chtela bych si tim vydelat aspon 20tis :mrgreen: coz jsem pocitala aspon 5lidi denne po 200kc :D coz mi prijde az nerealne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.2.16 16:00

@Frederi kdyz bys to mela jako hlavni pracovni napln, tak se tim snad uzivit da. :mrgreen: jen teda nevim, odkud jsi a jak by ses s tim v tom miste uchytila. :palec:
Ja furt ZL zvazuju, ale nejsem si jista, jestli mam takovy casovy kapacity jeste na svoje ksefty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
10.2.16 16:24

@Parisien no jsem z vesnice, nevim zda by se to tu chytlo, ale chci byt mobilni a dojizdet kdyz tak :D jsem z Vysociny… mela bych to jako hlavni cinnost, ale ta dan za rok :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.2.16 16:31

@Frederi tak daň zaplatíš ze všeho, ať budeš dělat cokoli :-) A daň se neplatí dle výdělku, ale ze zisku (výdělek mínus náklady) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
10.2.16 16:53

@Frederi daně jsou to nejmenší, ty bys musela platit u kteréhokoli podnikání. V době, kdy lze místo daňové evidence jet na paušál to není nic těžkého - eviduješ jen příjmy a výdaje si spočítáš paušálem, nemusíš schovávat účtenky.
Ty jsi na rodičáku? Pokud jo, tak bys mohla být na vedlejší činnosti. Pokud ne, tak tě hlavní činnost nemine a tudíž musíš platit zálohy na SP + ZP, platí pro tebe miniální vyměřovací základ, což znamená necelé 4tisíce měsíčně odvést (a nikoho nezajímá jestli zrovna vyděláváš nebo ne).
A teda jen jedna poznámka… za 200 kč bych nemasírovala ani náhodou - a už vůbec ne jako mobilní masér. To se udřeš a ulítáš. Spíš to chce jet na kvalitu klidně i za víc peněz a ne kvantitu. Nejhorší je holt najít klienty, ale co jsem tak koukala a pročítala různé diskuze, tak ti spokojení člověku zůstanou (a na ceně mu až tak nezáleží, prostě zůstává).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.2.16 16:57

@sven zrovna jsem chtěla napsat, že za 200,–/masáž se snad ani nevyplatí nastartovat auto. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10538
10.2.16 16:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat