Mobilní masérka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mobilní masérka
Ahoj všem,
chci se zeptat zda je tu někdo kdo vykonává povolání na ŽL jako mobílní masér. Mám 5 oborů mezi nimi i masérku, ale kvůli svému zdrav. stavu nesmím vykonávat ani jeden a toto je snad poslední možnost, protože to co bych dělat mohla, tak na to zase nemám vzdělání.
A tak by mne zajímalo, zda se tímto povoláním jako mobilní masér dá uživit.
Potom co je potřeba vyplnit, zaplatit, jak to prosím chodí, jak je to s odvodem daní, když neumím udělat vyúčtování, atd…
Budu ráda za veškeré informace, či zkušenosti, něco z internetu mám nastudováno, ale zkušenosti jsou zkušenosti.
Předem děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zkušenost nemám, ale daně by ti dělala účetní. Nepředpokládá se, že bys to musela umět. Od toho účetní jsou
Buď někdo známý nebo bys ji musela platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leslie01 děkuji a myslíš že se takto dá uživit? Mě třeba zajíma jak je to s daněmi, když si třeba vydělám jen 5tis za měsíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sven a kdy hodlas zacit? Ja porad premyslim co a jak, byla jsem zjistovat a celkem masakr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi nejde říct, jak to bude s daněmi, když si vyděláš tolik a tolik. Závisí to na spoustě věcí.
(jsem účetní) Jinak co se masérství týče - mám dva známé, kteří to mají jako přivýdělek a mají toho takzvaně plné kecky. Ale asi kdyby to nic moc nevynášelo, tak to nedělají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parisien ja uz si to zjistovala, ty dane me prave za cely rok desi
ale mam chut do toho jit, ale porad se bojim, co kdyz nesezenu klientelu
chtela bych si tim vydelat aspon 20tis
coz jsem pocitala aspon 5lidi denne po 200kc
coz mi prijde az nerealne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi kdyz bys to mela jako hlavni pracovni napln, tak se tim snad uzivit da.
jen teda nevim, odkud jsi a jak by ses s tim v tom miste uchytila. ![]()
Ja furt ZL zvazuju, ale nejsem si jista, jestli mam takovy casovy kapacity jeste na svoje ksefty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Parisien no jsem z vesnice, nevim zda by se to tu chytlo, ale chci byt mobilni a dojizdet kdyz tak
jsem z Vysociny… mela bych to jako hlavni cinnost, ale ta dan za rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi tak daň zaplatíš ze všeho, ať budeš dělat cokoli
A daň se neplatí dle výdělku, ale ze zisku (výdělek mínus náklady) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Frederi daně jsou to nejmenší, ty bys musela platit u kteréhokoli podnikání. V době, kdy lze místo daňové evidence jet na paušál to není nic těžkého - eviduješ jen příjmy a výdaje si spočítáš paušálem, nemusíš schovávat účtenky.
Ty jsi na rodičáku? Pokud jo, tak bys mohla být na vedlejší činnosti. Pokud ne, tak tě hlavní činnost nemine a tudíž musíš platit zálohy na SP + ZP, platí pro tebe miniální vyměřovací základ, což znamená necelé 4tisíce měsíčně odvést (a nikoho nezajímá jestli zrovna vyděláváš nebo ne).
A teda jen jedna poznámka… za 200 kč bych nemasírovala ani náhodou - a už vůbec ne jako mobilní masér. To se udřeš a ulítáš. Spíš to chce jet na kvalitu klidně i za víc peněz a ne kvantitu. Nejhorší je holt najít klienty, ale co jsem tak koukala a pročítala různé diskuze, tak ti spokojení člověku zůstanou (a na ceně mu až tak nezáleží, prostě zůstává).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sven zrovna jsem chtěla napsat, že za 200,–/masáž se snad ani nevyplatí nastartovat auto. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit