Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Myslím že o dítě se stejně tak dobře postará mladá matka, jako starší matka…nikdy na to nejsi moc mladá pokud to opravdu chceš, jseš si vědoma odpovědnosti, a všeho co tě bude čekat…pokud si dítě přeješ a tvůj přítel taky, máte pro něj zázemí, tak není co řešit, my se o mimčo snažily od začátku roku, je mi 20 let, a teď jsem na začátku těhu, oba jsme si to moc přály,jsme hrozně šťastní a určitě toho nebudu litovat.....zaléží to na tom jak to cítíš
přeju hodně štěstí a zdravého mimíse
Ahoj, v první řadě bych ráda upozornila PetruJ , že někdy to není tak jednoznačné jak si asi představuje. Mě je sice „už“ dvacet, takže tak moc mladá maminka nebudu, ale čekám miminko přes antikoncepci, neplánovaně, takže chápu, že se to stát prostě může. A mám ve svém okolí velice zodpovědnou mladou slečnu, která se dobře učí, má přítele, je jí 17 let a je v jiném stavu v 6.měsíci - možná si teď řeknete, jak může být tak zodpovědná, když je v tom tak mladá. Brala antikoncepci, celých 6 měsíců normálně menstruovala a ani ve snu by ji nenapadlo, že bude máma…prostě někdy se to holt stane.
A já vědět, že je má dcera zodpovědná, myslí na ochranu a přesto otěhotní, pak bude mít mou podporu, ačkoli je mi jasné, že by to nebylo jednoduché, neodsoudím ji, protože i moje máma stála za mnou.
Ahoj, asi máš na mysli poručnictví? že by jako poručníci byli tvoji rodiče?…to možná jen v případě, že by ti bylo míň jak 15 let, ale ani tím si nejsem jistá. Jestli je ti 17, tak mimčo bude jen tvoje, ty budeš mít za něj odpovědnost. Jo a být matkou v 17 taky neni tragedie. Denisa