Velikost miminka

14
27.4.06 14:59

Velikost miminka

Chci se zeptat, pro zmenu moje kamaradka byla dnes na UZ - je ve 25t+1 den a Dr ji rekl, ze je mimi mensi, UZ ukazoval dnes nejaky 21t + 4 dny. Predtim rostlo normalne. Mate zkusenosti s tim, ze by na nejakem vasem uz vystreni bylo mimi bud vetsi ci mensi? Rada bych ji nejak uklidnila :D Dr ji akorat doporucil kontrolu za 3 tydny. Miminko ve 13t opdovidalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
27.4.06 15:25

No tak pár dní je v normálu. Do 12tt se miminka vyvíjejí plus mínus stejně, pak je to už víceméně i na rodinných dispozicích. Mě na UTZ ve 21 tt dr řekl, že normál je odchylka do 2týdnů.
Znám holčinu, co měla odchylku 3 týdny. Kdyby byl problém, dr kamarádku žene na kontrolu rozhodně dřív než za 3 týdny. Takže bych se neznepokojovala.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
27.4.06 15:41

Dekuji moc za opdoved. Ja si myslela neco podobneho, ale kamaradka prosila,abych se zeptala na zkusenosti :) Ale myslim, ze kdyz na te kontrole za 3 tydny bude videt, ze jeji mimi roste, ze to bude OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
27.4.06 15:44

No neměl by se ten rozdíl už výrazně zvětšovat. Ale pokud poroste odpovídaje té odchylce teď, tak to je úplně OK. Kdyby byl problém, nejspíš jí pošlou na UTZ na průtoky placenty, jestli dobře vyživuje, ale jinak to myslím bude v pohodě. Jak řikam, týden je v naprostý toleranci. Kamarádka ty 3 týdny měla tuším v 16tt??
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
27.4.06 17:32

Já měla při prvním těhotenství na kontrolním UTZ ve 30tt mimčo menší o 2-3 týdny, konkrétně bříško bylo menší o 3T, hlavička a nožičky o 2T. Dr. říkala, že se musí zjistit, jestli mimčo roste stejným tempem a přibývá tak jsem chodila na UTZ každých 14 dní až do porodu . Mimčo naštěstí přibývalo a narodilo se naprosto v pořádku. Horší by bylo kdyby nerostlo to by pak znamenalo, že placenta už nevyživuje, ale určitě to bude mít tvá kamarádka podobné, držím palce. Mě teď čeká další UTZ ve 30tt za 14 dní a jsem taky zvědavá jak na tom bude naše druhé mimčo, ve 22t bylo pozadu 10 dní … ve 12 tt o 4 dny, tak se trochu bojím.

pa Alusha + dcerka 2,5letá + 29 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky