Stari miminka dle UZ

14
24.4.06 22:37

Stari miminka dle UZ

Chci se zeptat, zda se vam take nektere stalo, ze vam DR dle UZ stanovil stari plodu jinak. Ja jsem si naprosto jista, kdy doslo k otehotneni, a dle PM a tohoto data bych mela byt ve 20t a dle UZ jsem v 18t, je mozne, ze ma UZ nejake odchylky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
24.4.06 23:07

Já měla mezi UTZ a PM termínem rozptyl tři týdny. :wink: Myslím, že jako směrodatný pro určení stáří miminka se berou ty první UTZ, do 12 týdne, pak se rozptyl zvětšuje, tzn. máš třeba 18+1, ale +- týden a 2 dny :roll:, takže je to nepřesné, každopádně by mělo mimi pravidelně růst. Kdyby byl problém, asi by ti dr. řekl. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.4.06 23:08

UZ asi nemá odchylky, ale třeba to dr.špatně naměřil. Nejpřesnější prý je první UZ. Ale jistá si přeci být nemusíš, ne? V jednom měsíci výjimečně můžou proběhnout i dvě ovulace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
24.4.06 23:11

odchylky určitě jsou, četla jsem, že nejpřesnější UTZ je v 11tt a pak všechny další můžou zkreslovat +- 14 dní, někdy i víc, navíc můj Dr. tomu nepřikládal moc velkou důležitost, říkal, že dle velikosti na UTZ je sice o 14 dní větší, ale znamená to jen, že budeme mít velké mimčo, ale dřív rozhodně rodit nebudu a měl 100% pravdu, měli jsme 4kilového drobečka a rodila jsem den mezi datem z prvního UTZ (11) a dle PM (13) a dvanáctého byla malá na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.4.06 23:13

Hm, berou to tak, ale my se s partnerem milovali v te dobe jen jeden vikend…manzel partner ted pracuje na par mesicu v Londyne…a podle toho by to bylo 20 t, tedy stari plodu 18 t…a dle UZ je to 18t od posledni MS tedy stari plodu 16 t…coz nechapu, protoze jindy nez o tom vikendu jsme se netulili :-)) ale mimi roste dobre. Tak by mne prave zajimalo, jestli ma UZ nejake odchylky…nekde psali, ze plus minus tyden ci 14 dni tak jsem z toho jelen :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.4.06 23:20

UTZ má odchylky, čím je mimi starší, tím větší, (vždyť donošené děti mají taky velký váhový a velikostní rozptyl, proto se píšou oba termíny, i PM i UTZ; UTZ termín je zase dobrý, když nevíš, kdy jsi otěhotněla a máš nepravidelný cyklus nebo opožděnou ovulaci jako třeba já. Nakonec jsem přenášela proti UTZ termínu o 10 dní, tzn. rodila měsíc po termínu podle PM. Kdyby brali tenhle termín, vyvolávali by mi porod zbytečně brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
24.4.06 23:22

Maxiku, diky. konecne jsem to pochopila. No, jo jsem novacek a tehotna poprve, i kdyz uz je mi skoro 28 :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
24.4.06 23:32

Není zač, mě to vysvětlila gynekoložka, když jsem chtěla vědět, proč zrovna já mám být těhotná o bonus - měsíc déle než ostatní. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
24.4.06 23:43

musilek:ja si myslim ze pokud vis kdyz jsi byla oplodnena tak neni co resit,ultrazvuk to urcuje podle velikosti plodu coz je tedy asi nejaky prumer a ten uda stari.kamaradce take rekli napr.ze termin ma28.3.-12.4 coz je dost velky rozdil,ze :lol: nedelej si s tim hlavu,mne na uzl. rekly ze jsem ve13 a podle MS jsem byla ve12.priste uz se to zase srovnalo podle MS a souhlasilo mi to az do konce:-)jinak jsem prenasela asi 5dnu.
myslim ze to teda neni nic vazneho.bud v klidu.ty odchylky jsou normalni,treba vahu ti uzl. urci-ale je zde odchylka+- 400g coz je fakt hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
25.4.06 08:56

Musilek čím je mimi větší a čím vyšší stadium,tím hůř je UTZ roulišitelnej.Mě se před porodem na UTZ Dr.ptala jestli mi někdo neřekl,že má mímo menší hlavu asi o 14 dní než zbytek rozměrů,málem mě kleplo a do porodu jsem plašila.No a Natálka má spíš pořádnou kedlubničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.4.06 09:11

Já jsem musela kvůli cystám na placentě jezdit na UZ do Ostravy a tam mi taky řekli, že je miminko menší než má být. Prý dokud je to míň než 14 dní tak se nic neděje, ale pokud by to zaostávalo v růstu víc, může to být začínající růstová retardace plodu. Pěkně mě to stresovalo, ale vzhledem k tomu, že jsem tam jezdila ob týden, tedy pravidelně, zjistili, že ten růst je sice o 14 dní menší, ale mimi roste přesně podle křivky, takže jen bude mrňousek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
25.4.06 10:04

Musilek a ostatní, já su z toho jelen. Tak v den první návštěvy a potvrzení těhu jsem byla podle PM v 8. týdnu, když jsem přišla po dvou týdnech, tak dle UTZ bylo stáří plodu o 2 týdny méně, takže mi doktorka přepsala v průkazce z 10. týdne na 8.týden a od té doby podle toho jedeme. Na UTZ v 18. týdnu (podle PM) byl maličký 16. týdnů (to by sedělo), ale pak na vyšetření srdíčka už byl ve 22. týdnu (podle opravených dat v průkazce měl být ale o 2 týdny méně). Doktorka mi teď na UTZ řekla, že je malý větší, že už jsem podle UTZ ve 34. týdnu (to by sedělo s původními týdny podle PM), ale v těhu průkazce mám 32. týden. Já bych to ani tak neřešila, kdybych měla asi celou výbavičku nachystanou, koupený kočárek, postýlku a všechny věcičky. Navíc ještě v práci nemám nahlášenou mateřskou dovolenou, kterou bych dle PM už dávno měla mít. Su zmatená. O to více, že mám zvláštní pocit, že se náš mladý vylodí o mnoho dříve než čekáme :-) Já vím, je to jeho právo, necháváme ho vylodit se až se mu bude chtít a přijde jeho čas, ne náš. Ale su fakt zmatená. Zítra jdu na kontrolu k doktorce a musím to od ní vysondovat. Termín podle PM bychom měli mít 12. června. Podle toho, jak velké bříško mám bych skutečně tipovala porod dříve a nebo že malý bude skutečně „větší než jsme čekali“, ale nezdá se mi to. Já su 53kilový střízlík a mužíček také není zrovna nejvyšší ogar v městě. Navíc mi začíná hlavička trochu vynechávat, začala jsem otékat v obličeji…a Musilku, nic si z toho nedělej. Podívej na mne, já su 27 letá maminka, čekám své první srdíčko a su zmatená jak lesní včela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
943
25.4.06 10:18

Když jsem byla na genetickém UTZ ve dvanáctém týdnu tak mi Dr. řekla že právě v tomto týdnu mi přesně řekne kdy jsem otěhotněla a určí stáří miminka. Miminko bylo o něco starší o čtyři dny a také termín porodu který je také o čtyři dny dřív. No nakonec jsem otěhotněla v den svých narozenin což mi také vycházelo. Ono záleží kdy máte ovulaci, já myslela že ji budu mít o týden později, ale byla dřív.Takže nejpřesnější je to z toho UTZ ve 12tt později už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
25.4.06 10:24

Faninko, kup, co potřebuješ, a moc nad tím neuvažuj :lol: Já měla rozdíl mezi termíny 3 týdny, rodila jsem měsíc po termínu podle PM, pořád říkali, že mimi bude malé, mrňousek, i primář v porodnici, a nakonec měl 4kg, 53cm a hlavu 37cm a doktoři už o velikosti ani nepípli :lol: :lol:
UTZ je fajn věc, ale není to slovo Boží, abys tomu věřila na 100% :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
25.4.06 10:42

Musilku - tak jako ty vim presne kdy doslo k oplodneni a jindy to opravdu byt nemohlo (ze stejnych duvodu, ktere uvadis ty). :D
A mimi je na kazdem UTZ cca o tyden a 2 dny mensi nez podle MS. Nozicky jsou dokonce jeste o neco malo „mladsi“. :D
Tak jako je kazdy clovek jiny i kazde miminko jinak roste a nemuze se vejit do stanovenych standartnich tabulek.
Ja to vubec neresim. Jenom me stve, ze mozna budu v nejvetsich vedrech tehotna o nejaky ten tyden dyl. :D

Muj dr. mi ani jiny TP podle UTZ zatim nestanovil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí