moc mlada matka

1061
28.4.06 12:46

moc mlada matka

ahojky ,
Jen chci rict ze to o veku vubec neni .ja a muj (ted uz 2roky manzel)sme se o miminko zacali snazit v mych 18 letech je mu bylo 23.ale bohuzel,ale ted uz teda hura se nam to povedlo az ted po 2letech .ted cekame sveho vytouzeneho mimiska(bohuzel sem mela zdrav.problemy takze sem musel podstoupit laparo a hormon lecbu).nemyslim si ze vek je rozhodujici je teda pravda ze 15ti lete matky to mi prijde ze -dite rodi dite…Zrejme uz je ted mimisek na svete ,co?a zvladate to? Mili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
585
28.4.06 14:38

RUZO,

já pracuju ve Výchovném ústavu pro nezletilé matky s dětmi, takže mám zkušeností s touto problematikou dost a dost. Unás se najdou děvčata, která mají děti i ve 13ti nebo ve 14ti, není jich moc, ale taky tam jsou. Ze zkušenosi s prací s těmito děvčaty můžu říct, že je to velice individuální, některá 17letá matka neumí s dítětem vůbec zacházet a kouká na to jak vejr, naopak zrovna již zmíněná 13letá matka má snad nejlépe vychované dítě z celého zařízení, prostě je to asi opravdu dáno prostředím, ve kterém to či ono děvče vyrustá, no aspoň určitě do jisté míry! To je můj názor!

Kdybys chtěla vědět víc, ptej se!!!

Archie + Dani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
28.4.06 15:45

Ruzo
nevím úplně jestli jsem pochopila otázku…myslím, že částečně na věku nezáleží, ale 15 je rozhodně brzy!! pokud mluvíme o plánovaném mimi tak záleží na tom, kdy se na to boudoucí mamina cítí. Mě se moje zlatíčko narodilo ve 24 a jsem si jistá, že to bylo přesně akorát na první dítě a troufám si říct, že zvládám možná líp než jsem čekala (žeby díky emiminu??? :-). V 17ti se mi narodila ségra a kromě toho, že jsem se tím ráda chlubila, dokázala přebalit a pohlídat, tak mě to moc nebralo, zvlášť 1-2 rok, potom už jsem se jí věnovala, ale jako matka bych v těch 17ti rozhodně dobrá nebyla. Toť můj pohled na věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.12.07 19:22

dite..........

je na kazde z nas kdy si dite bude chtit poridit …bylo mi 16 kdyz sem otehotnela a to i presto ze sem brala antikoncepci…tehdy sem chodila do prvaku a pritele sem v tu dobu mela uz 3roky..musim rict ze sem byla rada jenze kdyz sme si potom s pritelem promluvili o vyhodach a nevyhodach zarazilo me to ze rekl ze z toho ma strach me to mrzelo ptz sem i presto ze sem vedela ze je to brzy byla moc rada nechali sme si jeden den na rozmyslenou.......druhy den sme se sesli a ja rekla ze bude vazne lepsi kdyz jeste pockame on souhlasil ale…bylo na nem videt ze je mu to lito.....snazili sme se o tom nemluvit…jsme spolu porad ale vzdy kdyz nekdo z nas vidi miminko je mu porad smutno................

• Citovat
  • Upravit
464
9.12.07 21:13

jsem ve 21.tt, taky jsem otěhotněla přez antikoncepci a je mi 17..na potrat bych nešla..to jsem proti.. péči o dítě?tak tu snad zvládnu, mám 2 malé sourozence, o které sem se taky dokázala postarat(už asi od jejich dvou mesicu-i v noci), toho se nebojim..jen doufám, že s miminkem zvládnu dodělat školu..budu muset, jednou se chci mít dobře..nikdy asi nebudu moct lítat, ale mého rozhodnutí nelituju a nikdy nebudu..litovala bych, kdybych za deset let nemohla otěhotnět..v tu chvíli by mi těch x hotových škol asi ke štěstí moc nepomohlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
9.12.07 22:31

Ahoj já jsem otěhotněla v osmnácti dítko se narodilo těsně po devatenáctých narozkách.Ted už mám děti dvě je mi sedmadvacet a ničeho nelituju na potrat bych nikdy nešla jen kdyby dítko mělo vadu neslučitelnou se životem.Nikoho ale neodsuzuju je to každýho rozhodnutí.Jsem spokojená se životem i dětmi a nemyslím si že kdybych měla dítě dneska že jsem chytřejší jsem pořád ten týž člověk a třeba v mých čtyřiceti budou děti dospělí a já budu ještě uplný mladoch a pak si budu užívat zatím co spolužačky budou kojit a přebalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.12.07 21:52

Mě bude 18 a jsem skoro ve drhém měsíci..je pravda, že na to všechno nejsem asi dostatečně připravená, ale myslim si, že to zvládnu… kort když mám kolem sebe lidi, kerý mi pomužou ..:) Tak doufám, že bude moje miminko zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.1.08 15:23

Otehotnela som v 19. Od 12 to bol moj sen. I ked asi od 16 uz nie, stalo sa tak.A i ked to uz nie je zrovna ten najmensi vek, musim priznat, ze som si presla obdobim, kedy som mala strach, a mala som pocit, ze miminko, ktore nosim som si k sebe blizsie nepripustala. Prestala som sa citit taka uvolnena aka som bola, bol tam stres, zrazu som potrebovala mat naplanovany kazdy detail kazdeho vyletu. Ked nebolo vsetko tak ako malo byt, ostala som nervozna. Prestala som v podstate chodit von s mojimi rovesnikmi, pretoze jednoducho nevladzem to, co kedysi.Ist len tak von a nestarat sa, ci nakoniec neskoncim v zafajcenom bare, co teda odmietam. Vonku bola zima, a ja som sa citila ako bremeno pre moje kamaratky(aj ked som mozno nebola).Na druhej strane by som to ani od nich nechcela moc casto.Su slobodne, a potrebuju chodit do spolocnosti. Mna mozu prist pozriet a ja ich. Ale priznam sa, ze mi to nachvilu poriadne vrtalo vsetko hlavou a trapilo ma to.
A hlavne to prekvapilo mna samu. Vzdy som tuzila po mladsom surodencovi, uz odmalicka, ked som pisala jeziskovi,tak prve ,co bolo, bolo napisane miminko. Deti som mala vzdy strasne rada, a ked sa narodila sestre dcera, tak som proste mala pocit uplneho blaha. Byvala u nas aj s manzelom a malou asi pol roka. Kazdy den(skoro) som malu kocikovala a prebalovala atd… uplne mi bolo smutno, ked sa odstahovali… ked som zistila,ze som tehotna, tesila som sa. Nastastie si myslim,ze ma to uz prechadza, i ked je pravda,ze som uz raz mala pocit, ze to preslo a vratilo sa to. Velmi sa na to male tesim… a viem,ze to nikdy nebudem lutovat, len som proste chcela napisat, ze ako niektore veci budu na cloveka vplyvat nevieme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.2.08 12:38

.....

Ahoj je mi skoro 17 a jsem v 30 tydnu těhotenství.Jsem zá:,–(ně proti potratům.Nikdy bych si neodpustila to že jsem jednou zabila svoje vlastní nenarozený dítě.když vidím jak se na to můj přítel těší ani bych se mu nemohla podívat do očí.Nechtěl semnou o potratu ani mluvit.A kort když jsme zjistily že čekáme chlapečka.Byl ten nejšťastnější kluk pod sluncem.Je mu taky teprve 18 le a bydlíme v rodinným baráku.Školu si dodělám dálkově v tom už teď není problém a když něco nebudu vědět ve vedlejším baráku bydlí jeho rodiče.Myslím si že když takhle mladá holka má oporu v tolika lidech zvládne všechno.Myslím si že plno mladších maminek se umějí postarat o miminkolíp než ženský kterým je například 24 let.Stačí když s kouknete na televizní noviny.Myslím si že normální není strčit 3 týdení holčičku do mikrovlnky a zapnout ji a tý matce bylo 27 let.A k porodu??? myslím si že holky které čeká porod a je jim 16,17,18 se nemají čeho bát jsou více prožnější takže se nemáte čeho bát.Odepisovat mladý maminky je blbost do kavaď nevidíte jak se o to dítě stará!!!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
14.2.08 14:05

ahoj holky,já na tom taky nevidim nic zvlaštního ja měla první dítě v 17 a myslím,že jsem to všechno docela zvládla samozřejme mi hodně pomohl manžel,ted je malymu už devět ve škole si vede vyborně a ja jsem hrdá,že ho mam,druhe jsem měla za dva a pul roku a ted čekam třetí,prostě ty deti ke mě patří a ja bych nikdy nelitovala toho,že jsem je třeba měla brzy,navíc jsem si při detech udělala zdravku :D všechno se dá zvladnout,jen kdyz človek chce a má spravnou oporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
14.2.08 14:38

Tak já si absolutně nedokážu představit,že by má dcera (nedejbůh obě),přišla domů v nějakých 15,16,17-ti letech,že je těhotná.Myslím si,že na takové věci (včetně sexu) mají dost času.Není určitě kam spěchat,o nic nepřijdou.Dítě je závazek na celý život,včetně zodpovědnosti atd.V dnešní době je to vše moc uspěchané,všechno musí být ted,hned,co nejdříve,vidím to,když vodím holku do školy.Nesčetně holek,samozřejmě dost mladých,chodí na ZŠ se venku líbají s klukama,osahávají se,po škole pro ně jezdí autem dospělí kluci a odvážejí si je vesele pryč.Kam jedou a co tam asi budou dělat je pro mě horor!Já takhle vidět mojí dceru,otočila bych jí pusu na druhou stranu!Každý má na to určitě jiný názor,takovéhle téma je nekonečné.VERČULKO:Neodepisuji mladé maminky,ale to,jak se mladá maminka o dítě postará se neuvidí v těhotenství,ale až se dítě narodí.Pokud by moje holka byla těhotná,porodila dítě a nezvládla to,tak zůstane veškerá péče a starost o dítě na mě.Takže neporodila by dítě sobě,ale mě.Samozřejmě bych v tom dceru nenechala,postarala bych se,ale upřímně-ta by měla vojnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.08 14:58

Je mi 29 a moje dcera má 1,5 roku. Moje kamarádka rodila o týden později než já - bylo jí sotva 17 let. Je ale výborná máma, umí se postarat o domácnost, přítele i malou. Záleží na osobnosti člověka, jak se postaví k zodpovědnosti…
 Noggie

• Citovat
  • Upravit
1
2.6.09 15:40

prosim vas potrebuju poradit je mi 17let a v zari mam porodit a as v dubnu mi bude 18let tak jestly hnet poporodu si mohu na psat na sebe dite nebo ne jetly to musi byt na my ho rodice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.6.09 16:23
denda17 píše:
prosim vas potrebuju poradit je mi 17let a v zari mam porodit a as v dubnu mi bude 18let tak jestly hnet poporodu si mohu na psat na sebe dite nebo ne jetly to musi byt na my ho rodice

Možná kdyby ses místo souložení věnovala víc škole, tak bys udělala líp. :roll:

Pardón, ale nedalo mi to.

Jinak k tý otázce. Ono se dítě na někoho píše? Jestli myslíš zapsání do rodného listu, tak tam samozřejmě budeš napsaná ty a otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
2.6.09 20:42

ahojda, mě je 22 jsem na konci 17tt…no milovat vychovávat může i dost mladá holka, stejně tak dobře, jako 40 letá matka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí