Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Prosim o radu.. uz dva dny mi neustale tvrdne brisko
.. a mam trochu bolesti v podbrisku… Take ze me neco trosku vytyka ale vytok to neni muze to byt plodovka?… Jsem prvorodicka a tak mam strach!!!
Docela si nevim rady
.. diky za odpoved
.. jsem ve 32 tydnu..
Zavolej do porodnice nebo tam rovnu jeď pokud máš podezření na plodovku. lepší tisíckrát zbytečně než jednou to prokaučovat…
@Nicalka když si něčím nejsi jistá tak zavolej dr a nebo jeď pro jistotu do porodky. Udělají ti tam test na plodovku
Já bych pro jistotu hned zajela do porodnice, ať vás vyšetří. Raději planý poplach než průšvih.
@Nicalka vem si vložku, ať případně výtok nebo plodovka zůstane ve vložce. Oni na to kápnou roztok, dle kterého poznají, jestli to plodovka je či není. Hlavně si nebrat na cestu čistou vložku (nebo tu znečištěnou aspoň vzít sebou). Ale určitě si zajeď, v tomto případě je vždy lepší desetkrát zbytečně, než jednou pozdě ![]()
Určitě bych jela, pokud je to plodovka, zjistí to v vložky. Držím palec a písni pak, jak jsi dopadla ![]()
@Nicalka píše:
Prosim o radu.. uz dva dny mi neustale tvrdne brisko.. a mam trochu bolesti v podbrisku… Take ze me neco trosku vytyka ale vytok to neni muze to byt plodovka?… Jsem prvorodicka a tak mam strach!!!
Docela si nevim rady
.. diky za odpoved
.. jsem ve 32 tydnu..
vždycky se máš rovnou obrátit na doktora. Rozhodně bych fičela do špitálu, 32 tt je ještě málo.
Ahoj holky
.. Tak jsem tak vcera zajela a mam Zkraceny cipek takze hrozi predcasny porod…!!
![]()
Takze mam byt v klidu
.. Doufam ze vse bude ok a neporodim predcasne!!!
@Nicalka Super. Ne tedy, že hrozí předčasný porod, ale že to nebyla plodovka a ty jsi v klidu
Takže nohy nahoru a pohoda leháro ![]()
@Nicalka že hrozí předčasný porod neznamená, že tomu tak skutečně bude. Třeba ještě budeš nakonec přenášet ![]()
@Nicalka fajn proto že by to bylo hezké datum?
Holka se narodila 38+2 na manželovi narozeniny. To se to ušetřilo za dárek ![]()