Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Je ahoj. Já jsem dnes 33+2 a jsem na tom úplně stejně jako ty zakladatelko:-/ Včera mi intimka nestačila a barva na ni byla světle růžová, dnes dopoledne taky mokro ale už žluto průhledno
takže jsem velkou čáást z dopoledne hledala na emiminu, jak se to pozná atd…Nakonec jsem si raději cinkla na gyndu, takže zítra tam jdu.Jelikož jsem se dočetla, že ne všem prdla voda najednou, tak mne to vyděsilo ještě víc ![]()
jed radeji do porodnice, budeš to mít hned a pokud tam bude milá sestřička odlije to pár kapek domů. Neboj, nikdo tě nevyhodí
jo, moja prva plodovka bola svetlo ruzova … potom asi cira … potom som zacala aj krvacat … lenze moja mala bola potom skoro cely den nasucho
Musím se svěřit se svou zkušeností. Ve 34 tt jsem zvracela a při té příležitosti si krůpla do gatí. To samé se mi stalo, když jsem o 2 dny později vystupovala z auta před nemocnicí, kam jsem šla na ultrazvuk. Vůbec jsem se nad tím nepozastavila. Naštěstí, když doktorka skončila vyšetření ultrazvukem, jsem se jí zeptala, jestli na tom ultrazvuku náhodou neviděla, jestli mi neuchází voda. Poslala mě do porodnice, aby se na to podívali. No a tam už si mě nechali, protože to byla plodovka. Hned lehnout, antibiotika v kapačkách a druhý den mě začali vyvolávat porod. Doktor mi říkal, že to je strašně nebezpečné a že miminko taky mohlo být do dvou dnů mrtvé. Byla jsem naprosto v šoku, protože kdybych zrovna nebyla v nemocnici na ten ultrazvuk, tak by mě ani ve snu nenapadlo kvůli tomu jet do nemocnice. Doktor říkal, že se to tak někdy stává. Prostě jsem neměla plodový vak protržený, ale jen malinko natržený. Hrozně mi kladl na srdce, že při příštím těhotenství, jakmile budu mít zase pocit, že jsem si krůpla, musím hned naklusat do porodnice, a že se na mě nikdo zle dívat nebude. Nebylo to v ČR, nevím, jak to chodí u nás.
NMo ja se bojim ze me poslou pryc kdyz jsem byla v pondeli u dr a v pondeli jdu zase. Ja nevim co si otom myslet.
Uju u tebe to asi plodovka bude. Ja kdyz pouziju vlozku tak nic nevidim, ale kdyz mam jen kalhotky tak tam louzicky jsou. A jakou ma barvu plodovka?
me zatka odeslauz v 33tt.
Niky,radci se oblikni a jet do porodnice,co tu pisou holky,tak se mi to nak nezda,abys neco nezanedbala,lepsi je kdyz na tebe budou koukat jak na blazna,nez aby se male neco stalo
No, já mám výtoky vlastně asi od 4tého měsíce:-( Občas jsou taky žlutý do toho smradu jako v hradu. Bylo mi řečeno, že mám zánět a vlastně už asi 2X jsem brala bobule. Jinak to je teda dobrej mazec, Já už sice jednou rodila ale je to skoro 9let a vodu mi Mudr píchl až na sále, takže tohle vlastně taky nepoznám
Jinak barva plodovky? Težko říct, Když jsem byla s první dcerou na odběru plodovky, tak jsem si všimla, že je hnusně do hněda, tak jsem si myslela, že taak je vždycky,ale na emiminu jsem zase přečetla pár článečků, kde holky píší do růžova nebo úplně čirá
No, já v podbřišku cítím takovej nepříjemnej tlak tak uvidím, jestli se to začne nějak víc hrotit nebudu čekat na zítřejší kontrolu u mudry,ale pojedu do porodky.
je teď řešíte zátku, vím, že je to hrozně blbej dotaz,ale tu bych ještě měla mít. Než začne prosakovat plodovka nemusí nejdřív ta zátka vyjít??? Teď si o mne určo myslíte jakej jsem debil,ale zkušensoti s prvním porodem nemám skoro žádný(vyvolaná rychlovka) takže jsem jak prvorodička,co zas toho moc nepřečetla, protože se nechce strašit:-/
Niky…jed pro jistotu,nikdo tě nevyhodí
Já takhle taky jela…pomalu ale jistě ze mě cosi teklo,žádný rup a kaluž…prost pomalu.
Tak jsme jeli,dr kouknul,zkusil ten roztok,pak znova na vložku a ona to plodovka nebyla,ale nějaký dost vodnatý výtok.A ten roztok na plodovku mi dali do malé zkumavky dom.
Nebylo potřeba…po 4 hodinách jsme jeli zase----tentokrát už s kontrakcema
Tak jak Niky? Máš na ní něco? Teoreticky ty jsi už ten 38 týden, tak by to bylo i asi dost pravděpodobný. Dej vědět, jak jsi dopadla.
Uju jeste jsem nebyla na wc, ale neboj dam vedet. A co ty? Co jsem cetla tak plodovka je naruzovela.
No, nevím,nevím, teď mám intimku vlhkou,ale nijak růžovou,spíš bezbarvou
v tom aby se prase vyznalo,ale docela dost mě tlačí v podbřišku-nebolí to,ale ten tlak je nic moc. Uvidíme. pak písni, jsem zvědavá, jak to máš.