Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj zaslouzile rodicky, ![]()
zajimalo by me, jestli je nejaka souvislost s vyssim CS a snadnejsim porodem,
jsem 37tt a CS7 a zvysuje se uz od 21tt rychleji, mela jsem chvili i riziko potratu.
Dcerka je koncem panevnim, mluvilo se o cisari a dnes Dr. prohlasil, ze vzhledem k tomu, ze se snadno otviram, nechal by me eventualne rodit normalne.
Tak zvazuju a uvazuju, cisar mensi riziko pro mimi, ale trochu se mu vnitrne branim-mam odpor
a strach, radsi bych rodila normalne.
Kazdopadne mate nektera zkusenost?
dekuji
u mě nevím… CS 8 a porod vyvolali pro podezření na potíže s pupečníkem, ale šlo o třetí dítko… tak to docela šlo… a pan dr. to urychloval…píchl brzy vodu, aby to uspíšil..
uvidíš.. na KP spíš záleží na odhadu velikosti miminka… do určitého odhadu váhy se rodí i přirozeně bez CS… když by mělo jít o větší dítko raději volí císaře…
ale pokud má místo ještě se může otočit.. ![]()
já jsem se otevírala už okolo 36tt, rodila jsem 37.4tt, Dr tehdy říkal že to bude dobrý že už mám část otevírání za sebou a bude to rychlovka, a taky byla, za první hodinu jsem se otevřela pouze o 1cm a pak vlezla do vany a otevřela se za 20min o 7cm
s polohou KP bouhužel zkušenost nemám (nebo spíš bohudík) ale nevěš hlavu, mimi se může ještě otočit, jsou tu i takové případe že se mimi oočila těsně před porodem. Zkus nějaký cvičení
holky cvicim, mluvim na ni, akupresuruju, uz asi 4 tydny, kedine jsem nezkousela tu baterku,
nic potvurka
Ahojky - já měla od 36.tt CS 7. Porod mi nakonec vyvolávali (39+5), protože mi odtekla plodovka, ale nedostavily se kontrakce. Zpětně hodnotím jako pohodu…první kontrakce mezi 9:30-9:45, Berunka se narodila 11:05
. S porodem „koncem pánevním“ zkušenost ale nemám…
Přeji bezproblémový porod
![]()
Já měla cervix score hodně nízký. Byla jsem celý těhu naprosto bez nálezu a zavřená na deset západů a porod byla noční můra. Takže na otázku Cervix score vysoké = snadný porod? odpovídám ano, myslím, že to tak nejspíš fungovat bude ![]()
Co vím, tak už spousty doktorů ani CS nepíše, nezkoumá, že to není vodítko ani k porodu, ani k tomu, zda bude snadný či ne. já měla CS 7 ve 35tt, otevřená na prst, nakonec 40+3 vyvolávání a stejně to nakonec skončilo akutní sekcí cca 4,5 hodiny po tabletě, ale za tu dobu jsem se otevřela pouze o 3 prsty, tj. na 4.
Takže za mně ne, podle CS bych se neřídila.
já měla od nějakého 23.tt CS3, naštěstí jsme s malou došly do 37. týdne a rodila jsem 3,5 hodiny
ja jsem rodila ve 36tt, v pondeli jsem mela CS2 a v nedeli 2.30rano me praskla voda, zadne kontrakce jsem nemela, doktorka me poslal ve 4 rano na pokoj at se vyspim ze mam jeste casu dost, no moc jsem se neprospala v7 rano uz jsme byla na sale a malej se narodil v10. muj gynekolog mi v to pondeli rikal ze to vydi na vyvolani ve 38tt kvuli cukrovce, nic nenaznacovalo tomu ze by se neco chystalo. ja myslim ze CS je moc individualni. nekdo ma vysoke CS i nekolik tydnu a nakonec musi porod jeste vyvolavat