Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s nějakou modelínou pro nejmenší? Ráda bych ji synovi (20 měsíců) pořídila, ale bojím se, aby jí nesnědl větší množství, což by asi s tou klasickou nebylo úplně dobrý… díky moc za tipy… ![]()
Proč by téměř dvouleté dítě mělo jíst modelínu?
Budeš modelovat s ním a je to. My máme nejoblíbenější play doh. Jinak si najdi výroba domácí modelíny, dělá se to nějak ze škrobu a jsou tam jedlé věci. Ale jinak jako myslím, že fakt dítě pod dozorem nesní větší množství modelíny.
Ahoj, malému budou dva a modelujeme z úplně obyč modelíny, kterou jsme sehnali. Modelujeme jen spolu, takže nemá šanci ji sníst…
![]()
Moje mamka pro naší malou vyráběla domácí modelínu, byla lepší, než ta kupovaná (nedrolila se, hezky se válela) a neměla jsem nervy, co by se stalo, kdyby se do ní zakousla. Recept našla na netu.
Vařím čas od času modelínu z vody, mouky, octa a oleje (+ barvivo…) recept najdeš myslím i tady a emiminu…
@a0b9 takhle velke ditko uz snad jen tak něco nesní ne? mam skoro dvouletého, nejakou dobu uz si s modelinou hrajeme a ani ho nenapadlo ji strkat do pusy. mame tu obyc klasickou za par supu, modelujeme spolu, desne ho to bavi. me uz méně, pokud ho necham chvili samotneho, jen to stoura na male kousíčky nehtama a je to vsude
, jinak nic. play dooh jsme zkouseli u kamarádky, zas tak moc velky rozdil jsem nezaznamenala, myslela jsem ze je to vetsi terno. jen je to takove prijemnejsi do ruky, mekci a tvarnejsi ![]()
Srovnatelná a mnohem levnější než play dooh je modelína z Tesca, mívají k tomu i různý sady s tvořítkama a vykrajovátkama.
Uvar mu doma modelinu podle Brydove, je to jen mouka, sul, olej, ocet a potravinarska barva, navic si udelas za par kacek hromadu.
Super díky moc za tipy
. I rady, že takhle velké dítě už přece nemůže nic strkat do pusy… ![]()
@a0b9 píše:
Super díky moc za tipy. I rady, že takhle velké dítě už přece nemůže nic strkat do pusy…
ne, že dvouleté dítě hrající si s maminkou s modelínou nesní větší množství modelíny.