Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni. Máte někdo zkušenosti a můžete mi poradit? Chci pořídit pro dceru téměř 2 roky. Baví nás modelína. Koukala jsem na netu a těch písků je tolik, že jsem se v tom nějak ztratila. Kouzelný, kinetický, magnetický a navíc ještě různé značky a já teď vůbec nevím jaký mám vlastně pořídit. Jaký je v tom vlastně rozdíl, pokud vůbec nějaký. Četla jsem někde v diskuzi, že kinetický lze celkem dobře uklidit, ale magnetický snad zase špatně
Můžete mi, prosím, napsat cokoliv k tématu? Případně snad se dá doma, stejně jako modelína, vyrobit. Máte zkušenost? Kde jste třeba kupovali a jaké množství? Zkrátka cokoliv vás napadne a budete ochotné napsat
Děkuji moc předem
@nico2 Máme ve školce toto: http://www.kouzelnypisek.cz/
Děti to milujou, uklízečka už méně…
Na zemi se to dá sebrat…shrneš to na hromádku a sebereš…lepí to…i z koberce se to dá dobře sebrat…zbytky smeteš nebo vyluxuješ…děti to mají v plastové přepravce s válečkem, vykrajovátky, malými formičkami, kyblíčky atd…na drobné modelování super…větší věci se „roztékají“…
Máme ho cca 5 kilo na třídu…vyjde to na 3 přepravky…tedy pro 3 děti.
Děti mají kinetický písek od Vánoc a vracejí se k němu dodnes, takže u nás oblíbená „hračka“ ![]()
U nás to baví i šestiletáka. od vánoc. to je u nich zázrak. mají kinetcký, ségra kouzelný, rozdílné mi to nepřijde.
A máte právě ten kouzelný nebo kinetický? Na tom videu mi ten kouzelný přijde víc podobný modelíně a ten kinetický víc jako opravdu písek. A odpovídá ta váha třeba jako kilu mouky? Jako kdybych nasypala do nádoby prostě na hraní kilo mouky? Snad ty dotazy píšu nějak srozumitelně
Jen jsou asi lehce,,přitloublé,, Ale přijde mi to dost drahá zábava, aby to pak doma leželo
Každopádně moc děkuji
Na dotek je to velmi příjemná věc, ten „písek“…nemáš vysušené ruce, jako po hrabání v klasickém písku, nešpiní to, nelepí se to na ruce…prostě „čistá hra“…jen to uhlídat v té přepravce.
@nico2 píše:
A ani v tom úklidu není výrazný rozdíl?
nevim, u nás je pravidlo, že co uklidí sami, to zůstane, co zbyde, to nemilosrdně luxuju.
@nico2 http://www.slevovyprodej.cz/…01-0793.html koukni sem.My jsme snim spokojeny a uklid je v pode, když tak mam prirucni vysavac a zbytky vysaje, mame ho v nadobe s ikei a v pohode si tam deti hrajou. Doporucuji min 2kg at něco muzou tvorit, cim vic tim lip. Staci knemu bezne formičky na pisek ale pozor musí byt uskladnem v zavrenej nadobe at nevysicha.Uz ho mame od vanoc a stále je ok.
@nico2 píše:
A máte právě ten kouzelný nebo kinetický? Na tom videu mi ten kouzelný přijde víc podobný modelíně a ten kinetický víc jako opravdu písek. A odpovídá ta váha třeba jako kilu mouky? Jako kdybych nasypala do nádoby prostě na hraní kilo mouky? Snad ty dotazy píšu nějak srozumitelněJen jsou asi lehce,,přitloublé,, Ale přijde mi to dost drahá zábava, aby to pak doma leželo
Každopádně moc děkuji
naši si skoro hrajou jen s tim. když to vemu historicky, tak u nás jelo duplo, lego, vláčkodráha, kočárek, tempery, modelína písek. Nic jinýho už bych domu nekoupila a s ničím jiným si nehrajou. Kdybych to přepočítala na odehrané hodiny, vyjde to furt levněji, než kdejaké krámy za pár kaček, co se tu válí.
@kotatko7 píše:
@nico2 http://www.slevovyprodej.cz/…01-0793.html koukni sem.My jsme snim spokojeny a uklid je v pode, když tak mam prirucni vysavac a zbytky vysaje, mame ho v nadobe s ikei a v pohode si tam deti hrajou. Doporucuji min 2kg at něco muzou tvorit, cim vic tim lip. Staci knemu bezne formičky na pisek ale pozor musí byt uskladnem v zavrenej nadobe at nevysicha.Uz ho mame od vanoc a stále je ok.
na našem píšou právě nechat na vzduchu a nezavírat
od vánoc je na vzduchu a je furt v cajku.
Tak jste mne přesvědčily, že malá dostane k narozeninám písek
A už jen vybrat nejlepší cenu! ![]()
@Lama Lama No ja ji mam v boxu s ikei, prodejce mi to doporucil a hned jak si deti dohajou tak ji uklidim.No hold každý napise něco jiné ale asi je to jedno.
Plastelína se dá i vyrobit. V pátek ji dělala Kristina Kloubková ve snídani s Novou, ale nestihla jsem začátek. Zkus googlit ![]()