Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, vlezla jsem mamce sem na emimino, prosím Vás co vy pouvažujete za módní trendy ve výživě, potřebuji nějaký konkrétní příklad, asi neumím hledat v googlu. ![]()
@tumpach vegetarianstvi, veganstvi, raw food,…proste to co je zrovna in ![]()
@tumpach Musíš hlavně upřesnit, co myslíš tím módní trendy ve výživě
Jestli to, že si spousta lidí začala číst etikety a snaží se nakupovat na farmářských trzích, případně kupovat biovýrobky a nebo si rovnou co nejvíc věcí vyrobit doma
I to je cesta a v dnešní době docela in, řekla bych ![]()
@geilens Hihi, je vidět, že každý má svůj vlastní názor na to, co je zrovna in
![]()
Jé díky, už mám jednu 5, že to nemám, nechce za 3 z předmětu díky moc, můžete to být cokoliv, takže holky dík
Vegetariánství a veganství už je asicelkemzažité, ale třeba konzumace nevařené stravy (vitariánství), odrůda veganství - frutariánství, hodně se teď prosazuje paleo strava (konzumace pouze potravin, co rostly v pravěku).
Makrobiotika, to asi nebude už taky moc módní.
Určitě konzumace výhradně biopotravin, to je velmi in.
@Amys tak co se tyce farm.trhu a domaci vyroby to bych spis povazovala za modni trend v zivotnim stylu, nebo nakupovani… ale jo, je vtipne jak si kazdy predstavi uplne neco jineho ![]()
@tumpach Takže to máš jako práci do školy? Máš udělat nějakou prezentaci či něco takového?
@geilens No přesně
Já to módní trend beru jako to, že se v dnešní době lidi prostě snaží vyhnout éčkům a vůbec nad jídlem přemýšlí. Ale jinak máš pravdu spíš ty ![]()
@tumpach Hele, tohle je sice odkaz na seminář, ale slovama módní trendy ve výživě, se to tam jen hemží. Takže být tebou, tak si to pročtu a na základě toho si vygooglím zbytek, co tě zaujme. A zabývají se tu přirozenou stravou.
@tumpach krome uz uvedeneho se mi vybavi vlny typu „vsichni budeme jist margarin, protoze je zdravejsi nez maslo,“ o par let pozdeji naopak „maslo je lepsi nez margarin“ a tak vsichni najednou ujizfime na masle. Za podobne trendy, ktere se casem ukazaly jako zcestne povazuju taky treba soju (maloktery sojovy vyrobek v nasich koncinach za neco stoji), marketove radoby celozrnne pecivo. Dobrym trendem, ktery zkrachoval jsou treba mineralky…nadmerna konzumace spis ke skode nez uzitku. A vubec za velky trend povazuji piti vody po „hektolitrech“ za den (tusim, ze se pro to vzil termin aquaholismus).
Jestli hledas treba nejake vyzivove speky, koukni se na web margit.cz , tam najdes spoustu zajimavych veci ![]()
Tak ona každá nová tendence jíst jinak je „módní trend“. Přísně vzato prosazovala módní trend i M. D. Rettigová - to se teda celkem chytlo ![]()
Většinou pak móda opadne a k danému způsobu se větší nebo menší část lidí trvale hlásí.
Jako poslední vychytávka mě napadá paleodieta http://dieta.vitalia.cz/…a-z-praveku/
Já bych za módní trend ve výživě považovala i zájem o to, odkud daný produkt pochází. Nemám na mysli jenom ovoce a zeleninu, ale i maso, např. z volných chovů a bojkot všelijakých velkochovů…
@geilens píše:
@Amys tak co se tyce farm.trhu a domaci vyroby to bych spis povazovala za modni trend v zivotnim stylu, nebo nakupovani… ale jo, je vtipne jak si kazdy predstavi uplne neco jineho
Tak ony ty módní trendy ve výživě vlastně jsou odraz celého životního stylu. Se máme tak dobře, že už nevíme, co bysme snědli ![]()
Jinak kulinářsky je pokud vím módním trendem návrat k „poctivé české kuchyni“ (po pohrdání českou kuchyní a zavádění mezinárodní). Jo, a molekulární kuchyně.
@Knihomyš Tak tos vyjádřila opravdu přesně - se máme tak dobře, že už nevíme, co bysme snědli
![]()