Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hulala píše:
Jen tak pro zajímavost. Dali byste holce modré kolo po klukovi, klukovi bílo růžové lyže, apod. Dedi po sobě vaše děti, opačného pohlavi, sportovní vybavení?
Vybavení dědí. Ale máme staršího kluka, takže holka klidně klukovské využije. Růžové věci by kluk odmítl. Kupujeme mu i věci z druhé ruky a klidně vezmeme červené kolo po nějaké holce, to mu nevadí.
@hulala jo, pokud s tím nemá problém to dítě, tak bez problémů
barvu neřeším ![]()
Nikdy sem to extra neřešila, ale co se týká kluka a např. toho růžového kola, tak jen do určitého věku. I když by to člověk doma neřešil, tak bych zase nechtěla třeba ze syna udělat terč posměchu ve škole
Máme ale děti docela od sebe, takže oblečení nedědí a po dceři sem si schovávala jen hrazdičku a asi 2 interaktivní hračky + odrážedlo.
My jsme ho ani nedostali, nedědili
. Nejstarší si sama vybrala takové tyrkysovomodro a tuším bílé. Je to kolo. Nevím, jak to přesně popsat.
Koupili jsme ji nové kolo za vysvědčení. To bylo v páté třídě. A to si právě vybrala nějakou tuhle kombinaci barev. Sama bych si takové barvy nevybrala. Je neutrální. Tak ho můžou pak podědit mladší sourozenci, až ji bude malé. Jen jsem ji upozornila, ať si vybere barvu, kterou chce. Že to kolo stálo 11 tis. a nějakou dobu jiné nedostane. Aby se nestalo, že ji za rok barva omrzí.
Úplně klidně
Dcera si vybrala kolo, nebo boty modré, vyloženě klučičí. Má ráda tmavě modrou.
Syn je malý, obdivuje svoje velké sestry a vyloženě touží po jejich růžových věcech
Klidně mu dám třeba sponku.
Dcera má kolo černozelené. Vybírala jsem podle technických parametrů. Dceři jsem ho ukázala, líbilo se jí, tak jsem jí ho koupila.
@hulala Klidně dala, nemám problém dítěti vysvětlit, že na funkci nemá barva vliv.
A u věci, u kterých vím, té se budou děti, volím pokud možno unisex barvy.
Jediná trochu problematická barva je růžová pro kluka. Tu třeba náš kluk veřejně na sebe nevezme. Zrovna jsme byli lyžovat a kluk má po holce růžový páteřák. A nechtěl si sundat v restauraci bundu, protože by každý viděl, že má na sobě něco růžového.
Ale jinak modré jsou různé princezny - Elza, Popelka, Jasmína. Červení jsou hrdinové - Spiderman, Ironman, Superman, Blesk McQueen (v překladu Blesk McKrálovna)
Mám taky modré kolo
pro holku je barva úplně jedno..
kluka bych se na růžovou zeptala.. od jistého věku by mu to asi mohlo vadit..
Muj syn, i kdyz byl prcek a nemel starsiho sourozence, si vybiral jen modre a zlute veci, takze predpokladam, ze s ruzovou bych nepochodila. Ackoliv mu tohle rozdeleni barev nikdo necpal, byl takhle nastaven.
@hulala Podle toho jaký by mělo názor dítě, moje dcera je od mala takova, že klucicí věci nechce.
Tak do dvou let klidně, pak už jsem klukovi růžové věci nedávala, sle holce modré jo. Nicméně cca v šesti letech holka začala chtít už jen „holčičí“ barvy, takže máme po problému. Drahé věci se snažím kupovat žluté, žlutou berou všichni.
Jasan, a dědí i dražší sportovní oblečení. Máme ale staršího kluka, takže nehrozí, že by kluk měl růžovou, spíš holka dědí modré, zelené a černé věci. Nicméně dcera teď dostane k narozeninám kolo a cíleně si přeje modré, takže nevím, co řešíš ![]()
A jak zde padlo - u věcí, které plánujeme předávat dál (ať už mladšímu dítěti, kamarádce nebo prodávat), vybírám unisex barvy.
@Alušáček píše:
@hulala Podle toho jaký by mělo názor dítě, moje dcera je od mala takova, že klucicí věci nechce.
Přesně… dcera prudí už od cca 4 let, nechce asi modro černo bundu je po synovi od kamarádky… já bych ji nosila v klidu, ona to odmítá.. nechci ji do toho nutit jak nechce, ale na doma oblečení nebo na zahradu tam s ní moc nediskutují jak nemá přijít nějaká návštěva, nechci aby se musela citít blbě no. Ale klukovi růžové kolo bych asi dala to první do cca 5ti let… pak si myslím že by to on sám nechtěl, potkat kamaráda třeba na něm. Ale zase holce modré kolo tak to bych neřešila takové rozmary
. Dostala by růžový košík nebo zvonek a hotové. Horší mi fakt příjde ten kluk v růžové ale záleží dle věku