Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jen tak pro zajímavost. Dali byste holce modré kolo po klukovi, klukovi bílo růžové lyže, apod. Dedi po sobě vaše děti, opačného pohlavi, sportovní vybavení?
Mám teda dvě holky, ale ta mladší 3leta vyloženě vyžaduje modré věci. Tak nevidím v barvě problém při dědění sportovního vybavení ![]()
Dala jsem klukovi růžové odrážedlo a druhému pak taky. Z druhé ruky po kámošce. Teď mají červené lyže a lyžáky, fialové kolo. Nevidím v tom žádný problém. Pokud to neřeší dospělý, neřeší to ani děti - do určitého věku. Kdyby se mu kvůli tomu měl někdo na základce posmívat, tak to neudělám. Ale zatím jsou ve školce a nikdo s tím problém nemá.
Jako fakt? Co myslíš, že se stane holce, která jezdí na modrým kole? Naše dcera má zelený. A syn byl na karnevalu za anděla. Druhý syn doma nosí dceřiny sponky. Dcera je nejmladší, má po klucich strašnou spoustu oblečení, nemyslím si, že by jí to nějak skodilo. Až začne chtit nosit růžový, bude to po klucich mít třeba jen na doma nebo má zahradu, ale zatím si nevymýšlí. Ochotně nosí šatičky s bagrem ![]()
Mám dceru a kdyby neměla náušnice, tak ji všichni považují za kluka. I já jsem jako malá nosila oblečení jako košile po starším bráchovi a moje nejoblíbenější bylo odrážedlo, co vypadalo jako traktor.
Rozhodně lepší než utrácet za nové věci, když ty staré ještě slouží a jsou v dobrém stavu. To radši peníze, co na tom ušetříme, dáme dceři na spoření.
Jo.
Pokud si muzu vybirat, nekupuju ruzove, ale obcas na vyber moc neni, takze zrovna to prvni kolo ruzove mame. No a co.
@hulala píše:
Jen tak pro zajímavost. Dali byste holce modré kolo po klukovi, klukovi bílo růžové lyže, apod. Dedi po sobě vaše děti, opačného pohlavi, sportovní vybavení?
Ja jsem moji dceri primo modre kolo koupila. Na netu se tvarilo smolkove modre, myslela jsem si, ze takova barva se hodi i na holcicku. V realu ma spis tyrkysove modrou barvu, mno… trochu se to nepovedlo, ale dcera na nem jezdi rada a barvu neresi.
Mam taky mladsiho syna a po dceri nam zustalo svetle ruzove odrazedlo. To prezije, bude jezdit na ruzovem. V tomto veku to je detem sumak a jediny, kdo z toho dela vedu jsou dospeli.
@hulala píše:
Klidně dala. Ale v reálu mám děti tak krátce po sobě, že už dědění věcí není moc možné.
Jo, holce modré ano. Neteř miluje tyrkysovou.
Klukovi růžovou - dokud by s tím byl v pohodě. Což třeba v deseti myslím, že už by s růžovým kolem mezi spolužákama moc nebyl.
Dcera má po starších bratrech černo-zelené kolo, modrou helmu na lyže a i jiné sportovní vybavení dědí zatím bez problémů, i když se snažíme volit unisex věci (u toho sportovního vybavení většinou černo-červeno-bílé). Ale třeba unisex nebo klučičí oblečení by u ní neprošlo, odmítá nosit i holčičí tepláky.
Pokud jde o holčičí věci klukům, já bych jim je klidně dala, ale oni by si je nevzali. Třeba červené kolo nebo lyže ano, ale růžovo-bílé určitě ne. K Vánocům dostali několik páru ponožek Dedoles (ne ode mě), z nichž dva páry jsou růžovo-hnědé s ježečky - oba je odmítli, prý je nechají sestře, až do nich doroste.
Modrá je „elsová“ a Elsu u nás milujou všichni, takže bez problémů ![]()
Holce bych modré dala bez problémů. Klukovi růžové taky, v batolecím věku určitě, pak pokud by mu to nevadilo. Desetiletému bych to ani nenabízela ![]()
Syn zdědil po segre růžové odrážedlo a jak se na něm vyřádil, mnohem víc než ona
Na druhou stranu vím, že dcera by nic modrého klučičího nesnesla…
Já se přiznám, že s tím mám trochu problém…asi pramenící z toho, že jsem v devadesátkách dědila po bratrancích mikiny s autama, když spolužačky nosily crop topy
. Mám bohužel starší holku, takže ta v modrém vypadá přecejen lépé, než kluk s růžovou. Klidně bych ji dala modré kolo (jak podotkla kolegyně nade mnou, je to Elsová
), kdyby s tím měla problém (ta naše asi jo), rozbila bych to růžovým zvonkem nebo jinýma doplňkama. Klukovi bych nic růžového nedala, nikdy..jsou mu čtyři
.
@hulala píše:
Vážně toto řešíš? Jsi šťastný člověk nemáš opravdové starosti