Modré ručičky – mám jít na pohotovost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1318
21.11.10 08:23

modré ručičky

Ahojte maminy,prosím moc o radu!!!Malá měla včera večer 37,5 po odečtení,Paralen to snížil a už je v pohodě.Jen se mi zdá,že má ucpaný nosánek.Ráno mi krásně vypila celou dávku mlíčka,ale zjistila jsem,že má trochu do modra ručičky.Od zápěstí po prstíky.Zkusili jsme jí vykápnout nosánek a odsát a trochu to pomohlo.Jinak jí absolutně nic není.Myslíte že máme letět na pohotovost???Jsem z toho dost vyplašená!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101452
21.11.10 09:45

Pokud vypadá spokojeně, tak bych to neřešila, asi je měla v noci venku a má je podchlazené, to se miminkům stává… A nejenom miminkům, mě taky takhle modrají ruce… a nemusí být ani extra zima, stačí 18 v místnosti a práce na PC - ta ruka na myši se pak hůř prokrvuje a je taky dost modrá.
Max zkus dát rukavičky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
21.11.10 10:01

Pokud se zbarvení nezmění ani po zahřátí, raději k dr.zajdi. Ale také to vidím spíš na studené ručičky. A teplota by se měla snižovat, až když je nad 38 st.po odečtení. Dív ne. Tělíčko si totiž teplotou vytváří obranné látky, buduje imunitu a tím, že teplotu hned snížíš, to tělíčku neumožníš. :wink: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2473
21.11.10 10:05

náš malý to měl jako miminko taky a ručičky měl i studené,dr nám poradila rukavičky :lol: vypadalo to zajímavě že miminko leželo v postýlce s rukavičkama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
21.11.10 10:41

Tak to bylo opravdu od zimy :oops: No malá je v teplíčku a je vše v pořádku :roll: A co s tou teplotkou?Napadlo mě jestli to opět nejsou zoubky,neúměrně slintá,ručičky pořád v pusince.Protože jí jinak opravdu nic není :nevim: Krásně papká i pije čajíček,není nijak rozmrzelá,nic.Teď má 38,2 před odečtením,Paralen jsem nedala-díky za radu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
21.11.10 13:20

Tak jsme nakonec přeci jen šli na pohotovost,dětská je u nás jen do 15 hodin,malinkou nám vyšetřila doktorka,je v pořádku,diagnoza počínající rýma.Tak se mi moc ulevilo.Jinak děkuju moc za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
21.11.10 13:55

To je moc dobře, že je v pořádku. :palec: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
21.11.10 14:38

to je dobre,ze uz je to vyreseno…ja jeste k tem rucickam.
Starsi syn je hodne horeckovy(kdyz teplota,tak 40..)
Srazim teda na 38,5 po odectu,driv ne(jako miminku jsem srazela uz pri 38 po odectu-ale kvuli tomu,ze jsme byli „srdcari“..),a ruce a nohy ma pri teplote vzdy absolutne ledove-nesmim teda snizovat horecku ochlazovanim a zabaly.On si klidne lita,ale kdyz na me sahne ukrutne ledovou rukou tak je mi jasne,co bude,zmerim a je tam treba 39C…
To ja jen tak do budoucna,ale radej,at se nemoci vyhybaji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
21.11.10 17:01

Any:Děkuju za radu a přeju málo takových „ledových šáhnutí“
Ještě malej dotaz,za jak dlouho nám ta teplotka klesne,resp. jak dlouho trvá,než ta rýma propukne úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
21.11.10 20:02

Holky, já četla v mamince nebo betynce, teď nevím, že když dítě teplotuje a má studené končetiny, znamená to, že teplota ještě nedosáhla vrcholu. Až dítě hycuje celé, je teplota v maximu a je třeba jí řešit. Tak to jen tak na okraj. Sama vím, že bych děcku nenechala teplotu vylézt na 40 třeba. Měla bych strach z křečí. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.11.10 08:38
petrusepetrus píše:
Any:Děkuju za radu a přeju málo takových „ledových šáhnutí“
Ještě malej dotaz,za jak dlouho nám ta teplotka klesne,resp. jak dlouho trvá,než ta rýma propukne úplně?

Ja myslim,ze to je individualni.Obecne se rika,ze tri dny teplota se „neresi“,pak kdyz pretrvava tak k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.11.10 08:41
DanMaj píše:
Holky, já četla v mamince nebo betynce, teď nevím, že když dítě teplotuje a má studené končetiny, znamená to, že teplota ještě nedosáhla vrcholu. Až dítě hycuje celé, je teplota v maximu a je třeba jí řešit. Tak to jen tak na okraj. Sama vím, že bych děcku nenechala teplotu vylézt na 40 třeba. Měla bych strach z křečí. :think:

Danmaj,jak bys nenechala teplotu vylezt na 40? :think: Ja bych ji taky nenechala vylezt,ona leze sama(pres leky)…koncetiny ma taky vzdy studene,k tomu zimnici..to si myslim,ze je taky co dite od ditete..Treba „pouchych 38“ na mem synovi nejde ani poznat…vypada cile..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8413
22.11.10 10:29

ANY: myslela jsem to tak, že podle toho, co jsem četla, kdyby malá měla 38,5 a ručičky by měla studené (což by podle článku znamenalo, že teplota ještě poleze výš a měla by se tak nechat), tak že bych to asi nevydržela a něco (Nurofen, panadol) dala ze strachu, aby malá nedostala febrilní křeče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.11.10 12:09

Danmaj,jo tak.Ale i tak je to slozite.Nekdy treba namerim rovnou 39,kdyz jsem jeste ani netusila,ze ma teplotu..Febrilni muzou byt taky z prudkeho snizeni horecky…
No radeji zadnou horecku,zadne nemoci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
22.11.10 12:13
DanMaj píše:
ANY: myslela jsem to tak, že podle toho, co jsem četla, kdyby malá měla 38,5 a ručičky by měla studené (což by podle článku znamenalo, že teplota ještě poleze výš a měla by se tak nechat), tak že bych to asi nevydržela a něco (Nurofen, panadol) dala ze strachu, aby malá nedostala febrilní křeče.

Taky bych to asi řešila,vlastně jsem to tak i vyřešila,protože jsem o febrilních křečích nejen četla,ale měla jsem možnost je i vidět-zdr.sestra-ale v oboru geriatrie.Jenže u těch našich miminek je to všecho prostě úplně jinak.Jinak malinká už má od včera 37 po odečtení,včera odpo měla 38 tak dostala Paralen čípek a zatím klid,rýma se spouští,dost toho odsaju a taky se hlásí k jídlu :potlesk: A asi aby mi udělala ještě větší radost,po dlouhé době se sama vykakala bez pomoci rourky :pankac: Je to prostě naše šikovná holka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí