Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojda maminy,
mám doma víc jak 5-ti týdenní slečnu a trápí nás plný nosík. Po každém probuzení strašně chrčí v nosíku, jako když ho má plný, ale nudličku nikde nevidím. A pak ji občas vyběhne ven veliká nudle se strupíkama a troškou krvavých čárek. Chtěla jsem se zeptat, co na rýmu, jak jí mám pomoct a jestli ten vzhled nudliček je normální.
ahojky, já stříkala jen mořskou vodu a vysávala…ona ta odsávačka vytáhne i to, co je schované vzadu
S tím vzhledem neporadím, ale podle mě má narušenou sliznici od rýmy, tak proto ty nitky krve a stroupky..
My taky chrčíme, takže odsáváme a kapeme.Máme Nasivin akorát asi ještě pořídim nějakou tu mořskou vodu na zvlhčení sliznice.Jo a na noc dávám mokrý ručník na topení.
Od včera máme rýmu, volala jsem hned doktorce, koupili jsme kapičky do nosu (nasivin pro mimi), máme polohovat postýlku, že musí mít hlavu výš, než nohy, odsávat, odsávat a odsávat a hodně chodit ven, že mu splaskne sliznice a spustí se rýma a bude se mu lépe dýchat. Ven jen pokud není teplota.
luciasheku nám doktorka doporučila Physiomer v lékárně, když byl Kuba takhle malinký, tak mě vyděsil ten proud, takže jsem to kapala, teď už mu to stříkám, pak hned vysát odsávačkou (nejlepší je ta na lux), kapičky Nasivin pro miminka, to jsem dělala 3× denně (ráno, v poledne a večer před spaním), vysávat podle potřeby. Jinak takhle malá miminka chrčí normálně, toho se děsit nemusíš. Přes postýlku namočený ručník, aby byl vhlký vzduch, to také pomáhá. Tak ať je malá brzy bez rýmy ![]()
No hlavně to není rýma..Doktorka mi vysvětlovala, že děti „chrochtaj“, páč mají ještě malé ty dýchací cesty..Nevím, jestli jsem to řekla dobře, ale není to prostě nudlema..
xangel, onoje chroptění a chroptění. Adam chroptí normálně, prý to je i mlíčkem a teď začal chroptět přes nos a ty kvanta hlen, co odsaju, to je rýma, tak si myslím, že i zakladatelka to pozná ![]()
Tuhle chlap poznamenal, že nechápe, jak bysme přežili bez odsavačky na vysavač. Tu kombinujeme s Vincentkou ve spreji ![]()
Veruš1 píše:
xangel, onoje chroptění a chroptění. Adam chroptí normálně, prý to je i mlíčkem a teď začal chroptět přes nos a ty kvanta hlen, co odsaju, to je rýma, tak si myslím, že i zakladatelka to pozná
No tak pokud odsáváš kvanta hlenu, tak samo, ale zakladatelka píše, že nevidí v nosíku žádné nudličky ![]()
ahoj já používala Libenar a odsávala odsávačkou na vysavač. Teď jsem koupila Physiomer a s tim moc spokojena nejsem je to docela velky proud ale pry to je i v těch ampulich co Libenar.A ještě jsem někdy zvlhčovala noc namočenou tyčinkou ve Vincentce která se musí nechat chvilku odstát ![]()
Ahoj,můžu s mimčem ven když má rýmu?někde jsem četla,že pokud je rýma bez horečky že se má chodit ven,čerstvý chladný vzduch jim prý dělá dobře a líp se jim dýchá.Já jen jestli je to pravda,abych něco nepodělala.
Tenhle problém jsem řešila v pondělí s doktorkou, protože máme taky šílenou rýmu, odsáváme kvanta nudlí a hlenů před každým kojením a dr řekla, že pokud není teplota, nebo vysloveně sychravé počasí tak ven můžeme. Tady krásně svítí sluníčko, takže my určitě vyrazíme.