Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, má chlapečka, 4 měsíce, dřív ublinkával tak 1-2krat týdně a nyní tak 2-3krát denně.Trvá to asi tak týden. Je na UM, ale mlíčko jsme neměnili. Ublinkne třeba i dvě hodinky po jídle. Nevíte co to, že najednou začal ublinkávat? ![]()
Cappy píše:
Nepřejídá se?
no myslím ,že ne…dělám mu 150ml a sní tak 120-130ml občas celé.
Těžko říct, třeba se při sání z lahvičky naloká spousty vzduchu.
Ale možná kecám, nevím, napadlo mě jen to přejídání a moc vzduchu.
alenagernatova; píše:
Jak dlouho je na této UM?
cca od měsíce…nevím, čím to…občas to přisuzuju tomu, že si rve hračky a ruce do pusy,ale ublinkne si i když vklidu leží a kouká
U nás to bylo taky tak, malej začal ublinkávat, protože po jídle nebyl vůbec v klidu, stále musel něco dělat, přetáčet se apod., tak jsem to přisuzovala tomu.
no u nás to bylo trochu jinak dceru jsem také měla na um a pak začala často blinkat.. museli jsme měnit um co tři týdny a bylo to vpořádku, jakmile jsme ty tři týdny přesáhli blindila. Teď jsem se dozvěděla,že měla intoleranci kravské bílkoviny…
Nevím jestli poradím, jsme na MM, ale náš malý si ublinkne tehdy, když si dobře neodbrkne předtím, než ho položím na bříško.
Issabell28 píše:
U nás to bylo taky tak, malej začal ublinkávat, protože po jídle nebyl vůbec v klidu, stále musel něco dělat, přetáčet se apod., tak jsem to přisuzovala tomu.
A můžu se zeptat, kdy to začalo a přestalo?
No snad to bude z toho, že divoší…jako krká jak starej chlap a téměř ihned…což si myslim, že v krkání to nebude…jedině mě napadá, vyměnit mlíčko a vyzkoušet…ale nevím, jestli můžu..už jednou sem měnila v měsící sunar za nutrilon…po sunaru zase nekakal ![]()
hipp mléko je také dobré.. na trhu jich je poměrně široká škála…
Jako kdyby blinkal od narozeni,tak to nějak neřeším, ale tím, že ted začal, tak mě to trochu děsí…kamarádky malý, o 14dní starší blinká od narození a dává mu nutrilon confort a ten mu trochu pomohl, nemáte s tím někdo zkušenost? ![]()
bebu ještě ne…tu bych právě chtěla vyzkoušet…zatím měl jen měsíc sunar a od měsíce má nutrilon…a můžu takhle zkoušet měnit mlíčko?