Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, syn má pouze v noci ucpaný nos a špatně se mu dýchá
, když mu zkouším vysát odsávačkou na vysavač a tak nic moc tam nemá. Přes den je v pohodě. Tak nevím, zda má rýmu nebo ne a nebo to může být k růstu zubům? Máte někdo zkušenost?
Nevím, kolik je synovi, ale já jsem tím trpěla několik let… pak jsem navštívila alergologa, dal sprej a pohoda…teď už ho dávno nemusím stříkat. Jinak se taky přikláním k větrání a zvlhčování ![]()
ahoj synovi je 11 měsíců a předtím to nikdy neměl až teď. Sestra má také miminko a má to samé, asi mají nějakou speciální rýmu ![]()
Ahoj, napadá mě zvlhčit vzduch - někde jsem tu četla namočit plínku - třeba jen do vody nebo do vody s kapkou eukalyptovýho olejíčku nebo do heřmánkovýho čaje, nebo místo plínky ručník apod., netopit moc na noc v tý místnosti, naklonit postýlku (pod matraci u hlavičky podložit něčím, aby vznikl mírný úhel), před spaním stříknout/kápnout do nosíku vincentku (v lékárně se prodává vincentka nosní sprejík, kterej jde pak doplňovat vincentkou z velký flašky, nebo jen kapátkem kápnout) … řekla bych, že to souvisí topnou sezonou a přechodama z venku dovnitř v tomhle počasí. Není to rýma (hlen, výtok), ale spíš jen zduření nosní sliznice, která oteče a překáží v nosíčku.
Jsou i kapky na „splasknutí“ toho otoku v nosíku, ale nevím konkrétní značky a ani od kdy je děti můžou - věděl by Mudr. - zkus tam zavolat nebo pohledat na nebu.
ahoj, díky za rady, matraci jsem mu podložila a dám na noc vlhkou plínku, v ložnici zatopím jenom na chvilku a pak už celou noc netopíme. Dávám mu Libenar a to trochu pomůže a pak mám ještě homeopatické kapičky na rýmu.
Ahoj mám u dcery to samá dávám jí mokrou plínku a do firmy JUST eukaliptový sprej nastříkám na tu plíknu a krásně jí to ten nosík čistí a spinká jako andílek Libenar používám taky.
To může být jen zduřelá sliznice. Zvlhčuj vzduch a kapej mořskou vodou, Libenarem nebo Vincentkou nos.