Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi blbý dotaz: vyšetřuje se nosní mandle krkem nebo nosem?
Nám to vyšetřovali nosem-fibroskopem(kamerkou).Pusou se to snad už neděla ne?to je totiž fujtejbl ![]()
Malému se dívala na nosní mandle pusou se zrcátkem
bylo to v pohodě
u nás taky pusou a zrcátkem, nic to nebylo
až na to, že bude muset ven ![]()
Vždycky to dělali nosem kamerkou. Při posledním vyšetření ale už moc nespolupracovala, resp. dr se v tom babrala moc dlouho. Takže nakonec bohužel přistoupila k vyšetření pusou a byo to strašný…
Dělali nám to naposled v Modřanech, kam měla jít na ambulantní vyndání. Zvažovala jsem pak jít do nemocnice, ale odradilo mě, že by to vyšetření musela podstoupit znovu. Měla po něm slušný děsy…
Někde do nosu strčej nějaký tamponek a nějak to tam znecitlivý, ale na to u nás nedošlo, ničemu by to nepomohlo
Gabinka1: a jak to probíhalo tou pusou? My jsme byli 2×, jednou na vyšetřenení pak na kontrole zda se to nezlepšílo, byl tam pokaždé jiný dr. a oba se koukali jenom přes zrcátko v puse. Jeden jí navíc chytil jazyk, to se jí moc nelíbilo, ale jinak pohoda. Já si vlastně ani nedovedu představit zda by zvládla kamerku do nosu. Doufám, že v nemocnici pak před operací se kouknou taky jen pusou.
no u nás to probíhalo tak, že si dr dala na prst rukavici, otevřeli jsme pusu a ona jí ten prst strčila až dozadu a tu mandli si osahala…
takže z mého pohledu kamerka byla lepší…strčili do nosu, držela jsem jí, aby se nehla a dr se koukla
Jenže Anetka plakala strašně moc, byla dost hotová, až zvracela vzteky, navíc jí pobolívaly uši (což ovšem u nás už byl bohužel chronický stav a proto jsem šla na mandle)
Před operací samotnou pak nekoukal nikdo
Jako když jsem hledala alternativu k Modřanům, všude mi řekli, že jim nestačí papír z ORL, že mandle ven, ale že si to prohlídnou sami.
V Modřanech, pokud vím, tak pokud máte doporučení od svého ORL, tak i rovnou objednaj přímo na zákrok a znovu jí nevyšetřujou
tý jo, tak to se nedivím, že se jí to chudince nelíbilo ![]()
Mně právě dr. říkal, že ještě před nástupem máme zajít ráno do ambulance u nich v nemocnici. Tak si právě myslím, že se jí tam budou dívat zase.
Dobrý den může se vyšetřovat ají nosem a jí pusou,to vám určí dr...... ![]()
Jak jste tedy dopadly na mandlích? Nás to čeká zítra a mám z toho strach Míše jsou 2 roky a sestra se mi culila do obličeje, že to dělaj rukou.. když jsem se ptala na optiku vysmála se mi
No nos jí rozkapali, aby to nebylo tak citlivé a dívali se jí tam nosem, takovou dlouhou trubičkou. Zabralo to jen pár vteřin.