Začátek laryngitidi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
263
15.11.10 15:37

začátek laryngitidi

ahojky.chci se zeptat zada se nějak poznat ze „príjde“ laryngitidovy zachvat. Třeba že dítě více kašle nebo tak. děkuji za odpovdi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7584
15.11.10 15:40

Já to na klukách poznám. Přes den jim teče hodně z nosu, kýchají a mají hodně suchý kašel. Pak to v noci přijde. Ale u nás máme laringitidu velmi často. Prakticky každá velká rýma k ní spěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 15:48

Děkuju za odpověd. a Podle toho co píšeš tak to dneska večer příjde. ach jo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 15:54

tak já nevím, jestli nemáš spíš na mysli epiglotitidu, neboli otok hrtanové příklopky, která je právě dost nebezpečná

A ta se dopředu poznat nedá, může přijít během chviličky

Jinak dobrý je studený vzduch a obecně nemít doma přetopeno a suchý vzduch (ale vlhký). A hodně tekutin

Jinak u nás náběh na laryngitidu (a nebavím se o tom, kdy je třeba čípek - to je ta epiglotitida) se vyznačuje suchým dráždivým kašlem. Je to takovej protivnej kašel, kdy z něj bolí v oblasti krku a o kousek níž (tuším průdušnice?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 15:59

Ve čtvrtek v noci jsme jeli na pohotovost protože malej z ničeho nic začal sýpat a štěkavě kašlat a pak nemohl dýchat. a tam nám řekli ze má akutní laryn. dali nám čípek. a jeden nám dali domů a řekli co a jak dělat kdyby to zase přišlo. tak jsem jen chtěla vědět zda se to dá nějak poznat. A podle toho co psala Aladina tak večer asi bude veselí :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:06

a ten záchvat může být i vícekrát za den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584

Gábinko, poznám u mých děti právě tu nebezpečnou laringitýdu. Opravdu poznám.
MNepíšu, že takto se to projevuje u každého, ale naši kluci jí mají xkrát do roka. Na pohotovosti jsme s každým byli jednou. Jinak to zvládáme u otevřeného kna, pomcí aeriusu, stoptussinu nebo holt rectodeltu, když už nic jinéo nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545

já fakt doporučuju ten studenej vzduch

U dr jsme byli poprvé, když dostala čípek podruhé (a mi ho dětskej původně ani nechtěl dát), takjsme to zvládli doma. Ale jinak se hodně radí nabalit dítě a jít s ním k oknu/ven/před mrazák

Sama chodím k oknu, pokud se mi přitíží

Ale nutně k tomu akt nemusí dojít. Vlhčete vzduch, dávejte hodně pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.11.10 16:09

Sýpat a štěkat ti dítko může i přes den i v noci. Ale vyloženě k záchvatům dochází spíš v noci. Když dítko leží.
Jo a taky je dobrý stavět rýmu - u nás. Nějakej nasivin nebo něco takovýho. A vůbec na rýmu a tu sliznici sinupret.
Ale jak ti dítko sýpe víc a víc a ještě jsi to nezažila - až už ti to opravdu nedá, skončíš na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:10

hodně pít dávám. a vlhký vzduch taky dělám. ale když to příjde tak jako první se má jít na čerství vzduch ale když ten nezabere tak pak hold te rectodelt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.11.10 16:10

Otevřený okno je sice fajn, ale venku není mráz. Takže je lepší otevřený mrazák. Dítě by v noci mělo mít hodně vlhký a chladný vzduch a hlavu hdně nahoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 16:12
Aladina píše:
Gábinko, poznám u mých děti právě tu nebezpečnou laringitýdu. Opravdu poznám.
MNepíšu, že takto se to projevuje u každého, ale naši kluci jí mají xkrát do roka. Na pohotovosti jsme s každým byli jednou. Jinak to zvládáme u otevřeného kna, pomcí aeriusu, stoptussinu nebo holt rectodeltu, když už nic jinéo nezabere.

netvrdím, že nepoznáš a že to je podle mě ani já:) Jestli jo, tak se omlouvám za špatnou formulaci.

Jen jsem poopravila, že to nebezpečný je epiglotitida (resp. neopravila jsem to já, takhle jsem byla u dr poučena já a že je častěji po té laryngitiě, ale obecně tomu většina říká laryngitida :D )

Naštěstí u dětí to nemáme tak často (u mladší to je spíš astma), spíš jsem měla tu „kliku“ já

Ale určitě netvrdím, že to je jen podle mě, to fakt není :)

No ať tak či onak, ať to začne jakkoliv…tohle by nemělo mít žádný dítě, je to vopruz pro všechny strany :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:13

no ve čtvrtek jsme to zažili poprvé a byl to hrozný šok. ted aspon vím co dělat ale před tím jsem nevěděla co malýmu je. Pořád jsem myslela že něco spolknul a že mu to vadí v krku . když to bylo pořád horší tak jsme jeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:14

je to vážně hnusný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.11.10 16:14

Já se nehádám. .......... Ale poznám to fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí