Začátek laryngitidi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
15.11.10 16:15
Aladina píše:
Sýpat a štěkat ti dítko může i přes den i v noci. Ale vyloženě k záchvatům dochází spíš v noci. Když dítko leží.
Jo a taky je dobrý stavět rýmu - u nás. Nějakej nasivin nebo něco takovýho. A vůbec na rýmu a tu sliznici sinupret.
Ale jak ti dítko sýpe víc a víc a ještě jsi to nezažila - až už ti to opravdu nedá, skončíš na pohotovosti.

jj, prvně jsme jeli taky. Akorát na nás koukali jak z jara, protože cestou (ono to bylo v únoru) to povolilo. Jako bonus nám řekli, žej í daj rectodelt a ze zprávy jsme doma zjistili, že dostala paralen…cha

Jinak jak píše Aladina, i zvlhčovat těma kapkama a to podložení postýlky/postele/polštář jsem zapomněla:)

V tý počáteční fázi spávaj holky u nás, bo mi to stejně nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 16:16
Aladina píše:
Já se nehádám. .......... Ale poznám to fakt.

já přece netvrdím, že ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:19

tak uvidíme jakou budem mít dneska noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:20

taky spi ted u nás. ale já se bojim usnout i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.11.10 16:23

moc přeju, aby byla noc klidná a bylo už dobře a nejlépe se to neopakovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
15.11.10 16:30

děkujem. zítra kdyžtak napíšu jaká ta noc byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
15.11.10 16:31

Jo, jsou to bezesný noci. Taky přeju, ať jí zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
15.11.10 20:07

ahoj,tak tohle moc dobře znám.Je to peklo,vid? :lol: Když to měl malej poprvé,tak přijela záchranka k nám domů a paní doktorka už od dveří hlásila,co to je :-D .A já ho ještě navlíkla,aby mu nebyla zima,ubednila okna :-D .Přesně pokud začne mít suchej kašel a začne štěkat,pořádně oblíknout a šup s ním na balkon,nebo k oknu.mě radila doktorka aspon 2 hodiny.vždycky to přešlo :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
15.11.10 20:52

Momentálně tu sedím a čekám, jestli přijde ten pravý záchvat (který mmch taky poznám ;) )nebo jsem to zavčasu zastavila - v což sice pevně doufám, ale jsem realista… Když ve 4 ráno dnas An „zaštěkala“, málem jsem spadla z postele, jak jsem se zděsila, že už je to tu zas :-( a už jsem neusla a vzpomínala na lonský listopad, kdy jsme proseděly v mrazu dvě noci s málem udušeným děckem, protože jsem jí nechtěla dát rectodelt :-( Takže jsem hned ráno nasadila calcium a strepsils, když začla trochu odkašlávat, tak sirup na odkašlávání, v poledne zas calcium a ted večer zas a k tomu fenistil a strepsils, okno má dokořán, postel ověšenou mokrýma studenýma plínkama, halvu podloženou… zatím je klid :nevim: kéž by to tak zůstalo!!! no ale byla jsem dnes u dr s něčím jiným, tak říkala, že než nechat to děcko trápit a dusit, tak jednorázově rectodelt rozhodně nevadí, takže pokud něco propukne, jdu do toho, ten lonský (a předlonský a předpředlonský :cry: ) stav už nechci zažít…
Držím palce, at to zvládnete (eme :-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
16.11.10 18:19

tak včera večer jsme záchvat měli. bohužel. dnes jsme šli k doktorce protože ten kašel co má přes den se mi taky nelíbil tak nám napsala kapky zyrtec a sirup sumertolin a ještě máme dávat kapky sinecot tak snad už to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
16.11.10 20:31

Hm, blbý teda :-( An to přežila bez záchvatu, dokonce bez zakašlání až do 3 do rána :dance: pak občas symbolicky zakašlala, ale jinak dobrý, dneska začla hodně odkašlávat a je skoro bez hlasu, tak jsem zvědavá, jestli i dnešní noc bude taková klidná, je dost zahleněná… No, dr včera říkala, že už je o rok starší než při té poslední epizodě, že hodně porostla, i ten hrtan že se jí zvětšil, tak že by už to nemuselo mít tak dramatický průběh… doufám, že nekecala ;)
Tak at jste brzy fit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
17.11.10 08:30

děkujem. dnešní jsme zvládli bez zácvatu. přeji at i vám se daří a jste v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
17.11.10 22:53

tak tohodle se děsím.. zatím jsem to nezažila, ale mám z toho opravdu obavy, kdy to příjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
19.11.10 13:34

Aleno, ono to přijít nemusí… Neznám moc dětí, které by tím trpěly, i když pár tedy jo, ale rozhodně víc těch, které laryngitidu nikdy neměly :-D
Nejlepší je pamatovat si pro všechny případy jednu radu (která mi uvízla v paměti, když byla Anežka ještě miminko a pak jsem ji v jejím necelém roce instinktivně použila) - když se dítě začne dusit, okamžitě mu ochladit prostředí - An měla první záchvat v létě, strčila jsem jí hlavu do mrazáku na pár minutek a přestala se dusit. V zimě zabalit do deky, uložit do polosedě nebo úplně sedět (my jsme loni a předloni dvě první noci proseděly, než začla odkašlávat) a dokořán otevřít okno a pustit mrazivý vzduch. Pak zvlhčovat studeně vzduch, já ověšuju postel a pokojík namočenýma plínama a ručníkama a v noci měním. Dávat rozpustné calcium, na noc Fenistil kapky nebo něco takového a až začne vykašlávat, něco na odkašlávání. Proti bolesti v krku dávám Strepsils, ale to až letos, předtím neuměla cucat, tak např. Homeovox.
To je myslím všechno, snad to nebudeš potřebovat :-)
Paji, jak u vás? U nás už je rýma v plném proudu a odkašlává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
19.11.10 14:14

Já to mám jako zdravotní sestra zakodované, proto z toho mám strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie