Modřiny

37
28.1.07 12:17

Modřiny

Mám takový dotaz:máme 2 a půl letou holčičku a poslední měsíc jsem si všimla že se jí občas objeví na těle modřina, kterou si neumím vysvětlit. Myslím kromě běžných -když spadne, na koleni a tak. Tyhle modřinky jsou malé-asi jako hrášek a jsou třeba na stehnech, na ručkách-je to divné. Dnes jsem jí objevila že má vzadu za kolenem-prakticky přez celou podkolenní jamku modřinu a navíc je tam jakoby kulička pod kůží-jako fazole. Nebolí jí to-ani když jsem jí na to místo opatrně šahala. Jsem si jistá, že neupadla-jsme pořád někdo s ní, navíc na naražení by to bylo divné místo, nevím jak by takové modřiny mohly vzniknout. Je normálně živá, zdravá, akorát má atopický ekzém, užívá léky na alergii.
Podotýkám, že fyzické trsty nepoužíváme, ani plácnutí.
zítra s ní chci zajít k doktorce-aby se na to podívala. Moc se mi tam nechce, mám trochu strach, že se mi tam nakazí-ale co se dá dělat. Měli jste někdo podobné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
28.1.07 12:49

Ahoj Markét.
Já bych s malou určitě šla k lékaři, může to být např. porucha srážlivosti - kdy je v těle nedostatek krevních destiček (nebo je poškozena jejich funkce) nebo srážlivých krevních faktorů (jedná se o látky bílkovinné povahy, takže jejich nedostatek může být i při nedostatečném přívodu bílkovin stravou, z onemocnění se vyznačuje nedostatkem srážlivých faktorů např. hemofílie). Další možností je zvýšená lomivost cévních kapilár- to se objevuje pokud v těle chybí vitamín C a bioflavonoidy(např. rutin). Rutin je možno získat i ze stravy (pohanka, bílá dužina citrusových plodů, brokolice, rybíz, borůvky, šípky…). Nedostatek důležitých živin a vitamínů vedoucí k časté tvorbě modřin může souviset i s chronickou candidózou. Prospěšný může být Korolen a Ruticelit.
Pokud se však tvorba modřin objeví náhle, je nutno zajít k lékaři na vyšetření faktorů krevní srážlivosti.
To jsem ti překopírovala z jednoho článku, tak šikovně bych ti to nenapsala…
Ať je malá ok, určitě se zítra ozvi, co ti mudr. řekla. Jana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
28.1.07 14:15

janinkaz Ti to napsala fnatasticky, neni k tomu co dodat. Moje dcera ma modriny hlavne od kolen dolu a staci male bouchnuti - ji z krve doktorka zjistila hranicni srazlivaost. Ale jeste neni pod hranici, cili nic nebere, jen ji pri nejakych odberech vezmou zaroven krev i na srazlivost pro kontrolu. No a syn mel petechii (to je ta zvysena lomivost kapilar). Z krve mu nic nezjistili. Mel to jen jednou, tak to na interne i hematologii ohodnotili, ze to ma spojitost s vypetim organismu (mel to v dobe nachlazeni a seste nemoci). Preventivne ma jist hodne rutinu (treba v pohance).Drzim pesti , at vam to dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.1.07 12:00

Markét, byla jsi s malou u dr. ? Jak vám to dopadlo a co vám řekla??? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
29.1.07 12:12

ahoj,

já mám tohle celej život, hlavně na nohách, a věčně vysvětluju, že mě manžel fakt nemlátí :lol:
Ale za doktorkou sem s tím nikde nebyla, to mě nenapadlo. 8O

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
31.1.07 09:11

Tak čekáme na výsledky

Zdravím všechny a děkuji za odpovědi. v pondělí jsem volala naší doktorce, že se zastavíme, a ta říkala, že budou nutné odběry a na ty už bylo pozdě-bylo půl deváté a odběry bere do osmi. Včera jsme se k ní taky nedostali-byli jsme objednaní na osm do nemocnice na kontrolu očkování proti TBC. Tak jsme se k ní dostali až dnes-to už malé modřina pod kolenem skoro zmizela, ale podívala se na to a vzala jí krev na krevní obraz a srážlivé faktory.. No a zítra budou výsledky.....no odběr byl hrůza, brali jí z obou ruček a celkem 20 minut. Má baculaté ručky a tak jí nejsou vidět žíly a když už se doktorka trefila, tak to teklo kolem jehly bokem-no nakonec jí odebrali co potřebovali, ale krev byla všude kolem-na jejích rukách, na sestřičce, na doktorce, na zemi…no stálo to za to. Měla jsem ji na klíně a byla moc statečná, neplakala, ani se nehnula, jen mi poříd říkala „mamo bojim se“ a „už bude konec?“ Chuděra malá-já ji hladila a slibovala kokinka. Nakonec odběru už to nezvládala a skoro omdlele-úplně zešedla v obličeji a museli jsme ji položit na lehátko a zvednout nožky. Jak se vzpamatovala, šli jsme domů, a po cestě jsem jí koupila lízátka a tak je spokojená.
Doufám, že výsledky budou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
31.1.07 09:14

Markét, držím moc palečky, aby výsledky byly ok, dej zase vědět. Malá je statečká holka :wink:
Ahoj, Jana :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.1.07 09:56

Výsledky budou OK, dejte vědět!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
1.2.07 10:34

tak vše je v pořádku

Před chvílí jsem volala pro výsledky a krevní obraz, aPTT i QUICK je v pořádku. V pondělí ještě budou výsledky diferenciálu. Jsem moc ráda, snad už bude všechno dobré. Dávám malé od podzimu multivitamín multitabs-pro děti od jednoho do čtyř let-denně jeden. Ale ohledně vyššího příjmu askorutinu jí chci začít vařit pohankové kaše. Dneska skočím koupit pohanku-chci se zeptat-nevíte někdo, jak se pohanková kaše připravuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
1.2.07 12:05

Ahoj, tak to vážně netuším, ale jinak jsem taky ráda za dobré výsledky. Multitabs dáváme také a super, ještě nebyl ani jednou nastydlej, jen v listopadu třídenní rýmičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
2.2.07 12:55

Ahojky,
já dávám malé pohanku jen do polivky, moc ji chutná. 1min.povařím a nechám pod pokličkou 20min.-ostatně tak je to na krabičce. Je chuťově výborná.
Přeju dobrou chuť. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect