Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, poslední MS jsem měla 24.6.,pohl.styk jsme s manželem měli 27. a 29.6. před pár dny mi 2× vyšel pozitivní Mamatest, takže se chystám na UZ, v úterý budu 5+2tt, myslíte že bych v úterý už mohla jít na UZ? Připomínám že jsem otěhotnila těsně po MS. Děkuji za odpovědi.
@Mishell Já myslím že jo, já poprvé byla taky tak nějak, akorát sem měla vidět jen váček, embryo tam jěště nebylo. Bylo to asi 2 týdny od početí, taky mi vyšel pozitivní test. ![]()
@Mishell jo můžeš
, já byla poprvé ve4+6 a už byl gestační a žloutkový váček a o týden později srdíčko ale mimi bylo o 3 dny mladší
. HCG na první kontrole bylo kolem 8000
. Min uvidí zvýšenou sliznici a nabere krev ![]()
@Mishell Tak teoreticky jít můžeš, ale prakticky mi to přijde k ničemu, bude tam ještě kulový vidět a ještě tě může doktor vystresovat, že tam nic nevidí… já bych počkala ještě 14 dní, to už je šance, že bude rovnou srdíčko.
@j.a.n.i1 presne tak, vydrzela bych a jeste nesla, nemusi byt nic videt a akorat to zbytecne vyplasi. Vim co mluvim.
u me treba nevidel nic, ani zvysenou sliznici a odchazela jsem s pocitem, ze tehontna nejsem. Za mesic a kus budu rodit ![]()
k otehotneni mohlo dojit i trochu pozdeji, spermie se mohla zdrzet.
Poprvé jsme byla v 7+2 a už bylo srdíčko
, podruhé jsem byla ted v pondělí 9+0 a už šel super vidět
Dokud není srdeční akce, nemá cenu chodit, můj názor
Je to dlouhé táhlé čekání, ale bez nervů, že tam není to, co čekáš ![]()
Ahoj, počkala bych cca 2 týdny, teď tam uvidí houby s octem - tak možná zvýšenou sliznici a gestační váček, což je sice zajímavé, ale to, že jsi těhotná už víš z těhotenských testů. Důležitý je plod se srdeční akcí, což v 5+2 zřejmě nebude a může tě to stresovat. ![]()
Ahoj, poprvé jsem byla na UTZ asi 5+4 a byl vidět váček, teď jsem si počkala do 6+5 zrovna na
teď podruhé mi to ale přišlo lepší už i s tím srdíčkem ![]()
Já utíkala zděšená při posledním těho k dr ( mimi bylo absolutně neplánované), byla jsem 4 tt a na uz byl vidět krásný váček. Další uz 7 tt a to už i se srdeční akcí ![]()