Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Chci se zeptat, jestli to souvisí s těhotenstvím.
Jsem v 8 měsíci a asi 5× se mi stalo (většinou po delší době stání, nebo chůze) že jsem měla úplně necitlivé nohy - stehna na venkovních stranách až po boky…Jako bych dostala lokální anestezii. Hrozně nepříjemné…Zná to někdo? ![]()
Mě se to stávalo v těhotenství taky, zhoršilo se to, když byla zima. Čím to je nevím, po porodu to zmizelo. Nepříjemný to teda bylo. Dr na to nic neříkal.
No tak to se mi ulevilo, že to s těho souvisí
už jsem se bála, že mi odumírají nohy ![]()
Mě to chytalo tak poslední tři měsíce v těhotenství, což bylo v zimě, v chladu víc a hůř ale i v teple doma to nebylo nic moc
A dělalo ti to na tom samém místě? A můžu se zeptat, jak jsi přibrala? Jestli to s tím nesouvisí. Já jsem docela kus
měla jsem 84 na začátku a teď mám už 100. Měřím 176 cm
@Monca85 ahoj, mne sa to stalo pri porode, nejako blbo som si prilahla nieco a mala som necitlivu nohu od panvy az po koleno tiez z vonkajsej strany. preslo to cca 3 mesiace po porode.
takze u Teba to bude asi tiez tym, ze si na nieco tlacis, urcite je to tehotenstvom a po porode by to malo prejst.
mala som inak vahu 105 na 170 cm
teraz uz mam nastastie „len“ 64 ![]()
Jojo mam to taky hlavne kdyz dlouho lezim na zadech, myslela jsem ze je to tim ze mimino tlaci na nejakou tepnu, muzem se dat tetovat bezbolestne, ale co na stehno? ![]()
Ja jsem to mela take - teda jen kousek jednoho stehna, byl semtam ke konci tehotenstvi divne necitelny. Ale po porodu to preslo ![]()
@Monca85 píše:
A dělalo ti to na tom samém místě? A můžu se zeptat, jak jsi přibrala? Jestli to s tím nesouvisí. Já jsem docela kusměla jsem 84 na začátku a teď mám už 100. Měřím 176 cm
dělalo mi to na vnějších stranách stehen, od kolen nahoru k bokům. Co se týká váhy, tak jsem do 20. týdne 4kila shodila (nevolnosti) a pak nabrala 10kilo. Měřím 186cm, před těhotenstvím jsem vážila 70-71kg a v den porodu 76 a kousek
Ta necitelnost se ztratila pár dnů po porodu, takže si myslím, že mimčo tlačilo na nějaký nerv nebo něco takového ![]()
@Monca85 s váhou asi ne:D
a hubeňourka
v těhotenství na mě nebylo zezadu nic vidět, i z porodnice mě chtěla sestra vypoklonkovat, dokud jsem se neotočila čelem k ní
a teď se snažím přibrat zpět na svých oblíbených 70 kilo, ze šedesáti jsem už na 64 ![]()
Mi se to stalo už dvakrát a pokaždé jsem šla. Jednou po chodníku a jednou do schodů, sahala jsem si na nohu, ale noha to necítila, jen pravá noha…
Ahoj, me se ta necitlivost stehna stava taky. Mam mesic pred porodem a deje se mi to jen kdyz lezim a nebo sedim. Uz nevim jakou pozici zvolit, abych se chvili vyspala. Konzultovali jste to nektera s doktorkou? Nemuzu spat, tak me to trapi… Hned v pondeli ji zavolam, ale probdely vikend minnahani hruzu… Vzdycky mne to totiz probudi, to ze necitim nohu…
Diky za rady