Igamad injekce

12651
27.7.12 10:23

IGAMAD injekce

Doktorka mi dnes nabídla píchnutí injekce Igamad. Jde o lidský anti-D imunoglobulin. Je to novinka, injekce, která se může podávat preventivně v 28tt, ne až po porodu, jak je běžné. Jsem po dvou potratech, proto si doktorka myslí, že by to bylo v mém případě na místě, ale rozhodnutí je na mně.
V obou případech mi po potratu lidský anti-D imunoglobulin píchnutý byl, poprvé jsem ale poměrně dost z jedné injekce krvácela (dostala jsme ještě injekci proti bolesti, nevím, která to byla). Test na protilátky někdy v 14tt jsem měla negativní, dneska mi na něj krev brala znovu.
Uvažuju, jestli je tahle injekce nutná, protože jí stejně dobře můžu dostat po porodu. Taky je tu cena - stojí skoro 1400. Není to tak, že by mi to bylo líto dát, ale přemýšlím, jestli to má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5669
8.8.12 21:06

@jessikka Ja tuto injekci dostala dnes kvuli krvaceni, jsem v prnim trimestru, ale preventivne bych ji asi nedavala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janickar
23.8.12 13:43

naplatit!

Není potřeba nic platit, hradí to ZP. Pokud je manžel Rh pozitivní, pak je anti D globulin potřeba aplikovat.

• Citovat
  • Upravit
2
4.4.13 18:23

Chtěla jsem se zeptat, jak je to v praxi s placením za podání injekce pro matky s faktorem Rh negativním. Doktor mi tvrdí, že mu to pojišťovna neproplatí a mám si ji zaplatit v plné výši, přitom pojišťovna mě ujišťuje, že je to hrazeno z pojištění, tak nevím, jak dále postupovat, abych nenaštvala doktora a zároveň neplatila něco, co nemusím??? Máte prosím zkušenosti? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.4.13 19:50

@Silvie81 No, co říkala doktorka mě, tak je pravda kdesi uprostřed. Pojišťovna jí to prý uhradí, ale s ročním zpožděním (proč nevím) a proto chtěla, abych jí to zaplatila s tím, že mi příští rok dá peníze zpět. Že by jí nevadilo to udělat pár ženským, ale kdyby jich to chtělo hodně, tak už by v tom měla dost peněz.
Já si to nakonec píchnout nenechala. Syn má B+, takže jsem dostala injekci v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.4.13 20:42

Mně právě říkali, že je lepší, když se to píchne, pokud není zjištěný Rh faktor miminka, že z toho nevyplývají žádná rizika, ale pokud to má platit pojišťovna, tak právě nevím, proč to doktor řeší tímhle způsobem i když to dostane tedy třeba s ročním zpožděním… přece jen to není málo peněz a hodily by se jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí