Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kup si testy a testuj, do těla ti nevidíme
jen chci upozornit, že já loni měla poslední MS taky 11.10. a pozitivní test mi vyšel až 8.11.
a rozhodně jsem nic necítila, to máš asi vsugerovaný ![]()
A vím i den, kdy k tomu došlo - 21.10.
ale ovulace je u každý jinak…jen tím chci říct, že to třeba toho 23. jak píšeš mohlo vyjít ![]()
Pokud souložíš, tak ano… sorry, za ironii, ale já nejsem gynekolog. Prostě počkej na ms, udělej si test, pak dr a uvidíš.
Já vím, všechno je možné. Jen máme mít zítra rodinnou oslavu. No tak to se budu raději držet zkrátka, no… Snad to nebude moc nápadné. ![]()
Jo a piju Nosifil.
Jako že by byla ovulace 7 dní po první menstruaci po vysazení HA? Pochopila jsem to správně? Tak to je šance celkem mizivá. A příznaky by tedy musely přijít několik dní po oplodnění, což je ještě méně pravděpodobné. Navíc HA ovulaci neoddaluje, ale přímo jí zamezuje. Kdybys dál brala HA, tak po sedmidenní pauze bys přece někdy kolem toho 18 začala brát další plato, ne? Tos v životě nemohla stihnout ovulovat. Toho 23 je to sice reálnější, ale i tak dost málo pravděpodobné.
@Anonymní píše:
Já vím, všechno je možné. Jen máme mít zítra rodinnou oslavu. No tak to se budu raději držet zkrátka, no… Snad to nebude moc nápadné.
Jo a piju Nosifil.
tak to se klidně opij
@Antonie Bolavá
Díky, nějakou takovou odpověď jsem potřebovala slyšet. ![]()
Jezis… Klidne si zlij hubu, kdyz na to prijde, na tehotenstvi se vetsinou prijde ve druhem mesici, kdyby mela spatna zivotosprava tri dny po oplodneni zanechavat nasledky, tak je nase planeta liduprazdna ![]()
@Anonymní píše:
Já vím, všechno je možné. Jen máme mít zítra rodinnou oslavu. No tak to se budu raději držet zkrátka, no… Snad to nebude moc nápadné.
Jo a piju Nosifil.
pokud se snažíš o dítě, tak se říká, že by se žena měla chovat jako těhotná, protože co kdyby byla. Na druhou stranu ještě žádná těhotná v prvních týdnech těhotenství neublížila dítěti tím, že se jednou trochu napila - však se tam nemusíš zlískat, stačí ucucávat sklenku vína po celou dobu… dost nechápu to zjišťování - sem, nejsem… dost často kvůli tomu, že bude oslava. Když pak má člověk děti, tak se taky nemůže ožrat jak doga, protože se o ně někdo musí postarat.
Bože ne!
a nechtěla by jsi rovnou vědět, jestli to není holka, nebo kluk?
Tyhle diskuze jsou cim dal tim casteji, nechapu, co zakl. cekaji za odpovedi… Reknu to asi takto. Tuhle HA jsem brala 13let v kuse, uz nikdy vice, po vysazeni jsem mela tyhle stavy kazdy mesic driv nez prisla ms, a to i 14 dni. A nikdy jsem tehu nebyla. A v mesici kdy jjsem otehotnela mi nic nebylo. Plna elanu, zvesela jsem chodila do fitka, solarka a kdesi cosi. Pockej na ms, nebo testuj. Tady stejne nikdo nic nerekne.
Mohla, ale spíš si myslím, že ne. Antikoncepce je velký zásah do organismu a ten se z toho vzpamatovává ještě dlouho.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový /pro někoho možná hloupý/ dotaz.
S manželem jsme se rozhodli začít snažit o druhé dítě. Brala jsem antikoncepci triquilar a z posledního plata jsem si vzala jen posledních deset prášků, abych ještě oddálila MS. Ta mi skončila ve středu 16. 10. (začala 11. 10.). V pátek 18. 10. jsme měli první nechráněný sex, pak až ve středu 23. 10., jelikož byl manžel pracovně pryč. Nevím, jestli můžu ovulaci počítat normálně ode dne poslední ms, když jsem si ji těmi práškami oddálila. Je mi ale posledních pár dní divně, nevím, jestli jsem si tu vsugerovala, ale je mi tak nějak prostě jinak. (náladovost, někdy pocit na zvracení, slabé bolesti v podbřišku). Každopádně by to mohlo být počato jedině v ten pátek, jinak bych to přece nemohla poznat na sobě.
Snad to není moc zmatené, děkuji za názory.
Tohle bývá velmi často první měsíc po vysazení antikoncepce, kdy tělo začíná opět „pracovat“ a ovulovat.
Jeje po vysazení HA vůbec nemusíš mít ovulaci, třeba až 2. nebo pozdější měsíc, někdo otěhotení hned, u někoho trvá, než se tělo trochu srovná
Pokud ti jde o alkohol, tak klidně pij ![]()
Já jsem slavila 30 narozeniny a zapíjela to řádně
v pátek jsem si dělala test a byl negativní
tak jsme v klidu pila (od soboty do středy, každý den s jinou návštěvou
) no a o týden později už byl pozitivní ![]()
Dnes tu kolem mě běhají roční dvojčata, zdravá
v pohodě donošená ![]()
Ahoj holky, mám takový /pro někoho možná hloupý/ dotaz.

S manželem jsme se rozhodli začít snažit o druhé dítě. Brala jsem antikoncepci triquilar a z posledního plata jsem si vzala jen posledních deset prášků, abych ještě oddálila MS. Ta mi skončila ve středu 16. 10. (začala 11. 10.). V pátek 18. 10. jsme měli první nechráněný sex, pak až ve středu 23. 10., jelikož byl manžel pracovně pryč. Nevím, jestli můžu ovulaci počítat normálně ode dne poslední ms, když jsem si ji těmi práškami oddálila. Je mi ale posledních pár dní divně, nevím, jestli jsem si tu vsugerovala, ale je mi tak nějak prostě jinak. (náladovost, někdy pocit na zvracení, slabé bolesti v podbřišku). Každopádně by to mohlo být počato jedině v ten pátek, jinak bych to přece nemohla poznat na sobě.
Snad to není moc zmatené, děkuji za názory.