Mohlo se mi zvýšit AMH?

1990
5.4.17 08:11

@ejbinka No ono to asi zalezi, v jakou dobu ti ten hormonalni profil delaji..dela se od 2 do 6 dne menstruace myslim..ale je to dost velky rozdil, to je divny, protoze amh se proste nezvysuje..a fsh mas kolik? Tak snad ti to v CARu vysvetli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1990
5.4.17 08:19

@ejbinka ji,to je vlastne pravda..no tak to jsem zvedava, co ti reknou, protoze je rozdil mit 1 a 2.3.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
5.4.17 08:25

To jsem zvedava jestli se ti nekdo ozve s podobnou zkusenosti :) me dr. rikal, ze drobne odchylky muzou byt kdyz je jina laboratoř, ale toto uz je vetsi posun :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.17 08:34

Je to možné, protože AMH není spolehlivým ukazatelem ovarialni rezervy. Ukazuje hladinu na ten který cyklus. A ano, když mas jeden cyklus 0,3 tak další mít 8 nebudeš, ale tahle odchylka mi přijde normální. Navíc mi přijde, ze každá laboratoř měří jinak. Měla jsem v Heliosu 0,3 - Texl mi cpal dárcovská vajíčka, po roce u Machace v Ivf clinic Olomouc jsem těhotná z vlastních. Přeju ti brzké otěhotnění :hug:

• Citovat
  • Upravit
1990
5.4.17 08:37

Takze jakao, kdyz mi napoprve namerili 3.6,tak za rok mi treba nameri 1.5? To si nemyslim, jako rozdil treba 0.5 beru, ale ty vysledky by vesmes meli byt stejny..to amh klesa, sice pomalu, ale klesa..a samozrejme aj s amh 0.3 se da prirozene otehotnet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
5.4.17 08:39

A amh je nejspolehlivejsim ukazatelem ovarialni rezervy…nemeni se behem cyklu, to by ty hp mohli delat kazdej mesic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 08:45

@romik0013 koukni do diskuze nízké AMH. Nekterym holkam se tam mění i nahoru i dolu. Určitě se s tom otěhotnět dá i přirozeně. Akorát me to neslo :lol: A skutečně není spolehlivým ukazatelem. Holky tehotni i s AMH 0

Příspěvek upraven 05.04.17 v 08:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 08:46

Anonym je fuc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 08:49

@Avele Myslim, ze vaječníky můžou byt v různé formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
5.4.17 08:53

No porad tomu nerozumim ???? pri ovulaci se uvolnujou vajicka, cim musi jednoznacne to amh klesat, oni nepribyvaji, oni ubejvaj, takze logicky jse nezvysuje, akorat to asi nekde spatne meri, jinak se to neda vysvetlit..takze, kdyz mi v car reknou, ze mam 0 a doporucujou mi darcovsky vajicka, zak vlastne si este musim nechat udelat hp tak 5 krat, aby nakonec nebylo 2? :mrgreen: samozrejme zazraky se deji a i zenska s 0 muze otehotnet, i kdyz to muze zkouset treba 3 roky a na to bohuzel uz nektere nemaji cas..no schvalne se zeptam u nas v caru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 08:54
@ejbinka píše:
@Avele No pokud by tomu tak bylo pak bych to i chápala neb já mám levý maličký a líný a pravý nocí většinu vajíček :D

Mam to podobně. Spolehlivý jen jeden. Dokud ti nenabízí dárcovská, tak je to v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 09:02
@romik0013 píše:
No porad tomu nerozumim ???? pri ovulaci se uvolnujou vajicka, cim musi jednoznacne to amh klesat, oni nepribyvaji, oni ubejvaj, takze logicky jse nezvysuje, akorat to asi nekde spatne meri, jinak se to neda vysvetlit..takze, kdyz mi v car reknou, ze mam 0 a doporucujou mi darcovsky vajicka, zak vlastne si este musim nechat udelat hp tak 5 krat, aby nakonec nebylo 2? :mrgreen: samozrejme zazraky se deji a i zenska s 0 muze otehotnet, i kdyz to muze zkouset treba 3 roky a na to bohuzel uz nektere nemaji cas..no schvalne se zeptam u nas v caru

AMH se snižuje, to jo, ale prave proto, ze jednou někomu náměri 0,3 a podruhé 1,3, tak je to buď laboratoři, anebo se měří hodnota antralnich folikulu připravených v daném cyklů, což muže byt pokaždé jiné množství (tohle se přiznám, ze přesně nevím). Takže pak tomu věř. AMH 1, neco, je normální hodnota, AMH 0,3 je hodnota velmi nízká.
Zeptej. Ale Myslim, ze ti řeknou, ze AMH 0 rovna se absolutní neplodnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
5.4.17 09:04
@Avele píše:
@romik0013 Jen malá poznámka, HP je něco jiného, to se dělá 2.-3. DC, AMH kdykoliv.Holky, já myslím, že to AMH není moc dobře prozkoumané, neméně důležitá je i hodnota FSH. Teď jsem tak nalomená, že bych si snad šla znovu udělat AMH, abych měla představu o obou vaječníkách. :lol: Ale myslím, že u mě bude ta hodnota nejspíš podobná, když hledali antrální folikuly tak bylo na každém vaječníku 8-9 fol. a doktorka přesně odhadla že AMH bude 2-3 a mám 2,87.

Taková hodnota AMH se ti do červených čísel jen tak ne posune, na testy uz nechod. Zbytečně se budeš nervovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
5.4.17 09:07

@Avele jo ja myslela, ze jako to mereni amh, ne cely hp, pardon :mrgreen: ja prave naopak slysela, ze ten fsh se muze menit.. :nevim: ze amh je nejspolehlivejsi..samozrejmne asi ne po hormonalni lecbe :mrgreen: tak ja uz nevim, ale kazdopadne doktorum verim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.17 09:09
@Anonymní píše:
Je to možné, protože AMH není spolehlivým ukazatelem ovarialni rezervy. Ukazuje hladinu na ten který cyklus. A ano, když mas jeden cyklus 0,3 tak další mít 8 nebudeš, ale tahle odchylka mi přijde normální. Navíc mi přijde, ze každá laboratoř měří jinak. Měla jsem v Heliosu 0,3 - Texl mi cpal dárcovská vajíčka, po roce u Machace v Ivf clinic Olomouc jsem těhotná z vlastních. Přeju ti brzké otěhotnění :hug:

Ahoj, prosím moc by me zajimalo v čem byla u Machace stimulace jiná, mam AMH 0,9 a v gennetu mi taky doporučili dárcovská embrya, bohuzel se zatim jedno nechytlo. jeste mam jedno, ale co kdyz se take nechytne.je to strašne finančně náročné, tak nevim jestli pak nezkusit jeste ivf s vlastními nebo minimálku nebo opet rovnou darkyni.co si o tom myslíte? dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí