Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, já jsem prodělala chlamydie, měla jsem je asi pár let, nastesti to nemělo vliv na to mít deti
@b22 Díky moc za zprávu, jak jsi na to přišla? Měla jsi nějaké problémy? Já právě nic, jen se to zjistilo v krvi a bojím se, že to mám dlouho a nějak se mi i zánětem uzavřely vejcovody. čím jsi to vyléčila? díky moc
@Anonymní píše:
@b22 Díky moc za zprávu, jak jsi na to přišla? Měla jsi nějaké problémy? Já právě nic, jen se to zjistilo v krvi a bojím se, že to mám dlouho a nějak se mi i zánětem uzavřely vejcovody. čím jsi to vyléčila? díky moc
Po častých zánětech močového měchýře a x antibiotik mi vzali moc a krev a tam to zjistili, dostala jsem jiný druh antibiotik. Na to nemysli teď, hlavní je, aby ses vyléčila:)
U mě chlamydie způsobily zánět dělohy a vaječníků, přičemž oba vejcovody mám poškozené, slepené, levý vajecnik zcela nefunkční a pravý vajecnik otoceny za delohou - vlivem srustů po zánětu. Jsem již neplodna, je mi 31.. Naštěstí mám dvě děti.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj holky, Leží mi to několik měsíců v hlavě. Byly u některé prokázány chlamydie trachomatis, které způsobily neplodnost? A jaký druh neplodnosti - slepení vejcovodů? Nechápu, že to u nás lékaři neřeší, když v zahraničí je to součástí preventivní prohlídky, už jen proto, jaké to zanechává důsledky a jak je to rozšířené. Díky