Mohou antibiotika zničit chuť?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.10.20 09:14

Mohou antibiotika zničit chuť?

Dobré ráno.
Mám syna, který má dlouhodobě problémy s jídlem, vyžaduje výrazné chutě - rád líže sůl, pepř, cukr, vykusuje citróny. Má rád olivy, kyselé okurky, kyselé zelí. Prostě samé velmi výrazné chutě.
Dneska jsem nad tím přemýšlela a napadlo mě, jestli mu chuťové pohárky nemohla zničit ATB. Od 6 měsíců do 5 let měl ATB i 6× za zimu, občas i v létě. V pěti letech najednou cvak (a možná i Covid) a rok neměl ATB.
Možná to je jen zcestný nápad, ale ráda bych zkušenosti a třeba i názory někoho, kdo o tom ví víc. Doktorky se samozřejmě zeptám, ale není to nic tak hrozného, aby to nevydrželo, než se tam dostaneme s nějakou nemocí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41867
24.10.20 09:30

Dcera také od mala ráda ostré, jedla česnek (strčila si do pusy stroužek a jedla to tak, ve dvou letech), cibuli, kradla manželovi wasabi, chilli. Antibiotika měla poprvé ve třech letech ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.20 10:37

@Berry77 jestli znáš jiný způsob léčby zápalu plic, zánětu středního ucha a dalších chutovek, tak sem s tím. Opravdu to nebylo jen tak z legrace. Běžně míval CRP ke 150 i vic. Jeden rok měl např. zápal plic, zánět středního ucha, zápal plic, angínu a 3× ucho. On míval i 10× zánět ucha za zimu. Někdy jsme rozehnali kapkami a někdy ne. Většinou dostával ATB, když mu to chytlo i druhé ucho, případne, když 4 dny mu z ucha crcel hnis.
Jeho doktorka se vždy snažila o řešení bez ATB. A několikrát jsme kvůli tomu skončili v nemocnici na pichanych ATB, protože už to bylo rozjeté tak, že běžná ATB nepomohla. :nevim:
Má za sebou léčbu imunity.
A ano, občas si lízne pepře. Teď už chápe, že by neměl, tak to není denně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.20 14:27

Ještě jedna otázka, je možnost, jak vrítit chuť do normálu? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení