Mohou mi vzít peníze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Mně by to přišlo logické. Pokud pracuješ na zkrácený úvazek, tak ti logicky musí jít i zkrácené prachy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:…
Mně by to přišlo logické. Pokud pracuješ na zkrácený úvazek, tak ti logicky musí jít i zkrácené prachy.
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše:
Nebudu pracovat na zkrácený úvazek, budu tam dýl odpoledne
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše:
No jo, ale pokud nemůže vykonávat práci kvůli těhotenství, je zaměstnavatel povinen ji dát náhradní „práci“ za stejné peníze, pokud jinou vhodnou práci nemá, je těhotná doma za 100% platu…
asi bude záležet i na tom co je ve smlouvě…
možná bych si zavolala na inspektorát práce, tam by měli vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
No jo, ale pokud nemůže vykonávat práci kvůli těhotenství, je zaměstnavatel povinen ji dát náhradní „práci“ za stejné peníze, pokud jinou vhodnou práci nemá, je těhotná doma za 100% platu…asi bude záležet i na tom co je ve smlouvě…
![]()
možná bych si zavolala na inspektorát práce, tam by měli vědět…
Ve smlouvě o tom nic není
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak jestli ti vyměnili úklid za jiné přidělené činnosti, tak jste se snad u přebrání těch činností o financích i úvazku bavili, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak pokud tě přiřadí, peníze by měly zůstat stejné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pak ne, nevidím důvod, proč by ti měli krátit mzdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ve smlouvě o tom nic není
Ty tam nemáš pracovní zařazení? A máš někde popis pracovní pozice, co máš vykonávat? Ale jak říkám, pokud tě kvůli těhotenství převedl na jinou práci, mzda zůstává stejná… Prémie nárokovat nelze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím, pochopte anonym, ale nechci aby se to zjistilo v práci.Jsem 26.tt a v práci již nemohu vykonávat jednu činnost a to je ranní úklid, který trval zhruba 1,5 hoďky. V práci za mě mají náhradu a já budu chodit o ten čas později do práce. Což je na jednu stranu super. Na druhou stranu mám strach, jestli mi můžou zkrátit výplatu a dát mi třeba o 2000 miň za to, že neprovádím úklid?
Děkuji
Koukala jsem a ze zákona bych měla být chráněná. Je to tak? Máte zkušenost?
Ne nemůže. Jsi těhotná, máš právo na svou mzdu, i když nemůžeš část práce vykonávat kvůli těhotenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, mám ve smlouvě pracovní pozici, ale ten úklid ve smlouvě není a nikdy nebyl. Ale napadlo mě, jestli mi můžou prostě sebrat peníze? Nebo jestli se to někomu stalo?
- Citovat
- Upravit
No, pokud ten úklid nebyl ani ve smlouvě, tak ti ani nemůžou sebrat peníze za to, že ho nebudeš dělat. Ale pokud máš nějaké odměny, tak na nich se to samozřejmě projevit může. Jinak pokud těhotná vykonává práci, která je těhotným zakázaná a zaměstnavatel jí přeřadí na jinou práci, za kterou by byla nižší mzda, tak má nárok na vyrovnávací příspěvek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se zaměstnavatele, ne? Občas zasnu proc řada ženských řeší otázky na netu kdyz se mohou zeptat přímo těch, o které se jedna. To jste takové vyplasene putky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba proto, že někteří zaměstnavatelé jsou vyčůraní a udělají něco za vašimi zády. Jen jsem chtěla vědět, zda je to možné vůbec něco takového udělat?
- Citovat
- Upravit
Prosím, pochopte anonym, ale nechci aby se to zjistilo v práci.
Jsem 26.tt a v práci již nemohu vykonávat jednu činnost a to je ranní úklid, který trval zhruba 1,5 hoďky. V práci za mě mají náhradu a já budu chodit o ten čas později do práce. Což je na jednu stranu super. Na druhou stranu mám strach, jestli mi můžou zkrátit výplatu a dát mi třeba o 2000 miň za to, že neprovádím úklid?
Koukala jsem a ze zákona bych měla být chráněná. Je to tak? Máte zkušenost?
Děkuji